تقاضاسازی برای انقلاب به جای فکر کردن به صدور
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه ظرفیتهای بین المللی انقلاب بسیار است، گفت: انقلاب اسلامی میتوانست بهجای مدام به فکر صادر کردن انقلاب، به دنبال ایجاد تقاضای برای آن و مشتری سازی باشد؛ اما انقلاب اسلامی نتوانسته است در تولید مشتری خوب عمل کند.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدعلی میرزایی، عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه، در گفتوگو با ایسنا بابیان اینکه حوادث رویینی انقلاب، تراز محسوب نمیشوند، عنوان کرد: ترازها مبتنی بر مرجعیت عالیترین ظرفیتها، قابلشناسایی هستند و هیچ انسانی بهجز ائمه تراز نیستند.
وی افزود: اگر نگاه آرمانی نداشته باشیم بدیها دیده نمیشوند و مداوم به دنبال مقایسه فعالیتها با زمان طاغوت میرویم در حالی که این مقایسه معنایی ندارد و نشانه انفعال است.
وی ادامه داد: نباید خودمان را با طاغوت مقایسه کنیم بلکه باید با آن چیزی که خواستیم و گفتهایم، مقایسه کنیم؛ زیرا طاغوت برگه سیاهی بود که به دور انداختهشده و ما باید مواظب باشیم که برگه ما سیاه نشود.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه بیان کرد: اصل مقایسه اشتباه است ما رشد کردیم و به بخشی از اهداف مان عمل کردیم و ظرفیتهای مان را نابود نکردیم که این امر دستاورد است.
وی بابیان اینکه در جریان تشیع، فقیه سکولار وجود ندارد؛ زیرا سکولاریسم با بنیادهای تشیع سازگاری ندارد، گفت: گاهی فرد معتقد به دیانت در سیاست هست اما میگوید ما نمیتوانیم این کار را انجام دهیم که امر به معنای سکولار بودن نیست؛ مثلاً علامه طباطبایی فقه سیاسی دارد اما در سیاست و عرصه انقلاب ورود نکرد.
وی ادامه داد: در جامعه امروزی به هرکسی که دین را در سیاست به کار نمیبرد سکولار میگویند در حالی که این سکولار نیست و این مفهوم در مقام مَجاز استفاده شده و حقیقی نیست.
حجتالاسلاموالمسلمین میرزایی بابیان اینکه تا ظهور امام زمان (عج) نمیتوان دین را در سیاست نادیده گرفت، عنوان کرد: برخی از اشخاص از سر شکمسیری سکولاریسم را مطرح میکنند.
وی اظهار کرد: امروزه تمام متفکرین اذعان دارند که انقلاب اسلامی با هژمونی های جهانی قدرت مقابله میکند و نهتنها اجازه یکهتازی در منطقه به آنها نداده است بلکه در عرصه استراتژیک نیز بازیگر فعال جهانی است و کشوری سرپا، پرظرفیت و در حال رشد ولی پر از بحران چالش و درگیری است.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: عقبماندگی در کنشهای واقعی انقلاب از ضعفهای بزرگ حوزه علمیه و دانشگاه است؛ یعنی متفکر ما پا بهپای انقلاب حرکت نمیکند.
وی بابیان اینکه دانشگاه و حوزه علمیه هردو منفعل عمل میکنند، تصریح کرد: دانشگاه نگاه به غرب و حوزه علمیه نگاه به تاریخ دارد در حالی که باید در وسط انقلاب، تودهها و تحولات تولید اندیشه کنند.
حجت الاسلام و المسلمین میرزایی با اشاره به اینکه ظرفیت اصلی انقلاب ساختار امام_امت بود، گفت: پروژه اسلام تمدنی و اسلام اجتماعی با پروژه دولت_ ملت سازگاری ندارد و نمیتوان قائل به جمع بین آنها بود؛ زیرا نمیتوان خلط بنیادها کرد.
وی بیان کرد: پروژه امام خمینی (ره) امت و امامت است که بعد از وفات پیامبر اکرم (ص) بهاستثنای دوره کوتاه مدت خلافت امام علی (ع) صرفاً در انقلاب اسلامی ایران مطرح شد.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه پروژههای خلافت مبنی بر امام_امت نبودند، زیرا پروژه امت و امام مبتنی بر دو نظریه اسلام در عرصه جامعه و امامت هستند، گفت: نظام خلافت نظریه نیمه سکولار است؛ زیرا شش تن از قبایل مختلف دور هم جمع میشوند و یکی را انتخاب میکنند در حالی که این انتخاب بر اساس شاخصهای امامت نبوده است.
وی با تأکید بر اینکه این پروژه امام_وطن نیست بلکه امام_امت است، عنوان کرد: تقسیم کار و ساختار دولت (نحوه ایجاد وزارتخانهها و جداسازی آنها) سکولار و ناکارآمد است که باعث ایجاد دو قطبی دولت_ملت و امت _امامت میشود به همین دلیل رئیسجمهور به خودش اجازه میدهد از دستورات امام تخطی کند.
وی با اشاره به اینکه این دوگانگی ساختاری آسیبزده است و جریان دوقطبی در ساختار باید از بین برود، گفت: ظرفیت امت و امامت جنبه هزینه کردی ندارد بلکه جنبه سرمایهگذاری دارد؛ اما هژمونی جهانی به دنبال این است که جریان نگاه ایران به بینالملل اسلامی را هزینه و تهدید معرفی کند.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: جهان بزرگترین تأکید و تحلیلی که نسبت به انقلاب دارد این است که ای انقلاب ایران به جای امت_امامت، به دنبال دولت_ملت باش؛ در حالی که دولت_ملت هزینههای مادی و معنوی زیادی داشته است و دستاوردهای رهیافت امت_تمدنی و امت_امامتی قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای بین المللی انقلاب بسیار است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی میتوانست بهجای مدام به فکر صادر کردن انقلاب، به دنبال ایجاد تقاضای برای آن و مشتری سازی باشد؛ اما انقلاب اسلامی نتوانسته است در تولید مشتری خوب عمل کند.
حجت الاسلام و المسلمین میرزایی با بیان اینکه هنوز دانشگاه انقلاب با دانشگاه جهان اسلام گفتوگو ندارد، اضافه کرد: نهاد انقلاب تصور میکند که باید از شیعه شدن افراد حمایت کند در حالی که اگر از شیعه شدن تعدادی انگشت شمار دستبردارد میبینیم که صدها نفر شیعه میشوند.
وی با اشاره به اینکه این مشکل به دلیل این است که ما هنوز رابطه درستی با جهان اسلام نداریم، ادامه داد: برخی کاری میکنند که انقلاب در چشم جهان اهل سنت، تهدید مذهبی تبدیل شود.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه ظرفیتهای انقلاب اسلامی نباید با هم درگیر شوند، اظهار کرد: ظرفیت ملی نباید با ظرفیت فراملی و ظرفیت اسلامی با ظرفیت شیعه درگیر شود.
وی گفت: انقلاب اسلامی به مفاهیم توسعه معنا داد و هزاران واژه در انقلاب تولید شد و این به معنای تولید علم در عرصه فلسفه است که این از بزرگترین ظرفیتها است که از آن استفاده نمیکنیم.
انتهای پیام