جمعه 1 اسفند 1404

توپخانه ترسناک در راه است / جنگ اوکراین، چین را هوشیار کرد + عکس

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
توپخانه ترسناک در راه است / جنگ اوکراین، چین را هوشیار کرد + عکس

چین به زودی آزمایش توپخانه‌ای را شروع می‌کند که می‌تواند با یک شلیک ساختمانی را خاک یکسان کند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، چین سرمایه‌گذاری روی ساخت و آزمایش گلوله‌های 203 میلیمتری توپخانه را آغاز کرده است. توپ‌های 203 میلیمتری چیز تازه‌ای نیستند و در قرن گذشته در بسیاری ارتش‌ها به کار گرفته می‌شدند اما رفته رفته میدان را به توپخانه 155 میلی‌متری واگذار کردند و در اغلب موارد کنار گذاشته شدند.

توپ روسی مالکا 2S7 Pion/2S7M که بین سال‌های 1975 تا 1990 ساخته شد در کنار هویتزر خودکششی M110 آمریکایی از مشهورترین نمونه‌های 203 میلی‌متری هستند.

M110

البته چین هم در دهه 1980 با استخدام جرالد بول دانشمند کانادایی سرشناس سعی در ساخت توپ 203 میلی‌متری خودش را داشت. بول دانشمندی بود که در پروژه بابیلون با صدام همکاری کرد و در نهایت هم کشته شد.

چینی‌ها در آغاز بول را به خدمت گرفتند تا یک توپ 155 میلی‌متری برای مقابله با آتش برتر اتحاد جماهیر شوروی برایشان بسازد که نتیجه‌اش ساخت هویتزر PLL-01 شد. در ادامه توپخانه 203 میلی‌متری W-90 توسعه داده شد. طرحی این توپ البته از مرحله نمونه اولیه فراتر نرفت و با ترور بول در سال 1990 ناتمام ماند.

W-90

بر اساس گزارش اوراسین‌تایمز، اکنون ارتش چین دنبال «پروژه توسعه فناوری توپخانه 203» رفته است که به نظر می‌رسد خیز مجددی برای به دست آوردن فناوری توپخانه قدرتمند 203 میلی‌متری باشد.

در قرارداد ارتش چین برای ساخت این توپخانه قید شده است که شلیک آزمایشی باید شامل یک پرتابه 85 کیلوگرمی با سرعت حدود 920 متر بر ثانیه باشد. بد نیست بدانید، هویتزر 203 میلی متری خودکششی روسی 2S7 Malka می تواند یک پرتابه 110 کیلوگرمی را با سرعت 960 متر بر ثانیه شلیک کند.

این بدان معناست که اسلحه‌های چینی هنوز به استانداردهای روسیه نرسیده‌اند. با این حال، با توجه به سابقه همکاری دفاعی بین چین و روسیه، نباید تعجب آور باشد که ارتش چین از کمک روسیه برای توسعه توپخانه جدید خود استفاده کند.

نقش جنگ اوکراین در تلاش مجدد چین برای ساخت توپ 203 میلی‌متری

به نظر می‌رسد احیای علاقه چین به توپخانه با کالیبر بزرگ‌تر از جنگ جاری در اوکراین الهام گرفته شده است، جایی که هر دو طرف نبرد از توپ 203 میلی‌متری مالکای دوران شوروی علیه یکدیگر استفاده کرده‌اند.

2S7 Malka

بر اساس آنچه در جبهه نبرد اوکراین دیده شد، یک شلیک از این توپ قدرتمند می تواند یک سوراخ 5 متری در زمین ایجاد کند یا یک ساختمان را با خاک یکسان کند.

در ماه مارس سال گذشته میلادی ویدئویی از تخریب یک انبار مهمات با شلیک این توپ قدرتمند در جبهه خارکف در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که قدرت پرتابه این توپ را به خوبی نمایش می‌داد.

هر چند پروژه چین در مرحله آزمایش است و مشخص نیست که به مرحله عملیاتی شدن می‌رسد یا خیر اما با در نظر گرفتن توان تقریبا دو برابر توپ 203 میلی‌متری در پرتاب گلوله نسبت به توپ 155 میلی‌متری این سلاح می‌تواند قدرت آتش چین را به خوبی تقویت کند.

البته نباید از معایب توپ‌های با کالیبر بالا که در نهایت باعث کنار گذاشته شدنشان در اغلب ارتش‌ها شد غافل ماند. نرخ کمتر آتش، تحرک دشوار سیستم‌های حجیم و لجستیک دشوار برخی از این معایب است.

همچنین بخوانید
توپخانه ترسناک در راه است / جنگ اوکراین، چین را هوشیار کرد + عکس 2
توپخانه ترسناک در راه است / جنگ اوکراین، چین را هوشیار کرد + عکس 3
توپخانه ترسناک در راه است / جنگ اوکراین، چین را هوشیار کرد + عکس 4