جدیت و پشتکار رمز موفقیتم بود / بیش از دو دهه خدمت در مناطق محروم و عشایری
هادی فراست معلم نمونه لرستانی که بیش از دو دهه در مناطق محروم، عشایری و شهری به دانشآموزان و دانشجویان استان لرستان خدمت رسانی کرده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک، عمده موفقیتم برای معلم شدن نمونه، در کارهای تحقیقاتی، تالیفات، نوشتن مقاله، جدیت و پشتکار در حوزه آموزش و درمان، راهنمایی و هدایت تحصیلی شغلی برای خدمت رسانی به دانش آموزان استانم بوده است که این روند هر ساله از طریق آموزش و پرورش استان انجام می شود. این بخشی از صحبت های هادی فراست معلم نمونه استان لرستان است.
یک معلم نمونه باید همواره برای کسب دانش و مطالب علمی به دانشآموزان در تلاش و کوشش و از لحاظ معرفتی و علمی بروز باشد و تنها خود را به اندوخته های قبلی محدود نکند و همواره اطلاعات روز را به شاگردانش آموزش دهد.
هادی فراست فوق لیسانس مشاوره تحصیلی شغلی که 48 سال سن دارد و با 24 سال خدمت در آموزش و پرورش لرستان و در مناطق محروم، عشایری و شهری به دانشآموزان و دانشجویان استان خدمت رسانی کرده است.
حال با معلم نمونه استان لرستان در سال 98، گفت وگوی تفصیلی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.
چطور شد که معلم نمونه استان شدید؟ عمده موفقیت بنده در این زمینه کارهای تحقیقاتی، تالیفات، نوشتن مقاله، جدیت و پشتکار در حوزه آموزش و درمان، راهنمایی و هدایت تحصیلی شغلی دانش آموزان استانم بوده که هر ساله از طریق آموزش و پرورش اساتیدی که برای انتخاب معلم نمونه تمایل دارند با ارائه معیارهایی از جمله سابقه کار، مدرک تحصیلی، تالیف کتب و مقالات به خصوص در رشته خودم که توانایی در همیار مشاور های کنکور، کارگاه های تحصیلی، پکیج های مطالعاتی در کنار دانش آموزان و شناسایی مشکلات دانش آموزان و ارجاع آنها، اقدام کنند و در بین آنها ارزیابی معلم نمونه صورت می گیرد که بنده با پشت سر گذاشتن این عوامل توانستم به موفقیت معلم نمونه استان دست پیدا کنم. خانواده در راستای این موفقیت (معلم نمونه) چه نقشی داشته اند؟ حقیقتا کلمه معلم نمونه برای بنده سخت است در حال حاضر اساتیدی وجود دارند که حتی از خود بنده هم لایق تر این موفقیت هستند و معلم نمونه شدن برای من افتخار است و همکاری خانواده با به وجود آوردن نظم و انضباطی که برایم ایجاد کردند که بتوانم کار تحقیقاتی و مطالعاتی را انجام دهم در این راستا نقش بسزایی برایم ایفا کردهاند و از آنها سپاسگزارم.
سابقه فعالیت خود را در مقاطع مختلف را توضیح دهید؟ حدود 10 سال در مقطع ابتدایی در 30 مدرسه مختلف در استان و حدود 13 سال در مقطع متوسطه دوم در 10 مدرسه، دانشگاه های دولتی از جمله دانشگاه لرستان، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه فرهنگیان به عنوان مشاور و مربی خدمت کردم و در حال حاضر به عنوان مدرس کارگاه های اجتماعی طرح و نماد و طرح شهاب در آموزش و پرورش ناحیه 2 خرم آباد مشغول به فعالیت هستم.
درباره تحصیل دانشآموزان در دوران کرونا توضیح بفرمایید؟ با توجه به شیوع ویروس کرونا در استان و روی کار آمدن شبکه شاد توسط وزارت آموزش و پرورش، در این راستا از همان زمان شروع آموزش این شبکه فعالیت خود را آغاز کردهام حتی در روزهای تعطیل هم با دانش آموزانی که برای کنکور سراسری آماده می شوند کمک می کنم که در این روش نحوه صحیح مطالعه، تندخوانی، عمق خوانی معرفی منابع و آنچه که در توان دارم در اختیار دانش آموزان قرار می دهم.
فضای مجازی هیچ وقت جای فضای حقیقی را نخواهد گرفت و مجبوریم تا زمانی که درگیر این ویروس هستیم برای سلامتی دانش آموزان از طریق فضای مجازی تحصیل را ادامه دهیم که از این طریق ایراداتی بر فضای مجازی وجود دارد به طوری که از این طریق نمی توانیم رفتار غیر کلامی دانشآموزان را ببینیم یا از احساساتآنان خبردار شویم و یک حضور غیرعلنی وجود دارد که یک اشکال اساسی در تدریس از طریق فضای مجازی است.
با شرایطی که نمره امتحانی دیگر برای دانش آموزان مقطع ابتدایی لحاظ نمی شود آیا این روش مناسب است یا خیر؟ یکی از دغدغههای معلمین در حال حاضر بحث نمره دهی و امتیاز دهی به دانش آموزان در مقطع ابتدایی است که حتی به یک چالشی برای خانواده ها و معلمین هم تبدیل شده، البته این روش با برنامهریزی که انجام شده شهامت و جرأت ورزی دانش آموزان را بالا می برد اما از نظر من معلم اگر بتوانیم نمره را به نمره حقیقی و استاندارد برسانیم بهتر قابل هضم برای خانواده هاست.
در حال حاضر در مقاطع ابتدایی برای نمره دهی از کلمات عالی، خوب، تلااش بیشتر و بد استفاده میکنیم که با لحاظ شدن یکی از این کلمات سطح دانش آموز برای خانواده که فرزند آنها در چه شرایطی قرار دارد مشخص نیست و چون برای خانوادهها این روش سوال برانگیز است از لحاظ ارزشیابی برای من معلم یک ایراد محسوب میشود.
قبلا استفاده از کتب کمک آموزشی توصیه نمی شد اما امروزه این روش باب شده نظرتان را بفرمایید؟ امروزه چارهای نداریم چون بیشتر خانوادههای دانشآموزان در خواست مکرر برای معرفی کتاب کمک آموزشی دارند و با توجه به شرایط به وجود آمده این روش مناسب است و همانطور که پیشتر متخصصان و کسانی که در کنکور موفق بوده اند از این روش استفاده کرده اند و میتوانیم در چندین منابع برای مسیریابی کمک بگیریم و یک روش مناسب است. آموزش را توصیف کنید؟ آموزش دادن نیازمند یکسری شاخص برای معلم است اول اینکه در بحث اخلاق حرفهای باید شناخت مناسبی نصیب خود شود یا در بحث صلاحیت آموزشی معیارهایت طالب یادگیرنده شود و بتواند حرف شما را بفهمد و نیازمند این است که علم و آگاهی شما به روز باشد و با شیوه های نوین تدریس آگاهی کامل و مسلط باشید تا بتوانید آموزش را به خوبی انجام دهید.
سخت ترین روزهای که در دوران خدمت داشتید؟ بنده در کل حدود 10 سال در مناطق محروم استان خدمت کرده ام و در سال 74 زمانی که در منطقه شاهیوند در یکی از روستاهای دور افتاده به نام روستا ژری ژبا سمان که حتی با پای پیاده هم به زور می توانستیم مسافت تا روستا را طی کنیم که در شرایط خیلی سخت بعد از چندین ساعت پیاده روی به این روستا رسیدم متاسفانه در آن روستا هیچ امکاناتی وجود نداشت و در شرایط خیلی دشوار و حتی نداشتن وسایل بهداشتی زندگی میکردیم و به دلیل صعب العبور بودن راه نمیتوانستم دوباره برگردم و مجبور بودم یک هفته آنجا بمانم و به دانش آموزان آن منطقه خدمت کردم و این روزها یکی از سخت ترین روزهای دوران خدمت بنده بود.
آیا در دوران خدمت معلمی دانش آموزی داشتهاید که به شغل مناسبی دست پیدا کرده باشد؟ بله بعضی از دانش آموزان تحصیلی دوران راهنمایی و یا دبیرستان که آموزش داده ام در حال حاضر به عنوان معلم در کنار خودم هستند یا چند تا دانشجو در حوزه مشاوره مثال در منطقه شاهیوند آقای نظری و آقای شاهیوند یا در دانشگاه فرهنگیان آقای حسنوند که در حال حاضر به عنوان معلم در کنار بنده به جامعه آموزش و پرورش و مردم خدمت رسانی می کنند و باعث افتخار بنده هست و به خودم می بالم.
بهترین و بدترین خاطره ای که در دوران تحصیل داشتید را بگویید؟ اگه اجازه بدید من یک خاطره از دوران تحصیل خودم بگم که در دوران دبیرستان معلمی به نام آقای صادق شفیعی داشتیم و چون نزدیک به کنکور بودیم آمد و یه در خواست کنکور آزمایشی به دانش آموزان داد که گفت بیایید یک کنکور آزمایشی تاریخ انجام دهید و ما شرکت کردیم و در آن کنکور بنده بهترین نمره را کسب کردم و آقای شفیعی بعد از آن صورت من را بوسید و ازم قول گرفت که در کنکور قبول بشم و این حرف استاد عزیز روی من تاثیر گذاشت و توانستم در همان سال در اولین کنکور سراسری بتوانم قبول بشم و این بهترین خاطره من می باشد. کتک کاری معلم با دانش آموز در دوران قدیم از بدترین اتفاق های دوران خدمتم است که این اتفاق به زمانی برمیگردد که در مدرسه ای که نمیخواهم اسمی از آن برده شود خدمت میکردم یک دانش آموز که به خاطر مشاغل سخت زندگی خود نمی توانست به درستی درس بخواند مورد کتک کاری معلم قرار گرفت و در آن زمان بنده با دیدن این صحنه خیلی ناراحت شدم و با پادرمیانی و ضمانت کردن و قول گرفتن که به این دانش آموز کمک خواهم کرد تا به تحصیل ادامه دهد از معلم خواستم که دیگر آن را کتک نزند که این جزء بدترین صحنه های دوران خدمتم است که هیچ وقت از ذهنم پاک نمی شود.
سخن پایانی اگر دارید بفرمایید؟ از همه معلمین و اساتیدی که بنده را یاری کردند و جای آنها همیشه برایم خالیست تا در این مسیر موفق باشم تشکر می کنم و امیدوارم بتوانم خدمتگزاری در بحث آسیب های اجتماعی و مشاوره تحصیلی به استانی های عزیزم را ادامه دهم.
انتهای پیام /