دوشنبه 5 آذر 1403

تردد در آزادراه تهران شمال، 5 برابر شد / آخرین اخبار از وضعیت فازهای دیگر آزادراه

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
تردد در آزادراه تهران شمال، 5 برابر شد / آخرین اخبار از وضعیت فازهای دیگر آزادراه

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران شمال به تشریح آخرین وضعیت فعالیت‌های عمرانی آزادراه تهران شمال با وجود شیوع کرونا پرداخت.

سعید شاهسواری، مدیرعامل شرکت آزادراه تهران شمال در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت فعالیت این آزادراه پرداخت و گفت: قطعه یک آزادراه تهران شمال در سال گذشته افتتاح شد و این قطعه حد فاصل اتوبان شهید همت قبل از تقاطع آن با بزرگراه آزادگان شروع شده و در دوراهی شهرستانک به جاده فعلی کرج - چالوس وصل می‌شود.

وی ادامه داد: قطعه یک آزادراه به طول 32 کیلومتر است و کل آزادراه معادل 121 کیلومتر بوده و مجموعا 67 کیلومتر مسیر تهران تا چالوس را کوتاه می‌کند که حدود 60 کیلومتر از این کوتاه شدن مسیر در قطعه یک آزادراه اتفاق می‌افتد.

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران شمال خاطرنشان کرد: طبق تعهد داده شده منطقه یک آزادراه تهران شمال در اسفندماه 98 با حضور رییس‌جمهور افتتاح و همزمان زیر بار ترافیکی قرار گرفت ولیکن با توجه به محدودیت‌های اعمال شده به دلیل شیوع ویروس کرونا، در اسفند و فروردین ماه تردد‌های انجام شده کمتر از میزان پیش‌بینی بود.

شاهسواری تصریح کرد: با این وجود در اردیبهشت ماه و پس از رفع محدودیت‌های ترافیکی و بازگشایی اماکن، تردد‌ها به روال قبل بازگشت و ما از رشد ترافیک نسبت به سال قبل برخوردار شدیم.

رشد 5 برابری ترددهای آزادراه در اردیبهشت نسبت به فروردین ماه

مدیرعامل آزادراه تهران شمال خاطرنشان کرد: در اردیبهشت 348 هزار تردد و در خردادماه تا نیمه ماه نزدیک به 392 هزار تردد در این آزادراه انجام شده است؛ این مساله در حالی است که در اسفندماه نزدیک به 92 هزار تردد و در فروردین ماه با 65 هزار تردد مواجه بودیم که میزان تردد‌ها در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه با رشد 5 برابری روبه‌رو گردید.

وی ضمن قدردانی از پلیس راه تصریح کرد: خداراشکر با تمهیداتی که برای برقراری تردد ایمن مسافران پیش‌بینی کرده بودیم و انجام هماهنگی‌ها با پلیس راه در کنار استقرار اکیپ‌های پلیس وآتش نشانی، اورژانس، انجام کامل نظارت بر تونل‌های داخل مسیر و تهویه مناسب و کنترل آلاینده‌ها مشکل خاصی در ایام پیک تردد نداشتیم.

شاهسواری خاطرنشان کرد: البته در برخی از ایام پیک تردد به سوی شمال، پس زدگی ترافیک در انتهای ناحیه شمالی آزادراه تهران شمال به دلیل کندی عبور در محدوده نسا در جاده چالوس به وجود می‌آمد و از قبل هم پیش‌بینی این مساله را کرده بودیم، اما برای بازگشت مسافران از شمال تخلیه ترافیکی به نحو مطلوب انجام می‌شد.

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران شمال با اشاره به رضایتمندی مردم در عبور از آزادراه تهران شمال خاطرنشان کرد: این آزادراه تاثیر بسیار مثبتی در کاهش حجم ترافیکی استان البرز داشت چراکه حجم بسیاری از این مسافران پیش از این برای ورود به جاده چالوس وارد کرج می‌شدند و اکنون این مساله مستقیم از خود تهران انجام می‌شود. در نتیجه استان البرز که همواره در ایام تعطیلات با مشکلاتی مانند ترافیک و کیپ شدن مسیر از محدوده وردآورد واقع در اتوبان تهران کرج روبه‌رو بود، با مشکلات کمتری همراه شد و بیش از 90 درصد تردد از آزادراه تهران شمال انجام پذیرفت.

تاثیر شیوع کرونا بر فعالیت‌های عمرانی آزادراه تهران شمال 

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شیوع کرونا تا چه میزان بر فعالیت‌های عمرانی آزادراه تهران شمال تاثیر گذاشته است، خاطرنشان کرد: تاثیر محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا بر فعالیت عمرانی بیشتر به محدوده زمانی اواخر اسفندماه تا نیمه اول فروردین ماه برمی‌گشت که مقارن با ایام تعطیلات نوروزی بود. در پایان تعطیلات با ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی برای فعالیت‌های عمرانی توسط سازمان برنامه از 20 فروردین ماه فعالسازی پروژه‌های عمرانی به تدریج آغاز و در نتیجه تاثیر شیوع بیماری کرونا بر روند اجرایی پروژه به مرور زمان کمرنگ گردید.

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران شمال در پاسخ به سوال دیگری خاطرنشان کرد: تامین 50 درصد هزینه‌های احداث آزادراه تهران شمال بر اساس قرارداد مشارکت منعقد شده فیمابین بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهر سازی توسط بنیاد مستضعفان انجام می‌پذیرد و مطابق قرارداد می‌بایست 40 درصد از سرمایه‌گذاری انجام شده بنیاد مستضعفان از طریق اخذ عوارض طی مدت ده سال بازپرداخت گردد؛ لذا بر اساس مدل قراردادی ما به عنوان شرکت آزادراه تهران شمال موظف هستیم که در ابتدای هرسال قیمت عوارض را محاسبه و آن رقم را به دولت و وزارت و شهرسازی پیشنهاد دهیم که تصویب و ابلاغ نرخ عوارض بر عهده دولت است.

شاهسواری تصریح کرد: کم شدن ترددها، بسته شدن و محقق نشدن این بازگشت سرمایه باید جبران شود که در قرارداد روش‌هایی برای این مساله پیش‌بینی شده که یکی از این روش‌ها افزایش مدت زمان بهره‌برداری است.

وی خاطرنشان کرد: اگر نرخ عوارض تصویب شده از میزان محاسبه صورت گرفته بر اساس شرایط قرارداد کمتر باشد، دولت موظف است که این کسری را جبران کند.

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران شمال به تشریح نرخ عوارض آزادراه تهران شمال در ایام عادی و ایام پیک ترافیکی پرداخت و خاطرنشان کرد: اکنون در ایام عادی نرخ عوارض آزادراه تهران شمال معادل 20 هزار تومان و در ایام تعطیل و پایانی هفته 30 هزارتومان مقررشده است.

شیوه پرداخت عوارض آزادراه کاملا الکترونیکی است

شاهسواری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شیوه پرداخت عوارض آزادراه تهران شمال به چه صورتی انجام می‌پذیرد، خاطرنشان کرد: اکنون شیوه پرداخت عوارض به صورت ETC و کاملا الکترونیکی است، دوربین‌هایی پلاک‌خوانی در مسیر نصب شده‌اند که برای صاحبان پلاک پیامک ارسال و از طریق درگاه‌های پرداخت الکترونیکی و اپلیکیشن‌ها این مساله قابل پرداخت است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر انتشار کلیپ‌هایی در فضای مجازی در انتقاد به وضعیت آسفالت انجام شده درمنطقه یک آزادراه تهران شمال گفت: در قطعه یک این آزادراه از زمان بهره‌برداری هیچ مشکلی در زمینه رانش زمین و یا ریزش نداشتیم و نکته دوم اینکه روسازی منطقه یک آزادراه تهران شمال بتنی بوده و آسفالتی نمی‌باشد.

وی ادامه داد: یک رانشی در قطعه چهارم آزادراه داشتیم که آن هم به علت ریزش منطقه بالادست آن بود که در حال ایمن سازی منطقه هستیم و تردد در منطقه 4 آزادراه برقرار است.

آخرین وضعیت افتتاح فازهای دیگر آزادراه تهران شمال

مدیرعامل آزادراه تهران شمال به تشریح آخرین وضعیت افتتاح فاز‌های بعدی این آزادراه با توجه شیوع کرونا تصریح کرد: اکنون ساخت قطعه دوم این آزادراه در دستورکار دولت و بنیاد مستضعفان بوده و قرار است که بهره‌برداری از آن در کوتاهترین زمان ممکن انجام پذیرد.

وی در پایان با اشاره به حمایت‌ها و پیگیری‌های مستمر مهندس فتاح ریاست بنیاد مستضعفان برای تسریع در روند عملیات اجرایی و رفع موانع این پروژه خاطرنشان کرد: جلسات مداومی به این منظور با حضورشان و عوامل اجرایی پروژه انجام می‌پذیرد و انشاالله بنا داریم که قطعه دوم این آزادراه طی دو مرحله ودر کمترین زمان ممکن به بهره برداری برسد.