ترجمه «زیبایی شناسی کنش اجرایی» منتشر شد
ترجمه کتاب «زیباییشناسی کنش اجرایی؛ دگردیس تماشاگر و اجراگر» نوشته اریکا فیشر - لیشته توسط نشر نیماژ منتشر و راهی بازار نشر شد.
ترجمه کتاب «زیباییشناسی کنش اجرایی؛ دگردیس تماشاگر و اجراگر» نوشته اریکا فیشر - لیشته توسط نشر نیماژ منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «زیباییشناسی کنش اجرایی؛ دگردیس تماشاگر و اجراگر» نوشته اریکا فیشر - لیشته به تازگی با ترجمه افسانه کمالی توسط نشر نیماژ منتشر و روانه بازار نشر شده است.
در این کتاب اریکا فیشر - لیشته ظهور اجرا را بهمثابه یک «رخداد هنری» دنبال میکند. او با قراردادن هنر اجرا در موقعیتی برابر با ابژه هنری سنتی و مرسوم، زیباییشناسی جدیدی را بشارت میدهد.
تجربه شگفتانگیزی که در یک اجرا برانگیخته میشود - محورکردن تمایزات بین هنرمند و تماشاگر، بدن و ذهن، هنر و زیبایی - در این کتاب در غالب پرورش روشی نو برای درک نرهای اجرایی بسط داده شده است. اسلوبی که روندهای اجتماعی و فرهنگی گستردهتری را شامل میشود.
یک رخداد اجرایی با حضور جسم بازیگر و تماشاگر در کنار هم تأثیر قابل تأملی دارد. در این کتاب، اریکا فیشر - لیشته، این پدیده را به اجزای سازندهاش تجزیه و چگونگی دگرگونی رخدادهای اجرایی را تحلیل میکند و او به ویژه هنر اجرا و رخدادهای تئاتر تجربی را از زمان «تغییر جهت کنش اجرایی» در دهه 1960 مورد بحث قرار میدهد.
اریکا فیشر لیشته؛ زاده 25 ژوئن 1943 در هامبورگ، پژوهشگر تئاتر آلمانی است. از سال 1963 تا 1970 در دانشگاه آزاد برلین (FU) و در دانشگاه هامبورگ مطالعات تئاتر، اسلاو، آلمانی، فلسفه، روانشناسی و آموزش و پرورش را در دانشگاه آزاد برلین (FU) و در دانشگاه هامبورگ خواند. در سال 1973 استاد مؤسسه زبان و ادبیات آلمانی در دانشگاه یوهان ولفگانگ گوته در فرانکفورت آم ماین شد. در سال 1986 فیشر - لیشته کرسی ادبیات عمومی و تطبیقی دانشگاه بایروث را بر عهده گرفت و در سال 1991 مدیر مؤسسه مطالعات تئاتر در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در ماینتس شد.
یکی از محورهای تحقیقات فیشر - لیشته، نظریهی زیباییشناسی اجراست. این مطالعه توضیحی تاریخی - نظری از اصطلاح پرفورمنس در مطالعات هنر ارائه میدهد. فیشر - لیشته، اثر هنری نمایشی را رویدادی تعریف میکند که اساساً باید بهعنوان واقعیتی خودارجاع در نظر گرفته شود. این بدان معنی است که هنر نمایشی به لحظهی خاص اجرای خود گره خورده است، که باید تجربه شود. به این ترتیب، به گفتهی فیشر - لیشته، به مخاطب موقعیت جدیدی نیز داده میشود: از بینندگان صرف به بازیگرانی تبدیل میشوند که تعامل آنها با هنرمندان نمایشی تنها به اثر هنری تجسم ملموس و منحصربهفرد آن میدهد. فیشر - لیشته رویکردهایی را برای شالوده احتمالی یک نظریه دگرگونی تئاتر هم در نظریه کنش گفتاری و هم در نظریههای جودیت باتلر مطرح میکند. همچنین تماشاگران زمانی اعمال نمایشی را انجام میدهند که به خود اجازه میدهند تحت تأثیر قرار گیرند. اجرا به این ترتیب به مخاطب اجازه میدهد تا حضور بازیگر را تجربه کند، و در فضای اجرا و نمایش قرار گیرد.
این کتاب در 442 صفحه و قیمت 380 هزار تومان عرضه شده است.