دوشنبه 8 بهمن 1403

تغییر بنیادین در نظام حکمرانی با بهره گیری از توان سمن ها

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تغییر بنیادین در نظام حکمرانی با بهره گیری از توان سمن ها

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از رسالت‌های مهم ما، ایجاد بستری مناسب برای تغییر بنیادین در نظام حکمرانی در حوزه محیط زیست است.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از رسالت‌های مهم ما، ایجاد بستری مناسب برای تغییر بنیادین در نظام حکمرانی در حوزه محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در سومین نشست اعضای شبکه ملی تشکل‌های مردم نهاد و دبیران شبکه‌های استانی کشور گفت: در حال حاضر سومین نشست رسمی است که در راستای هم اندیشی و بهره مندی از تجارب و تخصص تشکل‌های مردمی برگزار می‌شود.

وی افزود: یکی از رسالت‌های مهم معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی ایجاد بستری مناسب برای تغییر بنیادین در نظام حکمرانی در حوزه محیط زیست است و یکی از راه‌های تحقق این امر بهره گیری از توان علمی و تخصصی سمن‌ها است. در دولت مردمی تاکید بر این است که دیدارهای مستمر، نشست‌های ملی و منطقه‌ای، ایجاد شرایط برای شنیدن همه صداها، پرهیز از اجرای کارهای نمایشی برای رساندن تشکل‌ها به جایگاه واقعی آنها صورت گیرد.

مرادی با اشاره بر اهمیت حضور تشکل‌ها در برنامه‌های سفرهای استانی عنوان کرد: در طول یک سال گذشته همواره به مدیران استانی تأکید داشتیم که حتماً تشکل‌ها در جلسات حضور داشته باشند و در همین راستا جلسات زیادی با آنها داشتیم که آخرین نشست در استان گلستان در یک فضای خوب برای گفتگو و تعامل بود برگزار شد.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: همواره معتقدیم که دو حوزه آموزش و مشارکت‌های مردمی می‌توانند بستری اساسی در خصوص امر مغفول محیط زیست به عنوان یک امر اجتماعی در درون جامعه بسط دهند و زمینه را برای تحقق اصل 50 اساسی فراهم کنند.

نورالله مرادی گفت: در بررسی کارنامه یک ساله دولت می‌توان دریافت که تأکید بر محیط زیست، همواره یکی از ارکان اصلی دولت سیزدهم در عمل، نه در شعار بوده است. ما نیز برای تحقق سیاست‌های دولت مردمی در راستای مردمی سازی محیط زیست همه ی تلاش خود را خواهیم کرد تا نقش واقعی تشکل‌ها بر اساس آنچه که در قانون برای آنها تعریف شده است محقق شود.

وی ضمن تأکید بر اینکه به دنبال مشارکت واقعی هستیم نه مشارکت صوری و نمایشی افزود: توانمندی‌ها و ظرفیت‌های تمامی سمن‌ها در دفتر ما مورد بررسی قرار گرفته و امیدواریم که در آینده بتوانیم بخش‌هایی از کار مهم و خطیر محیط زیست و توانمند سازی جوامع محلی را با همکاری تشکل‌ها به انجام رسانیم. اما برای رسیدن به هدف انتظار داریم که سمن‌ها نقش واقعی خود را بازتعریف کنند.

مرادی با اشاره به حضور جدی تشکل‌ها برای حل مساله میانکاله ادامه داد: آگاهی جامعه در حوزه محیط زیست به سطح نسبتاً خوبی رسیده است. تشکل‌ها می‌توانند در سیاست گذاری ها به ما کمک کنند. یکی از وجوه اصلی تشکل‌های مردمی جذب سرمایه‌های مردمی است.

وی اظهار داشت: انتظار داریم سمن‌ها هم با همراهی سازمان را برای رسیدن به اهداف اصلی توسعه سواد محیط زیستی، توانمند کردن جوامع محلی در گام نخست و سپس توانمند کردن آحاد جامعه، ایجاد بستر برای نظارت همگانی، فراهم کردن زمینه برای ایفای نقش اجتماعی، ارائه پیشنهادهای مشخص و قابل اجرا یاری کنند.

وی در پایان گفت: بحث دیده بانی و رصد مداوم مساله مهمی است که یکی از وظایف تعریف شده تشکل‌ها در اساسنامه آنها است. امیدواریم گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست با کمک همه عزیزان به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود و با همدلی و همراهی و هم افزایی دانش تخصصی سمن‌ها بتوانیم مشکلات محیط زیست کشور را حل کنیم.