چهارشنبه 7 آذر 1403

جایگاه عجیب صدای مادر در مغز کودکان و نوجوانان!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
جایگاه عجیب صدای مادر در مغز کودکان و نوجوانان!

مغز بچه های خردسال به ویژه با صدای مادرشان هماهنگ است اما برای مغز نوجوانان، در شکوه سرکش معمولی خود، قطعاً چنین نیست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این نتیجه که در 28 آوریل در مجله علوم اعصاب شرح داده شد، ممکن است برای والدین نوجوانان، از جمله دانیل آبرامز، عصب شناس از دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، به طرز خنده آور بدیهی به نظر برسد. او می گوید:" من خودم دو پسر نوجوان دارم و این یک نوع نتیجه خنده دار است."

بیشتر بخوانید:

ایلان ماسک اکانت جنجالی توییتر دونالد ترامپ را فعال کرد!

عکس | ترکیب موشک مشهور به مرگ سوپرسونیک با جنگنده برتری هوایی

اما این یافته ممکن است چیزی بسیار عمیق تر را منعکس کند. همانطور که بچه ها بزرگ می شوند و ارتباطات اجتماعی خود را فراتر از خانواده خود گسترش می دهند، مغز آنها باید با دنیای در حال رشد هماهنگ شود. آبرامز می‌گوید:" همان‌طور که یک نوزاد برای مادرش کوک می‌شود، نوجوانان هم این دسته از صداها را دارند که باید آنها را تنظیم کنند."

او و همکارانش با شنیدن صدای مادران یا زنان ناآشنا، مغز نوجوانان 7 تا 16 ساله را اسکن کردند. برای ساده کردن آزمایش فقط بر اساس یک سری کلمات بیهوده بودند: teebudiesshawlt، keebudiesshawlt و peebudiesshawlt. همانطور که کودکان و نوجوانان گوش می‌دادند، بخش‌های خاصی از مغزشان فعال می‌شد.

آزمایش‌های قبلی آبرامز و همکارانش نشان داده‌اند که نواحی خاصی از مغز بچه‌های 7 تا 12 ساله - به‌ویژه آن قسمت‌هایی که در تشخیص پاداش‌ها و توجه نقش دارند - به صدای مادر قوی‌تر از صدای یک زن ناشناس پاسخ می‌دهند. آبرامز می‌گوید:" در نوجوانی، دقیقاً برعکس آن اتفاق می‌افتد."

در همین نواحی مغز در نوجوانان، صداهای ناآشنا واکنش های بیشتری نسبت به صدای مادران عزیزشان برانگیخت. به نظر می رسد تغییر از مادر به دیگری بین 13 تا 14 سالگی اتفاق می افتد.

آبرامز می‌گوید این گونه نیست که این نواحی مغز نوجوانان به مادر پاسخ نمی‌دهند. در عوض، صداهای ناآشنا با ارزش تر و شایسته توجه تر می شوند.

آبرامز می‌گوید و دقیقاً باید همین‌طور باشد. کاوش در افراد و موقعیت های جدید یکی از ویژگی های بارز دوران نوجوانی است. "آنچه ما اینجا می بینیم صرفاً بازتابی از این پدیده است."

227227

کد خبر 1697324