پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور / حذف حدود 250 قانون دست و پا گیر برای فعالان اقتصادی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور / حذف حدود 250 قانون دست و پا گیر برای فعالان اقتصادی

مصطفی طاهری گفت: کمیسیون صنایع و معادن مجلس در نظر دارد به دولت برای تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور کمک کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، مصطفی طاهری در نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با اعضای کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی که ظهر امروز پنج شنبه در محل اتاق بازرگانی استان کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: در زمینه صنعتی افق چشم اندازی برای کشور در نظر گرفته نشده بود و از این رو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در نظر دارد به دولت برای تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور کمک کند.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: با این سند معماری کلی اقتصادی کشور را خواهیم داشت و باید با ضمانت اجرایی آن را پیگیری و به انجام رساند.

این مسئول عنوان کرد: تدوین برنامه هفتم که براساس پنج سال برنامه ریزی می شود نیز یکی از اولویت های این کمیسیون است که این برنامه به صورت مسئله محور در سیاست های کلان نقش آفرینی خواهد کرد.

وی کم کردن قوانین را یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری عنوان کرد و بیان داشت: در اجرایی شدن این تاکیدات نیز حدود 250 قانون دست و پا گیر برای فعالان اقتصادی را شناسایی کرده و حدف خواهیم کرد تا وجود نداشته باشد و زمینه فعالیت سهل و آسان را برای تولید کنندگان و فعالان اقتصادی کشور فراهم آوریم.

طاهری خاطر نشان کرد: در زمینه تسهیل صدور مجوزها مجلس اقدامات خوبی انجام داده و بتازگی به دولت ابلاغ شده است ضمن اینکه رتبه کشور ما در این زمینه در دنیا 127 است که قابل قبول نیست ولی با اجرایی شدن این امر حتما این رتبه کاهش خواهد داشت.

35 دستگاه در تجارت خارجی نقش دارند / متولی واحدی برای آن وجود ندارد

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: تا کنون قوانین متعددی در زمینه فعالیت کسب و کارها نوشته شده است که 35 درصد آن اجرا و 65 درصد قوانین اجرایی نشده است که براساس اعلام صورت گرفته 90 درصد اجرا نشدن به دلیل ترک فعل و ضعف در اجرا بوده است.

این مسئول تجارت خارجی را بخشی مهم از فعالیت اقتصادی دانست و ادامه داد: در این زمینه کوتاهی هایی صورت گرفته است، 35 دستگاه به صورت مستقیم و غیر مستقیم در تجارت خارجی نقش دارند و 25 گام و رویه ی مختلف برای آن تعریف شده است و متاسفانه متولی واحدی در این زمینه نداریم.

وی با اشاره به اینکه 88 درصد تجارت کشور ما از طریق دریا؛ 7 درصد جاده ای و 5 درصد نیز به صورت ریلی صورت می پذیرد، تصریح کرد: در زمینه تجارت دریایی و ریلی سرفصل های خوبی در نظر گرفته شده و اگر بتوانیم تجارت خارجی را برای فعالان اقتصادی تضمین کنیم دیگر نیازی به گام برداشتن های ابتدایی همچون اعطای وام و تسهیلات و... نداریم.

طاهری عنوان کرد: در برخی صنایع به خودکفایی رسیده ایم و تولیدات مازاد داریم از جمله فولاد که تولید کشور بیش از 30 میلیون تن است و در بسیاری از صنایع بزرگ شده ایم و در این زمینه نیازمند گسترش تجارت خارجی هستیم و اتاق بازرگانی بسیار می تواند به ما کمک کند.

وی با بیان اینکه 80 درصد تولیدات ما منبع محور است، خاطر نشان کرد: در استان کرمانشاه از چند مجموعه بازدید شد که فناوری هایی برای اولین بار توسط شرکت های دانش بنیان در کشور تولید کرده بودند که بسیار موجب افتخار و مباهات است.

این مسئول بیان داشت: در صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلاتی تا مبلغ 100 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که اگر طرح ها توجیه فنی داشته باشند، می توان از آن ها حمایت کرد.

انتهای پیام /

تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور / حذف حدود 250 قانون دست و پا گیر برای فعالان اقتصادی 2