تکنولوژی جدید یک شرکت دانشبنیان برای عصارهگیری از گیاهان بدون دمادهی
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان از تکنولوژی جدیدی برای عصارهگیری از گیاهان استفاده میکند که در این روش دیگر دمادهی به گیاهان را نخواهیم داشت و به صورت صنعتی مواد مؤثره و عصاره آنها استخراج میشود.
وحید فرتاشوند؛ مدیرعامل شرکت دانشبنیان فراصوت تجهیز و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا در حاشیه نمایشگاه آبادیران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: دستگاه ساخته شده توسط این شرکت دانشبنیان هموژنایزر نام دارد که از یک تکنولوژی جدیدی استفاده میکند تا عصارهگیری از گیاهان را انجام بدهد.
فرتاشوند گفت: ما به جای اینکه یک گیاه مثل زعفران را در منزل دم کنیم، با این تکنولوژی در صنعت با حفظ راندمان و کیفیت به جای اینکه به گیاهان به عنوان مثال زعفران دما داده شده و افت کیفیت داشته باشیم، به صورت صنعتی، مواد مؤثره و عصاره آنها استخراج شده و به صورت عصاره فروش میرود. باید ذکر کرد که دمادهی به گیاهان موجب کاهش کیفیت گیاهان خواهد شد.
مجری این طرح با تأکید بر اینکه عصارهگیری با این دستگاه موجب حفظ کیفیت گیاه خواهد شد، گفت: این امر موجب شده است که تکنولوژی استفاده شده در این دستگاه بهروز در صنایع مختلف استفاده شود.
وی با بیان اینکه در طراحی و ساخت این دستگاه از فناوری نوینی اولتراسونیک توان بالا یا فراصوت استفاده شده است، خاطرنشان کرد: فراصوت به موجی گفته میشود که بالاتر از حد شنوایی انسان است و دارای توان بالایی دارد.
نمایشگاه "آبادیران" پیونددهنده اقتصاد کشور با دانشبنیانهاستوی با اشاره به مکانیزم عملکردی این دستگاه توضیح داد: زمانی که گیاهان دارویی مورد نظر در آب وارد شده و این امواج به آن تابانده میشود، به دلیل توان بالایی که دارد، به آب ضربه وارد میشود به گونهای که 20 هزار بار در ثانیه به آن ضربه وارد میشود و از این طریق مواد مؤثره داخل گیاه استخراج خواهد شد.
فرتاشوند با اشاره به روش بالمیل گفت: ما یکسری گویهای فلزی و سرامیکی داریم که کوبیده میشوند که مثل هاون کوبیدن است که این روش ماکرو و بزرگ است و روش ما ریز و در اشل اتم و مولکول است و بدون اینکه به بافت آسیبی بزند سعی میشود که استخراج شود و به همین دلیل کیفیت و ماندگاری محصولی که استفاده میشود بالاتر است و به بافت آسیبی نمیزند.
مدیرعامل این مجموعه دانشبنیان اظهار کرد: شرکتهای دارویی و شیمیایی یه عنوان مشتری ما شناخته میشوند به عنوان مثال یکی از مشتریان ما شرکت کووید رنگ مو بوده و یکی از کاربردهای آن همان عصارهگیری است و در بازار هم به صورت صنعتی، عصارههایی که با این محصول گرفته میشود در چند سال اخیر وارد کشورمان شده است.
وی تصریح کرد: این محصول کاملاً تجاری است و علاوه بر شرکتهای کوچک، شرکتهای بزرگ مثل مپنا نیز از این محصول خریداری کرده و در حال استفاده هستند؛ قیمت این محصول نیز وابسته به کاربری و ظرفیت تولید آن دارد.