تکذیب ارتباط خدمه هواپیمای توقیفشده با نیروی قدس سپاه
دولت آرژانتین اعلام کرد خدمه هواپیمای توقیف شده در این کشور هیچ ارتباطی با نیروی قدس سپاه ایران ندارند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت آرژانتین روز چهارشنبه (به وقت محلی) اعلام کرد: هیچ یک از 19 خدمه هواپیمایی که به تازگی در فرودگاهی در بوئنوس آیرس متوقف شده بود، ارتباطی با نیروی قدس سپاه ایران ندارند.
بنابر این گزارش، هفته گذشته دولت آرژانتین اعلام کرد که یک هواپیمای ونزوئلایی را که متعلق به خطوط هوایی ماهان ایر است در فرودگاهی در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین متوقف کرده که 7 خدمه ایرانی و 9 نفر ونزوئلایی در آن حضور داشتهاند.
ابتدا در خبرها آمده بود که این هواپیما از نوع بوئینگ747 متعلق به ماهان ایر بوده و در اجاره یک شرکت ونزوئلایی قرار دارد اما روابط عمومی هواپیمایی ماهان سپس اعلام کرد که مالکیت این هواپیما یک سال است که واگذار شده و به یک شرکت ونزوئلایی فروخته شده است و در اجاره این شرکت هواپیمایی نیست.
برخی رسانهها نیز مدعی شدند که خدمه ایرانی این هواپیما با نیروس قدس سپاه ایران ارتباط دارند و مقامات آرژانتین نیز به همین دلیل مشکوک شدند که ممکن است ارتباطی میان این پرواز و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران وجود داشته باشد.
این در حالی است که دولت آرژانتین اکنون اعلام کرده است، هیچ یک از اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در میان 19 خدمه هواپیمای ونزوئلایی که خارج از بوئنوس آیرس زمینگیر شده است، نبودهاند.
بنابر گزارش خبرگزاری فرانسه، 5 تن از 19 خدمه این هواپیما ایرانی هستند که به دلیل شباهت نام یکی از آنها با عضوی از نیروی قدس سپاه گذرنامههایشان توقیف شده و به آنها اجازه ورود به خاک آرژانتین داده نشده بود.
همچنین کانال 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی هفته گذشته پس از انتشار این اخبار، بدون ذکر هیچ منبع و سندی مدعی شد که خدمه ایرانی هواپیمای ونزوئلایی قصد انجام عملیات و حمله به جوامع یهودی در آرژانتین را داشته و با همین هدف به کشورهای آمریکایی جنوبی سفر کردهاند. این شبکه تلویزیونی مدعی شد که این خدمه ایرانی اعضای نیروی قدس سپاه هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این هواپیمای باری که حامل قطعات خودرو بود، روز دوشنبه هفته گذشته از مکزیک وارد حریم هوایی آرژانتین شد تا برای سوختگیری در کوردوبا فرود آید. سپس سعی کرد به کشور همسایه، یعنی اروگوئه سفر کند اما از ورود منع شد و دو روز بعد به Ezeiza در خارج از بوئنوس آیرس بازگشت.
این هواپیما متعلق به امتراسور، یکی از شرکت های تابعه کونویاسا ونزوئلا است که تحت تحریم های آمریکا قرار دارد.