ثبت نخستین تصویر سهبعدی از جو سیاره مشتری
کاوشگر "جونوی ناسا" نخستین تصویر سهبعدی از جو سیاره مشتری را ثبت کرده است.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ کاوشگر جونوی ناسا نخستین تصویر سهبعدی از جو سیاره مشتری را ثبت کرده است. آژانس فضایی ناسا قصد دارد با استفاده از دادههای "جونو"، اطلاعات بیشتری در مورد ترکیب "گانیمد"، "یونوسفر"، "مگنتوسفر" و "پوسته یخ" کسب کند؛ جونو، که پس از پرتاب از زمین پنج سال زودتر به مشتری در سال 2016 رسیده بود، مجموعهای از ابزارهای علمی را به همراه خود دارد.
"گانیمد" تنها قمر با میدان مغناطیسی است که معروف است که باعث ایجاد شفق قطبی میشود؛ ناسا همچنین اعلام کرده است که "تلسکوپ فضایی هابل" شواهدی از جو نازک اکسیژن را در سال 1996 در گانیمد پیدا کرده است، هرچند برای حمایت از زندگی آنطور که ما آن را میشناسیم، بسیار نازک است. آژانس فضایی ناسا امروز منتظر جمعآوری تمام دادههای جونو است که هماکنون با زمین 435 میلیون مایل (700 میلیون کیلومتر) فاصله دارد.
جونو از زمان ورود به جو سیاره مشتری بیش از 37 گذر از این سیاره را داشته است که مجموع این پروازها مجموعهای از دادههای شگفتانگیز را در مورد غول گازی نشان میدهد. میدان مغناطیسی سیاره مشتری بسیار قوی بوده و جو آن نامتقارن است و همچنین جونو تصاویر خیرهکننده از سیاره و فضای بری بیرونی آن را به ثبت رسانده است.
لوری گلیز مدیر بخش علوم رسانهای ناسا در واشنگتن می گوید: این مشاهدات جدید از جونو گنجینهای از اطلاعات ارزشمند درباره ویژگیهای مرموز سیاره مشتری را برای ما به ارمغان آورده است. طبق آخرین دادههای جونو، برخی از طوفانهای گردابی سهمگین که در اطراف مشتری میچرخند بسیار بلند بوده و تا 100 کیلومتر در زیر ابرها امتداد دارند که این طوفانها در بالا گرمتر و در پایین به دلیل چگالیهای جوی مختلف سردتر است.
این فضاپیما نشان داد میدان مغناطیسی مشتری حدود 10 برابر قویتر از میدان مغناطیسی سیاره زمین است و جو آن نامتقارن است. یک یافته کلیدی جونو نیز مربوط به لکه قرمز رنگ بزرگ است که جونو ثابت کرده است که تا 500 کیلومتر زیر ابرها امتداد دارند.
تصویر مرموز کاوشگر ماه ناسا از سیاره مشتری تصویر جدید ناسا از تنها قمر سیاره مشتری در 700 میلیون کیلومتری زمین!