تغییرات میدان تجریش در آینده نزدیک
رییس پلیس راهور تهران بزرگ: تردد پاک، خودروهای ایمن و حمل و نقل پاسخگو، پیاده روهای مناسب برای مردم اگر اتفاق بیفتد میتوان گفت که شهر برای زیست انسانها مناسب و انسان محور شده است.
خبرگزاری میزان- به گزارش مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ سردار محمد حسین حمیدی با عرض تبریک به مناسبت هفته نیروی انتظامی گفت: اگر بخواهیم در شهر جایی برای زندگی انسانها باشد واقعا باید نگاههایی که در گذشته داشتیم را تغییر دهیم و به سمت انسان محوری حرکت کنیم. انسان محوری یک هدف ایده آل هست.
سردار حمیدی ادامه داد: خیلی از مدیران و مسئولین مردم محوری و انسان محوری را شعار میدهند، اما در عمل به همان آهن قراضههایی برمی گردیم که در سطح شهرها شما میبینید که واقعا مشکلات زیادی را هم برای ایمنی و هم برای انضباط و هم این آلودگی که در سطح شهر وجود دارد و همه اینها ماحصل نگاه خودرو محوری است.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ افزود: ما مصادیق زیادی داشتیم که در سطح شهر تهران و در سنوات گذشته اتفاق افتاد و تغییرات خوبی ایجاد شد. بخش زیادی از فضایی که در اختیار خودروها بود گرفته شد و به انسانها واگذار شد و مردم در ابتدا آشنا نبودند و گاهی مقاومت میکردند و برخی رسانهها هم انتقاد میکردند، اما به مرور تغییرات را وقتی مشاهده میکنیم میبینیم همان افراد جزء کسانی هستند که از این کار به عنوان یک کار برجسته یاد میکنند.
وی گفت: به عنوان مثال بازار تهران را شما میبینید که از آن ترافیک و آن تراکم ایام گذشته کاملا فاصله گرفته و یک محیطی کاملا مفرح و خوبی شده که مردم میتوانند آنجا خرید کنند و تردد داشته باشند و خیلی ایمن شده و این کار میتواند تداوم داشته باشد.
او بیان داشت: به عنوان مثال در محدوده میدان تجریش که یک میدان اصلی و یک جای قدیمی شهر تهران است ما داریم میبینیم که در این میدان واقعا از لحاظ انضباط و انسان محوری فاصلههای زیادی با شرایط ایده آل داریم. پایانه شرکت واحد در آنجا بیشترین آلودگی را دارد و تردد عابرین در سطح پیاده رو و سواره رو واقعا نابسامان هست یعنی تنها جایی که امکان مناسب برای انسانها ایجاد نکرده همان منطقه است و به هیچ عنوان به آنجا نمیتوانیم بگوییم که انسان محوری اتفاق افتاده است.
بیشتر بخوانید:
دوچرخه سواری در معابر تهران جرات میخواهد
سردار حمیدی ادامه داد: پلیس برای آنکه بتواند وضعیت آنجا را به وضعیت ایده آلی تبدیل کند با کمک عزیزانمان در شهرداری که کار اصلی هم با ایشان است و با توجه به اینکه پروژههای مختلفی را مطالعه کرده اند و پلیس هم کمک کرد و البته جزء مطالبات پلیس هست و ما برای آنکه بتوانیم آن محله را از وضع موجود نجات دهیم و مسیر ایمنی را برای انسانها در آینده داشته باشیم پیشنهاد کردیم و دوستان در جلسات مختلف تایید کردند و پایانه اتوبوس رانی را از آنجا جمع کردیم و در اختیار مردم عزیزمان قرار میگیرد و برای خیابان شهرداری که خیابان اصلی و مهمی هست در آن منطقه، عرض سطح سواره رو را کم میکنیم و به پیاده رو اضافه خواهیم کرد تا مردم با خیال راحت بتوانند تردد نمایند و ما شاهد انضباط بیشتری در آنجا باشیم و حمل و نقل ما پاک شود و در آن مجموعه وقتی مردم با ایمنی و آرامش مناسبی تردد نمایند و اوضاع نسبت به گذشته کاملا متحول شود و این یکی از آرزوهای ماست و شهرداری این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و در آیندهای نه چندان دور مجموعه گذرگاه مربوط به میدان تجریش و پایانه تجریش و خیابان شهرداری تغییرات عمدهای خواهد کرد و انسان محور خواهد شد، ولی در حال حاضر وضعیت اسفناکی دارد، ولی در آیندهای نه چندان دور با همین پروژهای که اجرا خواهد شد ما در آنجا تحول خوبی را در حوزه انسان محوری شاهد خواهیم بود.
وی بیان داشت: همین مصداق در جاهای دیگر شهر نیز میتواند اتفاق بیفتد در جای جای شهر سطح سواره روی زیادی را میبینیم که در اختیار خودروها هست و خودروها میتوانند متراکم در آنجا حرکت کنند و آلایندههای متفاوتی از خود داشته باشند و آلودگی آنها زیست انسانها را با خطر مواجه نماید، ولی با اتفاقات خوبی که در بخشهای مختلف افتاده است بخش زیادی از سهم خودروها به انسانها واگذار شده است و پیاده روها تعریض و ایمنی پیاده روها تامین شده و روشنایی آنها هم همین طور و تردد عابرین هم در آنجا به لحاظ انسان محوری تقریبا تضمین شده است و این میشود انسان محوری یعنی ما بخش زیادی از فضای خودرویی را تبدیل به فضایی برای تردد انسانها با ایمنی و رفاه و امکانات مناسب نماییم.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ اذعان داشت: کار دیگری که در حوزه انسان محوری باید اتفاق بیفتد بخش حمل نقل عمومی ما هست بحث آلودگی که حمل نقل عمومی ما دارد و بحث سوختهای فسیلی که مصرف میکنند و نهایتا این آلودگی را شما در سطح شهر میبینید، اتوبوسها و ماشینهای سنگین که دود برای سلامتی انسان کاملا مضر است و نیازی به توضیح ندارد و یا موتورسیکلتها که هر کدام از آنها سه برابر از دیگر وسایل نقلیه سواری آلودگی ایجاد میکنند یعنی تولید این موتورسیکلتها فاجعه است و تردد آنها در سطح شهر برای محیط زیست یک فاجعه است، ولی خب باید برنامه ریزی نماییم و به سمت برقی شدن و به سمت موتورها و خودروهایی که آلودگی حداقل ایجاد میکنند سوق دهیم و این کاری است که باید در صنعت اتفاق بیفتد و اینها جمعا انسان محوری میباشد.
سردار حمیدی ادامه داد: تردد پاک، خودروهای ایمن و حمل و نقل پاسخگو، پیاده روهای مناسب برای مردم اگر اتفاق بیفتد میتوان گفت که شهر برای زیست انسانها مناسب و انسان محور شده است.
وی گفت: مردم هیچ گناهی ندارند و این مسئولین هستند که با دانش و با جسارت و با انگیزه باید وارد گود شوند و زیرساختها را اصلاح نمایند و صنعت را تغییر دهند و قوانین را اصلاح نمایند تا محیط و شرایط برای مردم خوب باشد و اینجا مردم بهره بردار و استفاده کننده هستند و منتظر خدماتی هستند که مسئولین مدام به مردم محور بودن آن اشاره میکنند و ان شاءالله به این هدف برسیم.