دوشنبه 5 آذر 1403

جامعه به توصیه‌های اخلاقی امام صادق (ع) نیاز جدی دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
جامعه به توصیه‌های اخلاقی امام صادق (ع) نیاز جدی دارد

همدان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان گفت: جامعه کنونی نیاز جدی به توصیه‌های اخلاقی امام صادق (ع) در بخش‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد.

حجت الاسلام حبیب الله شعبانی موثقی در حاشیه آیین عزاداری برای امام صادق (ع) در حوزه علمیه همدان در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: هر چند آموزه های بیان شده توسط معصومین (ع) در زمینه هایی همچون فقه و کلام متفاوت است اما این توصیه‌ها فقط مختص دوران خودشان نیست.

وی اضافه کرد: با توجه به جامع نگری دین مبین اسلام و توجه به مسائل دنیوی و اخروی، توصیه های فراوانی از جمله در بخش اخلاقی دارد که در این برهه جامعه نیاز زیادی به توصیه های اخلاقی امام صادق (ع) دارد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان با بیان اینکه امام صادق (ع) بر اهمیت مساوات، حق مومن بر مومن و انصاف تاکید کردند افزود: این آموزه ها نیاز جامعه کنونی است چرا که امروز جامعه در بحث اخلاق گاهی دچار برخی آسیب ها می‌شود.

حجت الاسلام شعبانی موثقی یکی از دلایل قاطع بر ولایت فقیه را روایات امام صادق (ع) دانست و گفت: جامعه کنونی به اخلاق، فرهنگ و سیاست نیاز دارد بنابراین برای تحقق این مسائل باید روایات به جا مانده از امام صادق (ع) توجه و آنها را برجسته کرد.

وی یادآوری کرد: بگفته امام صادق (ع) «قبل از پدرم جامعه شیعه در زمینه فقه، حلال و حرام و احکام محتاج دیگران بود اما از آن زمان به بعد همه مردم در فقه، احکام و شرعیت به ما محتاج شدند».

امام جمعه همدان افزود: در دوران پیش از حضور و زندگی این امام، فقه اهل سنت برجسته بود اما در دوران امام صادق ابوحنیفه و دیگران شاگرد امام صادق (ع) بودند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان از دیگر ویژگی های شاخص و برجسته دوران زندگی حضرت صادق (ع) را شکل گیری مکاتب و مذاهب علمی، کلامی، فلسفی، عرفانی و تصوف عنوان کرد و افزود: وقتی حکومت‌های طاغوت مشغول درگیری با هم بودند فضای علمی آن روز رشد کرد و یک فضای علمی برجسته ایجاد شد که معلومات امام صادق (ع) خود را نشان داد.

حجت الاسلام شعبانی موثقی با بیان اینکه مذهب ما به عنوان مذهب جعفری قلمداد می شود اضافه کرد: یکی از مسائل برجسته زندگی امام صادق (ع) این است که آن حضرت هویت بخشی اجتماعی را نسبت به مکتب تشییع انجام داد.

وی توضیح داد: قبل از امام باقر و امام صادق (ع) و حتی با وجود اینکه تشییع از زمان رسول اکرم (ص) وجود داشت اما جامعه شیعه به علت نداشتن ظهور و بروز اجتماعی در فضای تقیه و خفقان شدید به سر می‌برد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان ادامه داد: بنابراین در آن دوران جامعه شیعه در عرصه فقه، مکتب اعتقادی و کلامی و هم در عرصه های امامت، یک هویت اجتماعی مشخص و روشنی نداشت.

حجت الاسلام شعبانی موثقی خاطر نشان کرد: در زمان امام صادق (ع) با توجه به شرایط اجتماعی ایجاد شده به علت درگیری حکومت های طاغوتی، ایشان توانستند فقه شیعه را به عنوان فقهی که در جامعه حرفی برای گفتن داشته باشد زنده و احیا کنند.

وی افزود: فقه شیعی به عنوان حلال و حرام که هویت مستقل و متفاوت با فقه مابقی مکاتب داشت به همراه ولایت در دوران امام صادق برجسته شد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان اضافه کرد: امام صادق (ع) شاگردان فراوانی داشتند که این شاگردها در دنیا آن روز صحبت های ایشان را بازنشر کردند و این کار منجر به احیای مساله امامت و ولایت شد.

حجت الاسلام شعبانی موثقی بیان کرد: میزان روایت های امام صادق (ع) به بیش از 32 هزار مورد می رسد که این روایات در کتب اربعه از امام صادق (ع) نقل شده است و این روایات نقش برجسته امام صادق (ع) را در هویت بخشی به جامعه شیعی می‌رساند.

امام جعفر صادق (ع)، امام ششم شیعیان، در هفدهم ربیع‌الاول سال 83 هجری‌قمری در مدینه متولد شد. کنیه ایشان ابوعبدالله و لقبشان صادق است.

ایشان در سال 114 هجری قمری به امامت رسید و در سن 65 سالگی در سال 148 هجری به شهادت رسید و در قبرستان معروف بقیع به خاک سپرده شد.

*س_برچسب‌ها_س*