جمعه 5 بهمن 1403

تلاش برای توقف "پتروشیمی میانکاله" یکی از علل فشارهای اخیر بر "سلاجقه " است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تلاش برای توقف "پتروشیمی میانکاله" یکی از علل فشارهای اخیر بر "سلاجقه " است

مدیرکل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تلاش دکتر سلاجقه و همکاری ایشان با سمن‌های مردمی برای توقف پتروشیمی میانکاله، یکی از علل فشارهای اخیر بر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ ظهر امروز نشست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست برگزار شد. در این نشست سید ابوالقاسم موسوی، مدیر کل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: یکی از نمودهای اصلی نقش مشارکت مردمی در محیط زیست توقف پتروشیمی میانکاله بود که همین موضوع توقف پتروشیمی میانکاله که در نتیجه تلاش دکتر سلاجقه و همکاری او با سمن‌های مردمی ممکن شد، یکی از علل فشارهای اخیر بر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است.

وی افزود: آقای سلاجقه مدیری بسیجی، دانشمند و مرد میدان است که توجه ویژه‌ای به مشارکت‌های مردمی دارد. سمن‌های مردمی که در موضوع پتروشیمی میانکاله با سازمان همکاری کردند می‌توانند بر این موضوع شهادت دهند.

مدیر کل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با اقدامات سازمان در خصوص گوشزد کردن مردم در خصوص حفظ محیط زیست توضیح داد: ما در استان‌های مختلف موضوع اطفا حریق جنگل‌ها را آموزش دادیم و آموزش نکات محیط زیستی در هتل‌ها، رستوران‌ها و فروشگاه‌ها در دستور کار قرار دادیم. طرح یک ساعت با محیط‌بان نیز در تعدادی از مدارس اجرا شد. با فروکش کردن کرونا به دنبال این هستیم که حضور یک روزه دانش‌آموزان در مناطق حفاظت‌شده به همراهی محیط‌بانان را نیز اجرایی کنیم.

موسوی در رابطه با طرح مدیریت اجتماعی پسماند (ماب)، بیان کرد: هرگاه که صحبت از موضوع پسماند می‌شود، مسئولیت را تنها متوجه دولت، شهرداری و دهداری‌ها می‌دانیم در صورتی که تا مردم در این زمینه آگاه نشوند اتفاق خوبی در این زمینه رخ نخواهد داد. ما طرح ماب را در 2 روستا استان مازندران به صورت پایلوت اجرا کردیم، سمن‌ها به سراغ مردم روستا رفتند، به آن‌ها آموزش دادند و تهدیدات پسماند را به آن‌ها گوشزد کردند.

وی ادامه داد: در نتیجه این اقدام، سطل‌های زباله 600 لیتری از این روستاها جمع شد، به هر خانوار 2 سطل برای پسماندهای تر و خشک داده شد و در نتیجه آن روستائیان پسماندهای تر خود را کمپوست کرده و به عنوان کود در زمین‌های کشاورزی خود استفاده کردند. پسماند‌های خشک را نیز فروخته و از این راه کسب درآمد کردند. معضل شیرابه نیز به طور کامل در این استان‌ها حل شده است.

مدیر کل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اگر چنین طرح‌هایی زودتر در کشور فراگیر شود شاهد مشکلاتی مانند کوه زباله سراوان نبودیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این طرح در 50 روستای دیگر استان مازندران نیز اجرایی شده و در جلسه‌ای که اخیراً با 70 دهیار استان همدان داشتیم، 50 نفر از دهیاران با اجرایی شدن این طرح در روستای خود موافقت کردند.

برنامه ویژه محیط زیست برای آموزش جوامع محلی / ساخت 1401 خانه محیط زیست تا پایان سال جاری معاون رئیس‌جمهور: دست افرادی که قصد "فساد در محیط زیست" را دارند قطع می‌کنم