پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ترویج ناامنی، تاکتیک ترامپ برای رقابت انتخاباتی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ترویج ناامنی، تاکتیک ترامپ برای رقابت انتخاباتی

نیویورک - ایرنا - اظهارات و رفتارهای دونالد ترامپ در تقابل با اعتراض‌های ضد تبعیض و نژادپرستی در آمریکا، وارد مرحله‌ای شده است که به نظر می‌رسد رئیس جمهوری این کشور برای رقابت‌های انتخاباتی خود تاکتیک ترویج خشونت در ایالت‌های دموکرات را کلید زده است.

به گزارش ایرنا، تازه‌ترین تبلیغات انتخاباتی دونالد ترامپ، پیرزنی را نشان می‌دهد که در منزل در حال تماشای راهپیمایی‌هایی است که به نظر می‌رسد نیویورک باشد و خواستار کاهش بودجه پلیس هستند.

در همین زمان، عده‌ای نقاب دار تلاش می‌کنند با شکستن قفل در، وارد منزل این شخص شوند. پیر زن تنها تلاش دارد به شماره 911 برای فوریت‌های پلیسی تماس بگیرد اما سارقان نقاب‌دار وارد می‌شوند و جمله‌ای نمایان می‌شود که «جو بایدن می‌خواهد بودجه پلیس را کاهش دهد. شما در آمریکای بایدن ایمن نخواهید بود.»

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند. فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

ترامپ که میلیون‌ها دلار برای تبلیغات انتخاباتی در شبکه‌های مجازی همچون اینستاگرام، فیس بوک و یوتیوب هزینه کرده است، تلاش دارد تا اینگونه القا کند که در صورت پیروزی دموکرات‌ها، امنیت آمریکا به خطر خواهد افتاد و شهروندان به ویژه سفیدپوستان هم ناامن خواهند بود.

او روز دوشنبه در جمع خبرنگاران به اعزام نیرو که آنها را ماموران اجرای قانون نامید، به پورتلند اشاره کرد و گفت اعزام نیرو را تشدید خواهد کرد.

وی همچنین مدعی شد در ایالت‌هایی که دموکرات‌ها، دموکرات‌های لیبرال و چپ‌های تندرو عهده‌دار مسئولیت هستند، غارتگری و چپاول افزایش یافته است و آنها در اداره ایالت ناتوان هستند.

ترامپ پیش از این هم درباره وضعیت کرونا، ایالت‌های دموکرات را مورد هجمه قرار داده بود و اینک که شرایط در ایالت‌های جمهوریخواه قرمز شده است، فرمانداران آنجا را قوی و با درایت می‌نامد.

ترامپ اکنون به پیام‌های تبلیغاتی هم روی آورده است تا ترس و دلهره را در بین شهروندان نهادینه سازد. او در واشنگتن دی. سی از گارد ملی استفاده کرد تا معترضان «زندگی سیاهان مهم است» را منکوب کند و اکنون هم به پورتلند نیرو فرستاده است تا معترضان را سرکوب کند.

در طول سه سال گذشته، رفتارهای ترامپ کارشناسان و تحلیلگران را به این باور نزدیک می‌کرد که او سودای پادشاهی در سر دارد و اکنون که از ارتش و نیروی انتظامی استفاده می‌کند، ویژگی‌هایی را بروز می‌دهد که سالیان سال، آمریکایی‌ها از واژه اقتدارگرایان علیه دیگران به کار می‌بردند.

به گزارش نیویورک تایمز کارزار انتخاباتی ترامپ در طی 20 روز گذشته تقریبا 20 میلیون دلار برای این آگهی و دو مورد مشابه دیگر هزینه کرده است، بیش از آنکه آقای بایدن برای کل بودجه تلویزیون خود در همان بازه زمانی هزینه کرده باشد.

تمرکز دولت ترامپ در روزهای اخیر به پورتلند بوده است، جایی که هفته‌ها در اعتراضات شبانه علیه نژادپرستی سیستمی در پلیس بوده است. در چند روز گذشته، ماموران فدرال وزارت امنیت داخلی و کلانتری‌های ایالات متحده، با ماشین‌های بدون نشان، معترضان را از خیابان بیرون کشیده‌اند بدون اینکه توضیح دهند چرا، در برخی موارد بازداشت آنها و در موارد دیگر به آنها اجازه می‌دهد که بروند.

ترامپ همواره ادعا می‌کند فرمانداران ایالت‌های دموکرات ضعیف هستند و اگر درخواست نیرو کنند، اعزام خواهد کرد اما در پورتلند برخلاف آنکه درخواستی انجام نشده، نیروها اعزام شده‌اند.

چاد گلف سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا هم روز سه‌شنبه از اعزام نیرو به پورتلند دفاع کرد و مسئولان محلی را به خاطر ناآرامی‌ها مقصر دانست.

وی مدعی شد از فرماندار و شهردار پرسیده است که برنامه آنها چیست و ادامه داد: ما آماده هستیم. اگر خشونت متوقف شود، مامورانم را از آنجا خارج کنم.

ترامپ روز دوشنبه در حالیکه رهبران جمهوریخواه مجلس نمایندگان و سنا، معاون اول و وزیر خزانه‌داری هم حضور داشتند تا درباره بسته‌های حمایتی ناشی از کرونا تبادل نظر کنند، از آمادگی خود برای اعزام نیرو به شیکاگو، نیویورک، دیترویت و فیلادلفیا خبر داد.

کایلی مک‌انانی سخنگوی کاخ سفید هم روز سه‌شنبه مدعی شد «با هر استانداردی، خشونت، آشوب و هرج و مرج در پورتلند قابل قبول نیست، اما دموکرات‌ها همچنان سیاست را بالاتر از صلح می‌دانند، در حالی که این رئیس جمهوری به دنبال احیای قانون و نظم است.

به گفته نیویورک‌تایمز از 24 میلیون دلار که کارزار ترامپ در 20 روز گذشته در تبلیغات تلویزیونی هزینه کرده است، تقریبا 20 میلیون دلار به تبلیغات رفته است که صرفا روی موضوع پلیس تمرکز دارد و حدود 70 درصد از این 20 میلیون دلار برای این آگهی منحصر به فرد هزینه شده است.

این رفتار ستاد انتخاباتی ترامپ هدف دیگری را هم دنبال می‌کند. ترامپ با شعار «آمریکا اول» نشان داده است که هدف اصلی وی، تقویت ملی‌گرایی در مقابله با جهانی شدن است و از این رو، می‌خواهد اعتراض‌های سراسری به نژادپرستی و نابرابری سیستماتیک که صدها سال در این کشور ریشه دوانده است را به انحراف بکشاند.

این اعتراض‌ها که از ششم خرداد پس از قتل جورج فلوید سیاهپوست توسط یک پلیس سفیدپوست که بی‌رحمانه به مدت 9 دقیقه زانوی خود را برگردن این متهم قرار داد، شکل گرفته است، همچنان ادامه دارد اما به نظر می‌رسد تیم ترامپ با استفاده از برخی عناصر، قصد دارند اعتراض‌ها را به خشونت، چپاول و آشوب منحرف سازند و به این وسیله نشان دهند که حمایت بایدن و دموکرات‌ها نه از معترضان بلکه از آشوبگران است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*