دوشنبه 1 بهمن 1403

تماشاخانه سیار اتفاق بزرگی در تئاتر خیابانی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تماشاخانه سیار اتفاق بزرگی در تئاتر خیابانی است

تهران - ایرنا - مدیرکل هنرهای نمایشی در افتتاحیه اولین تماشاخانه سیار مستقل ایران گفت: «تئاترول» اتفاق بزرگی در عرصه تئاتر خیابانی محسوب می‌شود که می‌تواند نمایش را به دل مردم ببرد.

به گزارش ستاد خبری سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، آیین افتتاحیه اولین تماشاخانه سیار مستقل ایران با عنوان تئاترول در محوطه تئاتر شهر با اجرای شاهین جمشیدی، بعدازظهر امروز (سه شنبه 15 بهمن) برگزار شد.

در این مراسم شهرام کرمی اظهار داشت: تئاترول هنر نمایش را به دل مردم می‌برد و در هر نقطه‌ای از شهر نمایش اجرا می‌کند. این امر اتفاق بزرگی در عرصه تئاتر خیابانی ایران محسوب می‌شود. وی با اشاره به اینکه تئاترول ایده شخصی محمود عباس‌زاده بوده است، خاطرنشان کرد: وی با سرمایه شخصی خود پای این کار ایستاد و برای شکل گرفتنش از هیچ تلاشی دریغ نکرد؛ تئاتر خیابانی ایران هنرمندان با اخلاقی دارد. در روزهای جشنواره نیز شاهد بودید که این هنرمندان چگونه سعی می‌کنند در شرایط سخت آب و هوایی تئاتر را به دل مردم ببرند و به عشق هموطنانشان اجرا داشته باشند. وی تصریح کرد: ما امروز برای راه‌اندازی یک مرکز سیار دور هم جمع شدیم. راه اندازی این سیستم کار سختی بود که هزینه، فکر و وقت زیادی را می‌طلبید؛ قرار بر این بود روز شنبه 12 بهمن افتتاحیه این رویداد برگزار شود، اما به دلیل شرایط نامطلوب جوی این افتتاحیه به امروز موکول شد. کرمی اظهار امیدواری کرد این رویداد باعث شود در نقاطی که شرایط اجرای تئاتر میسر نیست و تماشاخانه و سالنی وجود ندارد، اجرای نمایش برقرار شود و با تئاترول همه از امکان تماشای تئاتر بهره‌مند شوند. سپس محمود عباس زاده، بنیان گذار طرح تئاترول و یکی از هنرمندان نمایش‌های خیابانی گفت: من در این سال‌ها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کرمی زحمات زیادی داده ام. در تمام این مدت شهرام کرمی با روی گشاده از من استقبال می‌کرد. قبل از هر چیز باید بگویم که عضو رسمی بخش خیابانی خانه تئاتر هستم و فکر می‌کنم در شرایط کنونی کشورمان تئاتر خیابانی می‌تواند معجزه کند. این مراسم با اجرای تئاتر خیابانی از کارگاه هنر به پایان رسید.

سامان خلیلیان، مدیر بخش نمایش های خیابانی جشنواره بین المللی تئاتر فجر، حسین مسافرآستانه، داور بخش نمایش های خیابانی و جمعی از هنرمندان در این آیین حضور داشتند.

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از روز پنجشنبه 10 بهمن ماه فعالیت خود را آغاز کرده است و شامگاه 21 بهمن‌ماه به کار خود پایان خواهد داد.

فراخوان این دوره از جشنواره تیرماه سال جاری منتشر شد که در متن آن آثار را در بخش های صحنه‌ای، نمایش‌های خیابانی، دیگرگونه‌های اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامه‌نویسی، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی و بخش به علاوه فجر به صورت رقابتی و غیررقابتی به صورت تفکیک شده پذیرفت.

بر همین اساس آثار پذیرفته شده در بخش پوستر و عکس تئاتر در نمایشگاه لحظه قطعی از 5 تا 15 بهمن ماه سال جاری در خانه هنرمندان ایران برپا و 59 عکس از 49 عکاس و 60 پوستر از 35 طراح به نمایش گذاشته شده است.

بعد از حواشی انصراف ها نیز از 30 اثر بخش رقابتی 22 نمایش و از 27 اثر بخش غیررقابتی 15 اجرا در جشنواره حضور دارند.

همچنین از هفت اثر بخش بین الملل شش اثر اجرا خواهند داشت. در این میان دو اثر سردار پرچم دار و #همه همدردیم به بخش های نمایش های خیابانی و دیگرگونه های اجرایی و در بخش رادیو نمایش نیز یک اثر با عنوان سردار عشق به 10 نمایش قبلی اضافه شده است که این سه نمایش جدید به گرامیداشت سردار شهید قاسم سلیمانی و جانباختگان سانحه هوایی اخیر اختصاص دارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*