جمعه 23 مرداد 1405

ترامپ ترجیح می دهد از افزایش تنش و دیپلماسی فاصله بگیرد و فشار اقتصادی ایجاد کند... این همان نقطه قوت تهران است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
ترامپ ترجیح می دهد از افزایش تنش و دیپلماسی فاصله بگیرد و فشار اقتصادی ایجاد کند... این همان نقطه قوت تهران است

به گزارش الف روزنامه رأی الیوم در مطلبی درباره عدم تمایل ترامپ به حمله مجدد و ایجاد فشار اقتصادی بر ایران چنین نوشت:

ترامپ اعلام کرده به‌آرامی در حال تعامل با تهران است و به جای کار دیپلماتیک یا هدف قرار دادن مجدد، به فشار اقتصادی روی آورده است؛ درست همان الگویی که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود داشت و تهران نیز تأکید کرده از موضع خود کوتاه نخواهد آمد.

ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه آکسیوس گفته است: «ما به‌آرامی با تهران تعامل می‌کنیم و در حال گفت‌وگوهایی در چارچوب محدود با ایران هستیم. ما به نظارت بر ایران ادامه می‌دهیم و حقیقت این است که ایران با تورم اقتصادی که دارد، دیگر پولی ندارد!»

ترامپ در این هفته، بدون این‌که حرف از حمله جدید بزند، به سمت فشار اقتصادی پیش رفته تا بر ایران برای باز کردن تنگه هرمز فشار وارد کند.

او روز دوشنبه گفت: «ایران بسیار تئورسین خوبی است» و افزود که «آن‌ها پول سربازهای خود را نمی‌دهند.» او همچنین در سخنانی گفت: «تورم در ایران از 300 درصد فراتر رفته!»

در روز چهارشنبه نیز ترامپ گفت نیازی به حرکت نظامی جدید در قبال ایران نیست، زیرا محاصره دریایی که آمریکا بر ایران اعمال کرده، مثل یک دیوار فولادی است که تهران در برابر برداشتن آن ناتوان است.

با وجود محدودیت‌های اعمال‌شده توسط جمهوری اسلامی بر دریانوردی در هرمز، ترامپ ادعا کرد که واشنگتن کنترل کامل بر این تنگه حیاتی برای تأمین انرژی جهانی و کشتیرانی دریایی دارد.

از تاریخ 9 اسفند 1404 و شروع جنگ در خاورمیانه، تنگه هرمز به مرکز اصلی درگیری و کشمکش بین تهران و واشنگتن تبدیل شده و تهران نیز دائماً تأکید کرده که شرایط تنگه به قبل از جنگ بازنخواهد گشت و این آمریکا و کشورهای هم‌پیمان او هستند که تنگه هرمز را بسته‌اند.

ترامپ که همیشه با گفته‌های متناقضش در رسانه‌ها مشهور است، احتمال شکست دیپلماسی در این مرحله را کم دانسته و در چند روز اخیر درباره مذاکراتی با تهران صحبت کرده است که البته ایران برقراری چنین مذاکراتی را تکذیب کرده است.

ترامپ اکنون ترجیح می‌دهد در مقابل ایران از سلاح قدیمی خود، یعنی سیاست فشار اقتصادی، استفاده کند.

با نگاهی به گذشته درمی‌یابیم که ترامپ در سال 2018 به‌طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و تحریم‌های شدیدی را بر اقتصاد ایران و برنامه هسته‌ای آن وضع کرد.

بعد از آن هم ترامپ به ابزار «فشار حداکثری» در قبال جمهوری اسلامی ایران روی آورد که باز هم تحریم‌های اقتصادی و نفتی را بر ایران وضع کرد.

در پایان ماه ژوئیه، واشنگتن اقدامات جدیدی را علیه سپاه پاسداران اعلام کرد.

وال‌استریت ژورنال گزارش داد که مشاوران ترامپ داده‌هایی درباره تأثیر تحریم‌های ایالات متحده بر اقتصاد ایران به او ارائه داده‌اند و او در حال حاضر در حال بررسی تشدید آن‌ها و اعمال محدودیت‌های جدید است.

با این حال، مقامات ایرانی معتقدند که سرنوشت فشار اقتصادی فعلی تفاوتی با تجربیات قبلی آن‌ها با تحریم‌های اعمال‌شده توسط ایالات متحده پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 (بهمن 1357) نخواهد داشت.