تشریح اقدامات چین در مقابله با کرونا از زبان سفیر این کشور در ایران
سفیر چین در ایران، نوشت: اقتصاد چین تحت تأثیر آزاد شدن تقاضاهای بجا مانده زمان کرونا و با بهینه سازی سیاست ها، به سمت بهبودی و رشد خواهد رفت.
یادداشت اختصاصی چانگ هوآ، سفیر چین در ایران به شرح زیر میباشد؛
در حال حاضر، اقدامات چین برای پیشگیری و کنترل ویروس کرونا مورد توجه گسترده جهان قرار گرفته و با نگرانیهای دوستانه ناشی از حسن نیت مواجه شده است، اما در این خصوص تبلیغات و حاشیه سازی منفی با انگیزههای پنهان نیز وجود دارد. واقعیت این است که پس از شیوع همه گیری کرونا اقدامات لازم چین طبق تحولات وضعیت این بیماری به طور مداوم تنظیم و اصلاح میشود، ولی اولویت گذاری چین به مردم و جان مردم هرگز تغییر نیافته است.
طی سه سال گذشته پس از شیوع کرونا، حزب کمونیست چین و دولت چین با پایبندی به ایده مردم محوری نبرد مردمی و نبرد همه جانبه را جهت محدود سازی و مقابله با این ویروس آغاز کرد. در سختترین مدت که قدرت واگیری ویروس به غایت رسید، دولت چین تمام منابع را به هر قیمتی بسیج کرده و در راستای حفظ ایمنی جان و سلامت مردم و ارائه درمان به همه بیماران کرونا از هیچ تلاشی دریغ نکرده است. طی این سه سال، چین به طور مؤثر پنج موج فراگیری کرونا را مهار و از شیوع گسترده سویههای نسبتا قوی مانند سویه اولیه و سویه دلتا جلوگیری کرده است که موجب کاهش قابل توجه مرگ و میر کرونا و تعداد بیماران وخیم مبتلائ به این ویروس شده است.
تلاشهای چین همچنین برای تحقیق و توسعه واکسن و دارو و آماده سازی منابع پزشکی زمان ارزشمند را فراهم آورده است. شدت فراگیری کرونا در چین و تعداد مرگ و میر این کشور ناشی از کرونا در پایینترین سطح جهان باقی مانده و چین نیز در اسرع وقت واکسن کرونا را تهیه کرده است. چین هم اولین کشوری بود که واکسن کرونای خود را به عنوان کالای عمومی در جهان معرفی کرد و تا حالا بیش از 2.2 میلیارد دوز واکسن را به بیش از 120 کشور و سازمان بین المللی عرضه کرده است. اقدامات مذکور چین نشانگر سهم این کشور در افزایش دسترسی و تحقق مقرون به صرفه بودن واکسن میان کشورهای در حال توسعه میباشد. چین همواره به متوازن سازی بین مقابله با کرونا و توسعه اقتصادی و اجتماعی پایبند میباشد و براساس شرایط واقعی خود سیاستهای پیشگیری و کنترل بیماری را تدوین کرده است که مطابق منافع اکثریت مردم میباشد. با توجه به ضعیف شدن قابل ملاحظه بیماری زایی سویه امیکرون، افزایش امکانات درمان و تست و واکسیناسیون در چین و همچنین دغدغههای مردم در مورد زندگی روزانه، کار، تحصیل و معیشت، چین داوطلبانه اقدامات پیشگیری و کنترل ویروس را طبق تحولات وضعیت اصلاح کرد و بهبود داد.
چین ویروس کرونا را به عنوان یک بیماری عفونی سطح B طبقه بندی کرده، اما در گذشته مانند بیماری سطح A با آن برخورد میکرد. در حال حاضر، آن ویروس فقط طبق روال کنترل بیماری سطح B جلوگیری میشود. تمرکز دستور کار چین نیز از پیشگیری از ابتلاء به کرونا به حفاظت از سلامت و کاهش بیماران وخیم کرونایی تغییر یافته است.
وضعیت کنونی فراگیری کرونا در چین عمدتا از انتظارات ما عبور نکرده و تحت کنترل است. با اصلاح و بهینه سازی اقدامات پیشگیری از کرونا، نهادهای مربوطه چین به طور فعال اقدامات مهم از جمله جمع آوری امکانات پزشکی، تاسیس مکانیسم تشخیص و درمان سلسله مراتبی، افزایش ظرفیت تولید و عرضه دارو و آماده سازی همه منابع برای حفاظت از گروههای کلیدی مانند سالمندان دارای بیماریهای زمینه ای، زنان باردار و کودکان به عمل خواهد آورد تا تعداد بیماران وخیم و مرگ و میر به حداقل کاهش یابد.
همه کشورهای جهان ضمن تنظیم سیاستهای خود جهت مقابله با کرونا طبیعتا دوره انطباق را تجربه میکنند و چین نیز از این قاعده مستثنی نیست. حزب کمونیست چین و دولت چین همواره بالاترین اهمیت برای مردم و جان مردم قائل است و با جدیت از سلامت و سعادت مردم چین محافظت کرده و فعالانه برای غلبه بر فراگیری ویروس به جامعه بین المللی کمک خواهد کرد.
معتقدیم که با هدایت قوی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین با محوریت شخص جناب آقای شی جین پینگ، با وحدت و تلاشهای بیش از 1.4 میلیارد مردم چین و پشتیبانی محکم ناشی از قدرت ملی روزافزون این کشور، چین بزودی بر فراگیری ویروس غلبه خواهد کرد. چین همچنین به ارائه تسهیلات بیشتر برای تعاملات حضوری بین مردم چین و کشورهای خارجی ادامه خواهد داد.
اقتصاد چین تحت تأثیر آزاد شدن تقاضاهای بجا مانده زمان کرونا و با بهینه سازی سیاست ها، به سمت بهبودی و رشد خواهد رفت. این امر فرصتهای بیشتر را برای همکاری سودمند بین چین و کشورهای جهان از جمله ایران به ارمغان آورده و آینده زیبا تری برای همگان ایجاد خواهد کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی