تردد بالای کامیونها در جنوب کرمان از عوامل شیوع کرونا / تصور نادرست نابودی کرونا با افزایش دما
مکارم گفت: تبلیغ کاذب تاثیر گرما بر ویروس کرونا و ریشه کن شدن این ویروس با افزایش دمای هوا از دیگر عوامل موثر بر افزایش شیوع این ویروس در مناطق گرمسیری کشور به ویژه جنوب استان بود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اصغر مکارم رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در گفتگو با راه آرمان، با اشاره به اینکه اولین موارد قطعی مبتلا به کرونا در جنوب استان کرمان در 20 اسفندماه سال گذشته اعلام و از آن پس روند افزایشی مبتلایان دارای شیب نسبتا کندی بود اظهار کرد: در ابتدای شیوع این بیماری و به دلیل ارتباط وسیع بین استان کرمان با استان آلوده یزد، شمال استان کرمان درگیری بالایی با این ویروس پیدا کرد و در جنوب استان نیز به دلیل ارتباط بسیار زیاد مردم این منطقه با استان هرمزگان شاهد افزایش درگیری با این ویروس را بودیم به طوری که در ابتدای شیوع این ویروس در جنوب استان کرمان موارد مثبت اعلامی، وارداتی بود.
وی گفت: محدودیت های اعمالی در جنوب استان کرمان باعث شده بود تا 20 فروردین ماه تنها 25 مورد قطعی مبتلا به کووید 19 را در جنوب استان کرمان داشته باشیم اما از 23 فروردین ماه و بنا به مقتضیات دولت و شرایط اقتصادی کشور، محدودیت ها کاهش پیدا کرد که همین امر سبب شد تا حدودی شاهد افزایش شیوع این ویروس در جنوب استان کرمان باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: تبلیغ کاذب تاثیر گرما بر ویروس کرونا و ریشه کن شدن این ویروس با افزایش دمای هوا از دیگر عوامل موثر بر افزایش شیوع این ویروس در مناطق گرمسیری کشور به ویژه جنوب استان بود.
مردم انتظار داشتند با فرا رسیدن ماه های گرم پرونده کرونا بسته شود
مکارم ادامه داد: مردم انتظار داشتند در ماه های اردیبهشت به بعد که گرما در این مناطق حاکم می شود، پرونده ویروس کرونا در جنوب کرمان بسته شود.
وی بیان کرد: این در حالی است که برعکس اتفاق افتاد و پیکی را که در اواخر اسفندماه و اوایل فروردین ماه در مناطق سردسیر و حتی شمال استان کرمان را شاهد بودیم با یک ماه تاخیر در مناطق گرمسیری کشور از جمله جنوب استان کرمان شاهد باشیم به طوری که از اواخر اردیبهشت ماه در جنوب استان به پیک بیماری رسیدیم و هم اکنون شاهد موارد افزایشی در این منطقه هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اینکه توقع پیک این بیماری در جنوب استان کرمان در اواسط اردیبهشت ماه را نداشتیم تصریح کرد: از مردم انتظار داریم در طرح بیماریابی فعال که از انتهای فروردین ماه در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است همکاری های لازم را انجام دهند تا بتوانیم با شناسایی افراد ناقل به این بیماری که دارای علائم نیز نیستند، زنجیره انتقال ویروس در جامعه را بشکنیم.
در شناسایی ناقلین به صورت هدفمند و خوشه ای عمل می کنیم
مکارم تاکید کرد: در شناسایی ناقلین به صورت هوشمند، هدفمند و خوشه ای عمل می کنیم.
وی با اشاره به اینکه آغاز یک اپیدمی از یک نقطه و انتقال آن از یک نقطه تا نقطه دیگر زمان بر خواهد بود، عنوان کرد: سه عامل برداشته شدن محدودیتها، اعتقاد کاذب به تاثیر گرما بر کرونا و همچنین نحوه زندگی در مناطق گرمسیری در فصل بهار و عدم رعایت فاصله گذاری های اجتماعی سبب شد که امروز در این مناطق از کشور شاهد افزایش تعداد مبتلایان به کووید 19 باشیم.
وی، استفاده از اسپیلتها و کولرهای گازی در فضاهای محدود و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در این مکان ها را عامل موثر دیگری در افزایش شیوع ویروس کرونا در جنوب استان کرمان عنوان کرد.
انتقال ویروس در جنوب استان کرمان به صورت خانگی می باشد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: نوع زندگی در جنوب استان کرمان، جنوب استان سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان نشان می دهد که انتقال ویروس در این مناطق هم اکنون به صورت خانگی می باشد.
مکارم ادامه داد: استفاده از اسپیلت ها و کولرهای گازی سبب می شود ویروس کرونا در داخل آن محیط بسته ماندگاری بیشتری داشته باشد.
وی، تردد بالای کامیون ها درجنوب استان کرمان را یکی از عوامل موثر در افزایش شیوع ویروس کرونا در این منطقه دانست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از بی توجهی مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی در جنوب استان کرمان انتقاد و تصریح کرد: جنوب استان کرمان هم اکنون در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد اما شرایط تحت کنترل است.
اگر مردم به پروتکل های بهداشتی بی توجهی کنند قطعا شاهد توسعه اپیدمی کرونا خواهیم بود
مکارم خاطرنشان کرد: اگر مردم همچنان به پروتکل های بهداشتی بی توجهی کرده و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نظافت دست ها را رعایت نکنند قطعا شاهد توسعه بیشتر این اپیدمی خواهیم بود و به مرحله قرمز خواهیم رسید.
وی، به 10 مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کووید 19 در جنوب استان کرمان از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون اشاره و عنوان کرد: تاکنون 1100 مورد بستری به علت بیماری حاد تنفسی از ابتدای شیوع این ویروس در سطح کشور در منطقه جنوب استان کرمان داشته ایم که در حال حاضر بین 60 تا 70 نفر در بیمارستان های زیرمجموعه این دانشگاه بستری می باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جلسات خانگی را یکی از کانون های انتقال ویروس در جامعه عنوان و افزود: این موضوع در جنوب استان کرمان قابل توجه می باشد.
ویروس کرونا در جنوب استان کرمان به یک بیماری بومی تبدیل شده است
مکارم گفت: ویروس کرونا در جنوب استان کرمان هم اکنون به یک بیماری بومی تبدیل شده است و قطعا تا زمانی که واکسن یا درمان قابل اتکایی برای این ویروس پیدا نشود، همواره این بیماری را خواهیم داشت بنابراین از مردم می خواهیم که فاصله گذاری اجتماعی و نظافت دست ها را جدی بگیرند.
وی تاکید کرد: اپیدمی کرونا بر روی مرگ و میر گروه های پرخطر از جمله افراد مسن و بیماران قلب و عروق، و بیماران کلیوی فشار وارد خواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، با تاکید بر اینکه ویروس کرونا هم اکنون در جامعه در حال پخش شدن است، اذعان کرد: رعایت مسایل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در محیط های بیرون و حتی در منزل امری حیاتی و مهم است که متاسفانه مردم به آن توجه نمی کنند.
مکارم خاطرنشان کرد: آمارها در جنوب استان کرمان نشان می دهد 34 درصد مبتلایان قطعی به کووید 19 کارمند، 25 درصد خانه دار، 19 درصد دارای شغل آزاد، 10 درصد کشاورز، 6 درصد بیکاران و 5 درصد محصل و دانشجو بوده اند.
انتهای پیام /