جمعه 9 آذر 1403

تولید کلزا در کنار کشت نیشکر / خودکفایی در کنار تقویت محصول

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تولید کلزا در کنار کشت نیشکر / خودکفایی در کنار تقویت محصول

یکی از شرکت های زراعی داخلی نسبت به کشت مخلوط کلزا و نیشکر در 100 هکتار از اراضی خوزستان اقدام کرده که این اقدام منجر به کاهش واردات کلزا است.

یکی از شرکت های زراعی داخلی نسبت به کشت مخلوط کلزا و نیشکر در 100 هکتار از اراضی خوزستان اقدام کرده که این اقدام منجر به کاهش واردات کلزا است.

به گزارشخبرنگار مهر، کیوان فرهنگ آسا، کارشناس بخش کشاورزی در یادداشتی برای مهر نوشت:

با توجه به نیاز کشور به روغن و واردات بخش قابل توجهی از نیاز به دانه از خارج کشور، استفاده از ظرفیت‌های تولید محصولات دانه‌های روغنی از سه دهه قبل از سوی وزارت جهاد کشاورزی در قالب طرح‌های توسعه دانه‌های روغنی و در دولت‌های مختلف مطرح و بعضاً به موفقیت‌های نسبی نیز دست یافته است.

با توجه به بحران آبی کشور کشت محصولات کشاورزی با محدودیت مواجه شده و در این راستا وزارت جهاد کشاورزی موضوع الگوی کشت را مطرح و در صدد است آن را عملیاتی نماید.

در این راستا بخش خصوصی نیز همگام با دولت در بهره برداری از پتانسیل کشور در تولید محصولات اساسی همراه بوده است.

کشت مخلوط یا اینترکراپینگ نیشکر وکلزا از مواردی است که به عنوان یک الگو می‌تواند کمک‌شایانی به تولید دانه‌های روغنی کند. در استان خوزستان اراضی گسترده‌ای تحت کشت نیشکر قرار گرفته و با توجه به فواصل کشت این گیاه، می‌توان نسبت به کشت کلزا در اراضی کشت اولیه یا راتون در مراحل ابتدای رشد اقدام کرد.

در این راستا در سال جاری یکی از شرکت‌های زراعی داخلی نسبت به کشت مخلوط کلزا و نیشکر در 100 هکتار از اراضی خوزستان اقدام کرده است، در این کشت در فواصل خطوط 90 سامتی متر نیشکر کشت شده در مرداد، کشت کلزا با مصرف 3 کیلو بذر در هکتار در منطقه شوشتر در ابتدای آبان ماه عملیاتی شده است.

در این شیوه کشت از فضای بدون استفاده زمین بهره برداری شده و علاوه بر پیش بینی برداشت 1800 کیلو دانه کلزا در هر هکتار با هوادهی مناسب ریشه و مبارزه با علف‌های هرز و همچنین تقویت گیاه اصلی به افزایش کمیت وکیفیت نیشکر نیز کمک خواهد شد.

در این پایلوت کشت نسبت به بررسی صفات کمی و کیفی گیاه اصلی و گیاه کلزا از سوی کارشناسان زراعی اقدام خواهد شد.

در استان خوزستان بیش از 15 هزار هکتار از اراضی با پیش بینی تولید 30 هزار تن از قابلیت گشت مخلوط برخوردار است.