تهیه کننده سینما: نظارت بر سریالهای خانگی را به ارشاد برگردانند
شخصا بعید میدانم با ادامه نظارت تلویزیون بر شبکه خانگی از طریق ساترا، اتفاقات مثبتی برای شبکه نمایش خانگی شاهد باشیم چون تلویزیون و ناظران آن بیش از ممیزی کیفی بر ممیزیهای ظاهری تاکید دارند که همه سریالها را مثل هم میکند.
باید هر چه زودتر نظارت بر سریالهای خانگی را به وزارت ارشاد و سازمان سینمایی برگردانند چون ورای کاربلدی، بخش عمده فعالان خانگی همان نیروهای سینما هستند.
حسن توکلنیا تهیهکننده باسابقه که سالهاست به طور کاملا مستقل در سینما فعالیت کرده، در گفتوگو با عصرایران گفت: اغلب آثار جذاب و مخاطبپسندی که در شبکه نمایش خانگی به نمایش درآمده متعلق به زمان مدیریت ارشاد بر شبکه نمایش خانگی است ولی متاسفانه در ماههایی که نظارت را از ارشاد گرفتند کیفیت مدام کاهش یافت.
تهیهکننده آخرین فیلم ناصر تقوایی با نام "کاغذ بی خط" ادامه داد: شخصا بعید میدانم با ادامه نظارت تلویزیون بر شبکه خانگی از طریق ساترا، اتفاقات مثبتی برای شبکه نمایش خانگی شاهد باشیم چون تلویزیون و ناظران آن بیش از ممیزی کیفی بر ممیزیهای ظاهری تاکید دارند که همه سریالها را مثل هم میکند.
وی افزود: همه هنرنمایی ممیزان تلویزیون میشود روتوسکوپی دو تار مو در سریالهایی که باید کیفیت پایین متنهای آنها زیر سوال میرفت! این، خیلی بد است که ساترا به سریالهایی مجوز داده که خط داستانی یک فیلم نود دقیقهای را در سریال 15 قسمتی منبسط کردهاند!! چرا هیچ کدام از سریالهای اخیر خانگی نتوانسته در میان مردم فراگیر شود؟ طبیعی است که بخشی از دلیل این مساله به ممیزی نادرست برمیگردد. ممیزی نادرست است که باعث میشود سریالهای خانگی به جای داستانهای جذاب پر شوند از نماهای مصرف مخدر یا نماهایی که در وان میگذرد!
تهیهکننده "تله" و "یورش" گفت: اگر ممیزان ساترا به سمت ممیزی برای بالا بردن کیفیت محتوا و ساختار سریال میرفتند خیلی بهتر بود. اگر ممیزان ساترا، تک تک قسمتهای این سریالها را از نظر غنای داستان و جذابیت بصری میسنجیدند خیلی بهتر بود ولی انگار ممیزان محترم این سریالها، چندان تجربه ای در این حیطه نداشتهاند و فقط ظاهر را ممیزی کردهاند مبادا پوششها نادرست باشد که البته همین هم سلیقهای بوده و برای سریالی، دست و دلبازانه و برای سریالی دیگر، سختگیرانه!
حسن توکلنیا افزود: اگر تلویزیون بخواهد در این قضیه ورود خود را ادامه دهد، تولیدات شبکه نمایش خانگی میشوند مدل و نمونهای از سریالهای تولید تلویزیون که تصویری غیرواقعی از جامعه، نوع زیست و حتی نوع پوشش وحجاب زنها و مردان در آن ارائه می شود!!
تهیهکننده "دستهای آلوده" بیان داشت: سریالهایی که در تلویزیون با ممیزی سلیقهای روی داستان و فیلمنامه جلوی دوربین میرود فایده ای ندارد جز اینکه روز به روز با ریزش مخاطب تلویزیون مواجه باشیم. این، واقعیت قضیه است و باید به آن توجه کرد و مراقب بود که با این سبک نظارت در شبکه خانگی هیچ چشمانداز مثبتی در اختیار سریالسازی ایران نیست.
این تهیهکننده تاکید کرد: در کل موافق بازگشت مسئولیت شبکه نمایش خانگی به ارشاد هستم چون ارشاد بعد از چهار دهه به اسلوبی نسبتا قابل تحمل برای نظارت رسیده ولی چنین نظارتی را در ساترا نمیبینیم. بماند که بخش عمده فعالان شبکه خانگی همان نیروهای متبحر سینما هستند و تلویزیون حتی نتوانسته با نیروهای خودش، یک سریال درجه اول خانگی تولید کند پس چه معنا دارد که میخواهند متولی سریالهای خانگی باشند؟
تهیهکننده "دخترک کنار مرداب" و "پاتک" تاکید کرد: اعتقاد دارم همه سینماگران ایرانی بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب، خط قرمزها را میدانند و نیاز به نظارت ندارند و سیستم آزاد که تهیه کننده باید پاسخگوی اثرش باشد بسیار کاراتر و موثرتر است تا هر گونه سازوکار نظارتی به خصوص قبل از تولید؛ با این حال اگر نظارتی هم باشد باید توسط وزارت فرهنگ و ارشاد باشد که اصلا بنا شده برای این کار.
توکلنیا ادامه داد: این نمیشود که تلویزیون بخواهد نظارت بر سریالهای خانگی را انجام دهد، درست مثل اینکه نمیشود نظارت بر برنامههای تلویزیون را به ارشاد سپرد پس کار را به کاردان بسپارند و نظارت بر سریالهای خانگی را به ارشاد برگردانند.
تهیهکننده "خط آتش" ابراز امیدواری کرد: همان طور که سالهاست مدیران تلویزیون به سبک خود برای سریالهای تلویزیون، تصمیم میگیرند پس باید این حق را برای ارشاد هم قائل باشند که از طریق شوراهای خود برای سریالهای خانگی تصمیم گیرد. امیدوارم وزیر جدید ارشاد با قدرت، پیگیر بازگرداندن زعامت سریالهای خانگی به خانه خودشان که سازمان سینمایی است، باشد و مطمئن باشد در این مسیر، اغلب فعالان سینما و شبکه خانگی هم حامی ایشان هستند.
لینک کوتاه: asriran.com/003NJQ