تشدید شائبه مهندسی آرای مردمی جشنواره؛ نهادهای نظارتی ورود کنند / از من میترسم تا شین
اگر متولیان آرای مردم به سرعت اطلاعات و مستندات این بخش را در معرض قضاوت عمومی قرار ندادند و این اقدام تا انتهای جشنواره استمرار نبخشیدند، نهادهای نظارتی ورود جدی داشته باشند و با بررسی مستندات، از حیثیت جشنواره فیلم فجر به عنوان مهم ترین رویداد فرهنگی کشور در معرض قضاوت عمومی دهند.
هشتمین روز جشنواره فیلم فجر با رونمایی از فیلمهای بلند داستانی «ریست»، «پدران» و «من میترسم»، فیلم مستند «بانو» و فیلم کوتاه «برفهای سپید سرگردان» همراه است و همچنین فیلم سینمایی شین در بخش خارج از مسابقه همراه است. در این میان، فیلم تازه بهنام بهزادی بیش از سایر آثار کنجکاوی برانگیز است. با این حال موضوعی که پس از مواضع ابراهیم حاتمی کیا داغ شده، تشدید شائبه مهندسی آرای مردمی جشنواره فجر است؛ ابهامی که تنها از طریق شفاف سازی همراه با انتشار اسناد، قابل رفع است.
به گزارش «تابناک»؛ جشنواره فجر سی و هشتم از شنبه دوازده آغاز شد تا بیست و دوم بهمن با نمایش و داوری 28 فیلم بلند داستانی در دو بخش اصلی و نگاه نو، ده فیلم کوتاه داستانی و ده مستند همراه خواهد بود. همچون چند دوره پیشین، سینمای خبرنگاران سینمایی و منتقدین فیلم، سینماملت تعیین شده است. در این دوره با کاهش خبرنگاران غیرفعال یا غیرمرتبط، عوامل فیلم ها در کنار اهالی رسانه در پردیس سینمایی ملت حضور دارند و میهمانان و هنرمندان در پردیس سینمایی چارسو به دیدن فیلمها خواهند نشست.
اگر جزو تماشاگران جشنواره در سینماهای مردمی هستید، راهنمای کامل فیلمها جشنواره را مشتمل بر مشخصات تمامی فیلمها از اینجا میتوانید ببینید.
تشدید شائبه مهندسی آرای مردمی جشنواره؛ نهادهای نظارتی ورود کنند
حذف فیلم سینمایی خوب بد جلف از آرای مردمی باعث ایجاد شائبه مهندسی آرای مردمی شد و این شائبه پس از آنکه ابراهیم حاتمی کیا در نشست خبری فیلم خروج به صراحت آن را مطرح کرد، تقویت شد؛ شائبهای که با سکوت مسئولان سازمان سینمایی و خانه سینما همراه شده است. این در حالی است که انتظار میرفت به سرعت در زمینه با شفاف سازی رفع ابهام صورت پذیرد و اتهامی که در دورههای پیشین توسط برخی کارگردانهای دیگر نیز مطرح شده، با سکوت همراه نشود.
اکنون انتظار میرود به صورت مشخص اعلام شود هر فیلم چند رای در چه سالن سینما داشته و نتایج ریز این آرا و فرمول محاسبه اعلام شود تا هر ناظری بتواند منصفانه یا غیرمنصفانه بودن، رای گیری و همچنین دقت و صحت آرای مردمی را بسنجد. سیمرغ بلورین آرای مردمی به واسطه منتسب بودن به رای تماشاگران، از اهمیت ویژهای در سینمای ایران برخوردار است و از این منظر، این انتظار طبیعی است که جزئیات این آرا از همین امروز اعلام شود و مشخص شود حذف فیلمها با چه فرآیندی رخ میدهد؟
انتظار میرود اگر متولیان آرای مردم به سرعت اطلاعات و مستندات این بخش را در معرض قضاوت عمومی قرار ندادند و این اقدام تا انتهای جشنواره استمرار نبخشیدند، نهادهای نظارتی ورود جدی داشته باشند و با بررسی مستندات، از حیثیت جشنواره فیلم فجر به عنوان مهم ترین رویداد فرهنگی کشور در معرض قضاوت عمومی دهند. موکول کردن شفاف سازی در این بخش به پس از جشنواره که کار از کار گذشته نیز یک خط انحرافی است که متولیان دستگاههای نظارتی مانع از آن شوند.
فیلمهای روز هشتم
روز هشتم با نمایش فیلمهای بلند داستانی «ریست» اثر محمدرضا لطفی، «پدران» به کارگردانی سالم صلواتی و «من میترسم» اثر بهنام بهزادی، فیلم مستند «بانو» به کارگردانی محمد حبیبی منصور و فیلم کوتاه «برفهای سپید سرگردان» ساخته محمدرضا وطندوست و «شین» (خارج از مسابقه) به کارگردانی میثم کزازی همراه است. با این حال کنجکاوی برانگیزترین فیلم روی هشتم، اثر تازه بهنام بهزادی است.
ریست
کارگردان: محمدرضا لطفی تهیهکننده: سیدامیر سیدزاده نویسنده: محمدرضا لطفی بازیگران: رضا بهبودی، سودابه بیضایی، محمد صدیقی مهر، پریسا محمدی، حامد رحیمی نصر و رقیه افشین پور خلاصه داستان: «احساس میکنم دیوونه شدم... یه جورایی به تمام دوربینهای مداربسته که دارن آدم رو کنترل می کنن حساسیت پیدا کردم... اونقدر توی این ماجرا غرق شدم که احساس میکنم پشت همه این دوربینا یه نفره... یه نفر که چهار چشمی داره منو نگاه می کنه!»
پدران
کارگردان: سالم صلواتی تهیهکننده: شهرام مسلخی نویسنده: محمدرضا گوهری بازیگران: علیرضا ثانیفر، هدایت هاشمی، گلاره عباسی، مهشید ناصری، کیوان پرمر، مهدخت مولایی، نوید لایقی، سارینا ترقی، یوسف یزدانی، مرتضی خانجانی، شیدا مودب، سعید پورشعبانی و سعید باغبان خلاصه داستان: رویارویی دو نسل میتواند حادثه بیافریند؛ در پدران حادثهای دو نسل را رو در روی یکدیگر قرار میدهد.
من میترسم
کارگردان: بهنام بهزادی تهیهکننده: بهنام بهزادی نویسنده: بهنام بهزادی بازیگران: الناز شاکردوست، امیر جعفری، ستاره پسیانی، مهران احمدی، پیام یزدانی، مجید جعفری، یگانه رفتاری و پوریا رحیمیسام فیلمبردار: امین جعفری تدوین گر: حمیدرضا لوافی خلاصه داستان: بدیش اینه من وسط کلی شکام که میخوام برم یا نه... ولی بدترش اینه که صدبرابرش مطمئنم نمیتونم بمونم.
شین کارگردان: میثم کزازی تهیه کننده: تقی علیقلی زاده نویسنده: - بازیگران: جمشید هاشم پور، محمود پاک نیت، هوشنگ توکلی، سیامک اطلسی، غزاله نظر، علی شادمان، آتش تقی پور، محمود بصیری، حسین عابدینی، فخرالدین صدیق شریف، افسانه ناصری، ناهید مسلمی و... فیلمبردار: علیرضا برازنده تدوین گر: - خلاصه داستان: درامی خانوادگی با چاشنی ترس و دلهره
بانو
کارگردان: محمد حبیبی منصور تهیهکننده: محمد حبیبی منصور داستان: عصمت احمدیان از زنان تاثیرگذار اهواز است. زنی که خودش و اعضای خانواده او از جمله همسر و سه فرزندش هرکدام به نوعی با جنگ در ارتباط هستند، پس از جنگ متوقف نشدند و مسیر تازهای در پیش گرفتند.
برفهای سپید سرگردان کارگردان: محمدرضا وطندوست تهیهکننده: محمدرضا وطندوست
این خبر تا پایان روز هشتم جشنواره تکمیل میشود