توزیع منابع در نظام سلامت شفاف نیست / لزوم مدیریت منابع سلامت از طریق بیمهها
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه توزیع منابع در نظام سلامت شفاف نیست، بر لزوم تجمیع منابع و مدیریت آن از طریق نظام بیمهای تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ محمدمهدی ناصحی در نشست خبری امروز در سازمان بیمه سلامت ایران در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه "بنابر سیاستهای کلی سلامت، مدیریت منابع سلامت باید از مسیر نظام بیمهای صورت بگیرد، چرا این امر محقق نشده است؟" اظهار کرد: در بحث مدیریت منابع نظام سلامت تلاش ما این است که منابع سلامت تجمیع شود و ساز و کارهای الکترونیک آن را شفاف کند. الان نمیدانیم اعتباراتی که به یک بخش تخصیص داده میشود، صرف چه اموری میشود. به طور مثال اگر منابعی برای نازایی تخصیص داده میشود، به طور شفاف مشخص نیست که این اعتبارات به زوجین نابارور تخصیص پیدا میکند یا صرف ساخت ساختمان میشود بنابراین توزیع منابع در نظام سلامت شفاف نیست.
ساماندهی پزشک خانواده و نظام ارجاع از اولویت های مهم بیمه سلامت
وی ادامه داد: یکی از کارهای مهم ما، پیگیری و ساماندهی پزشکی خانواده و نظام ارجاع است و ما هم در صندوق پوشش همگانی دو خدمت فشارخون و دیابت را زیر پوشش نظام ارجاع بردیم تا تقاضای القایی کنترل شود.
نیاز القایی باعث اعمال هزینههای غیرضروری شده است
ناصحی افزود: نیاز القایی کشور را به سمتی برده که بر اساس اعلام وزیر بهداشت، نزدیک به 700 میلیون یورو تعهدات سخت افزاری تجهیزات برای وزارت بهداشت گذاشته شده که شاید دو سوم آن غیرضروری باشد. اینکه یک بیمارستان 20 تختخوابی مجهز به دستگاه سی تی اسکن و تجهیزات "هایتک" شود در هیچ نظام سلامتی وجود ندارد و سبب القای نیاز میشود؛ بنابراین منابع سلامت باید تجمیع و نشاندار شود.
وی گفت: در ساختار بیمهای منابع نشاندار است و غیر از آن را نمیتوان پرداخت کرد و اگر اعتباری میآید باید برای یک موضوع خاص باشد تا به هدف و به دست مصرف کننده برسد. جای مهمی که میتواند این موضوع را اداره کند، بیمهها هستند و ما بر لزوم مدیریت منابع حوزه سلامت از طریق بیمهها تأکید داریم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره میزان اجرای نسخ الکترونیک تصریح کرد: در حوزه بیمه سلامت فقط 2 استان کمتر از 98 درصد نسخه نویسی الکترونیک را اجرایی کردند. ما چندان به مردم سخت نمیگیریم تا روند اجرایی شود. نسخه نویسی الکترونیک در خراسان رضوی به 89 درصد و تهران به 87 درصد رسیده است. روزانه حدود 168 هزار نسخه نوشته میشود که 161 هزار نسخه تمام الکترونیک است و حدود 7000 نسخه نیز نیمه الکترونیک بوده است.
بسیاری از پزشکان تهرانی طرف قرارداد بیمه سلامت نیستند
وی اذعان داشت: در تهران درصد بسیار بالایی از پزشکان طرف قرارداد بیمه سلامت نیستند بنابراین ما نمیتوانیم اعمال قانون کنیم. صندوق پوشش همگانی برای کسانی است که بیمه نشدهاند ولی باید به نحوی مدیریت شود تا نیاز القایی ایجاد نشود. پیش بینی ما این است که حدود 4 میلیون نفر بیمه نباشند و تحت بیمه قرار میگیرند.
وزارت بهداشت باید پرونده الکترونیک سلامت را اجرا کند
در ادامه مهدی رضایی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت اظهار کرد: در قانون برنامه ششم و قانون بودجه 1400، به طور شفاف مشخص و تکلیف شده که هر دستگاه اجرایی چه وظایفی بر عهده دارد. بنا بر صراحت قانون، وزارت بهداشت باید پرونده الکترنیک سلامت را اجرا کند. اگر بخواهیم انجام تعهدات قانونی را به تحقق مطالبات صنفی پزشکان منوط کنیم، مطلوب نیست. قانون یکسری وظایف را بر عهده سازمان نظام پزشکی در زمینه نسخ الکترونیک قرار داده که از جمله آن، امضای الکترونیک پزشکان بوده است اینکه چرا امضای الکترونیک شکل نگرفته را باید سازمان نظام پزشکی پاسخ بدهد.
آثار مثبت نسخه نویسی الکترونیک
وی افزود: یکی از آثار مثبت نسخ الکترونیکی این است که رسیدگی اسناد آنلاین میشود که مزیتش این است که کسورات را به صفر میرساند و به دلیل بالا بودن سرعت، رسیدگی به اسناد را سرعت میبخشد. ما تعهدات خود را در سازمان بیمه سلامت در زمینه پرداخت نسخ الکترونیک انجام دادهایم.
وی ادامه داد: در قانون تعرفه 1400، تعرفه نسخه الکترونیک 20 درصد بیشتر در نظر گرفته شده و دریافتی بیش از آن از بیمار، تخلف محسوب میشود.
به گفته وی پرداختهای نسخ الکترونیک داروخانههای بخش خصوصی تا انتهای آذرماه انجام شده است.
روند افزایشی ابتلا به کرونا در صدمین هفته همهگیری / چند درصد مردم ماسک میزنند؟ وزارت بهداشت توصیههای طب سنتی در درمان کرونا را ابلاغ کرد حذف ارز دولتی دارو و تجهیزات پزشکی 150 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد خطر افزایش قیمت دارو بیخ گوش چند میلیون ایرانی / موانع حذف ارز دولتی داروها چیست؟