سه‌شنبه 3 شهریور 1405

توقف صادرات تخم مرغ غیرکارشناسی است؛ صادرات تخم‌مرغ ارتباطی به التهاب بازار ندارد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
توقف صادرات تخم مرغ غیرکارشناسی است؛ صادرات تخم‌مرغ ارتباطی به التهاب بازار ندارد

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت: با توجه به مازاد تولید روزانه تخم مرغ، توقف صادرات این محصول غیرکارشناسی است.

ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار تخم مرغ تعریفی ندارد، اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری 7 هزار تومان معادل شانه‌ای 14 هزار تومان است، در حالی که قیمت تمام شده فعلی هر کیلو تخم مرغ به سبب نوسان نرخ نهاده‌های دامی به 12 هزار و 500 تومان می‌رسد.

*س_قیمت هر شانه تخم مرغ درب مرغداری 14 هزار تومان_س*

او در واکنش به عرضه هر شانه تخم مرغ با نرخ 20 هزار تومان در بازار افزود: مسئولان ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ را 9 هزار و 500 تومان اعلام کردند که با احتساب سود نرخ هر شانه تخم مرغ به بالای 20 هزار تومان می‌رسد.

نبی پور ادامه داد: با استمرار روند فعلی قیمت، مرغداران تمایلی به جوجه ریزی نداشتند که در صورت کاهش جوجه ریزی، قیمت تخم مرغ در پاییز افزایش چشمگیری خواهد داشت.

بیشتر بخوانید

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار تولید روزانه تخم مرغ را 2 هزار و 800 تا 2 هزار و 900 تن اعلام کرد و گفت: با احتساب مصرف داخل، روزانه 200 تن از این میزان مازاد بر نیاز کشور است که باید به بازار‌های هدف صادر شود.

او توقف صادرات تخم مرغ را غیرکارشناسی دانست و گفت: بنابر آمار متوسط قیمت تخم مرغ در سه ماه نخست سال 6 هزار و 200 تومان بود که این امر بیانگر عرضه تخم مرغ، یک هزار و 500 تومان کمتر از قیمت مصوب است، در حالی که مسئولان به بهانه تنظیم بازار داخل، صادرات را متوقف کردند.

نبی پور ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر کیلو تخم‌مرغ در مرز افعانستان 20 هزار تومان است که با وجود توقف صادرات تخم مرغ، تجار ترکیه جای ما را گرفتند.

او با بیان اینکه بازار نهاده‌های دامی همچنان آشفته است، گفت: قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار سیاه 8 هزار تومان و ذرت 2 هزار و 400 تا 2 هزار و 500 تومان است که با قیمت مصوب اختلاف معناداری دارد.

نبی پور در پایان با انتقاد از جهش چشمگیر قیمت ریز مغذی‌ها در بازار تصریح کرد: با توجه به واردات ریز مغذی‌ها، قیمت متیونین از 25 هزار به 90 هزار تومان و ویتامین از 600 هزار به بالای 3 میلیون تن رسیده است.

انتهای پیام /