یک‌شنبه 4 آذر 1403

تناقض‌گویی وزیر خارجه کویت در مورد میدان گازی آرش به فاصله چند ساعت

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تناقض‌گویی وزیر خارجه کویت در مورد میدان گازی آرش به فاصله چند ساعت

وزیر خارجه کویت که پیش تر میدان گازی آرش را یک موضوع سه جانبه بین کویت، عربستان سعودی و ایران خوانده بود ساعاتی بعد مدعی شد این میدان گازی صرفا کویتی - سعودی است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، احمد ناصر المحمد الصباح، وزیر امور خارجه کویت روز سه شنبه طی اظهاراتی تأکید کرد که میدان گازی آرش (الدره) یک موضوع سه جانبه بین کویت، عربستان سعودی و ایران است.

«احمد ناصر الاحمد الصباح» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی‌اش گفت میدان گازی الدره (آرش) یک موضع سه جانبه میان این کشور، عربستان و ایران است.

ساعاتی پس از این اظهارات، خبرگزاری دولتی کویت (کونا) به نقل از وزیر خارجه این کشور اعلام کرد: میدان گازی الدره صرفا کویتی - سعودی است.

او مدعی شد ایران به دلیل این که میدان گازی الدره صرفا کویتی - سعودی است، طرف دیگری نیست و آنچه در نشست خبری مطرح شد، در خصوص مذاکرات فلات قاره بوده است.

عربستان و کویت، دیگر کشورهای سهیم در این میدان گازی، توافقی را برای توسعه آن امضا کرده اند که به موجب آن شرکت نفت کویت و شرکت آرامکو اقدامات لازم را برای توسعه این میدان گازی و استخراج آن انجام می‌دهند.

این دو کشور تاکید کرده‌اند که تولید گاز از این میدان گازی یک میلیارد فوت مکعب در روز و 84 هزار بشکه میعانات گازی خواهد بود که درآمد حاصل از آن به صورت مشترک میان دو کشور تقسیم می‌شود.

ذخیره گاز این میدان که اواخر دهه 1960 کشف شد، حدود 220 میلیارد متر مکعب برآورد شده است.

بر اساس بیانیه شرکت نفت کویت، این کشور و عربستان در 21 مارس سندی را برای توسعه میدان گازی الدره امضا کردند که انتظار می‌رود روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز و 84000 بشکه در روز میعانات نفتی تولید کند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز شنبه به این توافق واکنش نشان داد و گفت: میدان گازی آرش / الدره یک میدان مشترک بین کشورهای ایران و کویت و عربستان سعودی است.

توافق عربستان و کویت برای توسعه میدان گازی مشترک با ایران / سخنگوی وزارت خارجه ایران: توافق غیرقانونی است ایران عملیات حفاری در میدان گازی آرش را به‌زودی آغاز می‌کند

وی افزود: بر اساس مقررات و رویه‌های بین‌المللی هرگونه اقدام در بهره برداری و توسعه این میدان باید با هماهنگی و همکاری هر سه کشور انجام شود و لذا اقدام اخیر کویت و عربستان سعودی در قالب یک سند همکاری، مغایر با رویه‌های جاری و مذاکرات انجام شده قبلی بوده و غیرقانونی است و تاثیری بر وضعیت حقوقی میدان نداشته و مورد تایید جمهوری اسلامی ایران نیست.

سخنگوی وزارت خارجه در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنین حق خود را برای بهره برداری از میدان مشترک گازی آرش (الدره) محفوظ می‌دارد.

از سوی دیگر وزیر نفت ایران با اشاره به تکمیل حفاری چاه اکتشافی و انجام لرزه‌نگاری در میدان گازی آرش اعلام کرد عملیات حفاری در این میدان مشترک به زودی آغاز خواهد شد.

جواد اوجی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مطالعات جامع میدان مشترک آرش با حفاری چاه اکتشافی و انجام لرزه‌نگاری تکمیل شده و به‌زودی با نصب جکت (پایه) عملیات حفاری در این میدان آغاز خواهد شد. گرچه ما مایل به مذاکره و همکاری برای توسعه میدان‌های مشترک هستیم اقدامات یکجانبه، مانع طرح مذکور نخواهد گردید.