چهارشنبه 8 اسفند 1403

تقابل دو جریان برای نشستن پشت فرمان بورس

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تقابل دو جریان برای نشستن پشت فرمان بورس

بورس تهران اگر چه امروز با حجم و ارزش معاملات ضعیفی نسبت به روزهای قبل مواجه بود اما به هرترتیب با نماگر سبزپوش به کار خود پایان داد.

بورس تهران اگر چه امروز با حجم و ارزش معاملات ضعیفی نسبت به روزهای قبل مواجه بود اما به هرترتیب با نماگر سبزپوش به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز شنبه 10 اردیبهشت ماه 1401 شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران با افزایش 1060 واحدی به رقم یک میلیون و 522 هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن اما با افزایش 3.488 واحدی عدد 415 هزار و 115 واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص بازار اول اما با 849 واحد کاهش به رقم یک میلیون و 168 هزار واحد دست یافت و شاخص بازار دوم نیز با 7.169 واحد افزایش، عدد 2 میلیون و 901 هزار واحد را تجربه کرد.

در بورس تهران امروز8میلیارد و 887 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله در 603 هزار و 363 نوبت داد و ستد شد که ارزشی بالغ بر 4 هزار و 988 میلیارد تومان را در برداشت.

در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با 59 واحد افزایش به رقم 20 هزار و 975و احد دست یافت. در این بازار، طی روز جاری 3 میلیارد و 266 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله به ارزش بیش از 6.729 میلیارد تومان معامله شد.

اصلی ترین نمادهای تأثیر گذار بر رشد شاخص کل بورس تهران امروز پالایش نفت اصهان با 811 واحد، "حکشتی" با 455 واحد و "شبندر" با 405 واحد افزایش بودند در مقابل اما نمادهای معاملاتی شرکت‌های فولاد مبارکه با 883 واحد، شستا با 616 واحد و تاپیکو با 614 واحد کاهش، بالاترین تأثیر منفی بر روی شاخص کل بورس تهران را به خود اختصاص دادند.

به گزارش مهر، معاملات امروز بازار سهام در حالی با تحرک بورس بازها در سهم‌های بازار دومی گرم‌تر شد اما در میانه بازار و در آستانه تعطیلات تقویمی پیش رو با افزایش فروشندگان سهام بخصوص در میان سهم‌های شاخص ساز و بازار اولی، شاهد روندی متعادل همراه با خروج نقدینگی حقیقی‌ها از بازار بودیم.

حجم و ارزش معالمات امروز بازار سهام نسبت به روزهای قبل هم چنگی به دل نمی‌زد و از شادابی قابل قبولی برخوردار نبود.

با این حال بورس تهران در تقابل دو گروه مشخص همچنان از جذابیت خاصی برخوردار است که همواره در میان این دو گروه توپ معاملات پاس کاری می‌شود.

گروه اول اشخاصی هستند که همچنان به مذاکرات برجامی و تأثیر آن بر بازار ارز و خودرو و بانک‌ها چشم دوخته اند و در مقابل گروه دیگری که با رصد تورم انتظاری و تعدیل قیمت‌ها در بازارهای جهانی و کامودیتی ها به دنبال سهم‌های تحت تأثیر از سیاست‌های دولت و قیمت‌های جهانی در بازار هستند.

در هر صورت به نظر می‌رسد در شرایط فعلی نمی‌توان لیدر بلامنازع متقنی برای بازار سهام تعیین کرد و همواره روند معاملات بویژه از سوی حقیقی‌ها در گروه‌های برخوردار از ظرفیت رشد در حال جابجا شدن است. مثل صنعت کوچک غذایی و زراعت که این روزها در حال ثبت رکوردهای تازه نماگرهای خود در بازدهی‌های خیره کننده است.