چهارشنبه 7 آذر 1403

تشدید جنگ و رابطه طالبان با گروه‌های تروریستی مانع صلح افغانستان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تشدید جنگ و رابطه طالبان با گروه‌های تروریستی مانع صلح افغانستان

کابل - ایرنا - شورای امنیت ملی افغانستان ادامه حملات طالبان و همکاری این گروه با القاعده و داعش را مانع اصلی صلح خوانده و خواستار قطع رابطه طالبان با گروه‌های تروریستی شده است.

به گزارش روز یکشنبه رسانه های افغانستان، «جاوید فیصل» سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان در کنفرانس مطبوعاتی در کابل تأکید کرد: همکاری طالبان با دیگر گروه‌های تروریستی، مانعی بر سر راه صلح در این کشور است.

این مقام دولت افغانستان اضافه کرد: طالبان خشونت‌ها را کاهش دهند و کاهش خشونت باید آغازی برای آتش‌بس دایمی در این کشور باشد که در این صورت روند رهایی زندانیان طالبان نیز سرعت خواهد یافت.

وی همچنین از رهایی 46 زندانی توسط طالبان در استان قندوز در شمال این کشور استقبال کرد و گفت: 39 تن از آن‌ها اعضای نیروهای دولتی بودند.

فیصل روز گذشته کاهش خشونت را برای پیشبرد روند صلح یک گام اساسی دانست و از گروه طالبان خواست که به آن پاسخ مثبت دهند.

سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان تصریح کرد: طالبان از افغانستان هستند و نباید از کشور دیگری اجازه بخواهند تا مردم خود را بکشند یا خیر.

«زلمی خلیل‌زاد» فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان هم پس از گزارش دفتر سازمان ملل متحد در کابل مبنی بر افزایش تلفات غیر نظامیان گفت: حملات طالبان دستاوردهای صلح را با خطر مواجه کرده است.

وی خواستار تسریع روند رهایی زندانیان و کاهش خشونت‌ها شد و هشدار داد: احتمال افزایش بیشتر تلفات غیرنظامیان نیز وجود دارد.

خلیل‌زاد از دولت و طالبان خواسته تا تلاش‌های خود را برای رهایی زندانیان و کاهش خشونت‌ها سرعت بخشند و بر این موضوع تاکید کرده است که این روند تنها راه رسیدن به مذاکرات بین افغانستانی و آتش‌بس دایمی و همه جانبه است.

«سانی لگیت» سخنگوی نیروهای آمریکایی در افغانستان درعین حال روز گذشته در پیام توئیتری خطاب به ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان نوشت: بیایید این موضوع را واضح سازیم: مردم افغانستان صلح می خواهند.

وی گفت: جهان از طالبان خواسته است که خشونت را کاهش دهد و بر کووید19 تمرکز کند. زمان آن فرا رسیده است که خشونت‌ها را متوقف سازید.

وی افزود: میلر گفته بود اگر طالبان به خشونت ادامه دهند، باید منتظر پاسخ نیز باشند و طالبان باید بر ترجمه دقیق سخنان میلر توجه کنند و آنرا تحریف نکنند.

سخنگوی نیروهای آمریکا گفت: اگر خشونت کاهش نمی‌یابد، پاسخ خواهد داشت.

به گفته وی، پس از امضای توافقنامه دوحه در دهم اسفند ماه جهان شاهد افزایش چشمگیر خشونت بوده است.

کارشناسان مسائل سیاسی افغانستان هم بر این باورند که اگر طالبان به خشونت و حملات خود علیه نیروهای افغان کاهش ندهد، دولت هم باید پاسخ قاطع دهند.

«امین مقدم» آگاه مسائل سیاسی و نظامی افغانستان معتقد است: در صورت تداوم حملات طالبان دفاع فعال نیروهای دولتی راه حل نیست و نیروهای افغان هم باید وارد حملات تهاجمی شوند. به باور وی حملات تهاجمی نیروهای افغان باعث کاهش تلفات نیروهای دولتی و سرکوب طالبان خواهد شد.

«محمد جواد یوسفی»، آگاه سیاسی نیز در این مورد به رسانه‌های افغانستان گفت توافق‌نامه صلح بین آمریکا و گروه طالبان و قرار دادن نیروهای امنیتی به حالت دفاعی، باعث جسور شدن طالبان در میدان جنگ شده است.

وی تاکید کرد: گروه طالبان حاضر نیست با حکومت در مورد صلح گفت‌وگو کند، و رهایی زندانیان این گروه و قرار دادن نیروهای امنیتی به حالت دفاعی را یک اشتباه بزرگ در جنگ می‌داند.

«محمدصالح ریگستانی» از اعضای سابق مجلس نمایندگان افغانستان بر این باور است که افزایش حملات طالبان برای امتیازگیری در پشت میز مذاکره است و این گروه تلاش دارد مناطق تحت کنترل خود را گسترش دهد تا بتواند در گفت وگوی صلح بین افغانستانی امتیازهای بیشتری بدست آورد.

براساس گزارش وزارت کشور افغانستان طی دو ماه گذشته نزدیک به 400 غیر نظامی در این کشور در اثر حملات طالبان کشته و 590 تن دیگر هم زخمی شدند.

طبق این گزارش در این مدت در پی دفاع فعال نیروهای افغان نیز یکهزار و 400 تن از افراد طالبان کشته شدند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*