جزئیات آخرین وضعیت نوسازی مدارس تهران / بیش از 8 هزار کلاس درس نیازمند بازسازی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران به تشریح جزئیات آخرین وضعیت نوسازی مدارس تهران پرداخت و گفت: 8 هزار و 532 کلاس درس در این استان نیازمند تخریب و بازسازی است.
به گزارش ایرنا، مسئله کمبود فضای آموزشی در تهران از جمله موضوعات مورد توجه چند سال اخیر است؛ در شهر تهران 928 هزار و 659 دانشآموز با سرانه آموزشی 5.16 تحصیل میکنند که البته این میزان هنوز با سرانه 5.28 در مدارس کشور فاصله دارد.
عباس زارع در گفتوگو با ایرنا درباره وضعیت مدارس استان تهران اظهار داشت: سرانه آموزشی پنج منطقه شهر تهران، پایینتر از میانگین کشوری است و رئیس جمهور دستور داده است تا هرچه سریعتر برای رفع مشکلات این پنج منطقه اقدامات لازم صورت پذیرد.
وی درباره مدارس نیازمند تخریب و بازسازی شهر تهران افزود: براساس اطلاعات فضاهای آموزشی، در استان تهران 8 هزار و 532 کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی هستند که سالانه و مطابق اعتباراتی که در این بخش تخصیص داده میشود، تعدادی از آنها هر ساله بازسازی میشوند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران یادآور شد: در سال گذشته از مجموع هزار و 276 کلاس درس تحویلی، 500 کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی بوده است.
مهمترین موانع ساخت و بازسازی مدارس
زارع درباره مهمترین موانع برای ساخت و تخریب و بازسازی مدارس توضیح داد: در وهله نخست وجود زمین مناسب برای ساخت مدرسه در تهران از اهمیت بسزایی برخوردار است و در صورتی که زمین حائز شرایط احداث فضای آموزشی باشد، تامین اعتبارات بخش دوم و مهمی است که دولت همواره در این بخش کمک حال مدرسهسازی بوده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران خاطرنشان کرد: البته نباید از حضور ارزشمند خیرین مدرسه ساز نیز غافل شویم که موجب خیر و برکت هستند.
مولدسازی مدارس تهران در حال انجام است
زارع درباره مولدسازی مدارس تهران یادآور شد: به واقع یکی از طرحها و برنامههایی که دولت برای حل مشکلات و چالشهای فضاهای آموزشی دارد، بدون شک «مولدسازی» است.
وی با بیان اینکه با حضور استاندار تهران یک حرکت فزاینده در بخش مولدسازی آغاز شده است، گفت: از آنجا که املاک مازاد آموزش و پرورش باید توسط ادارات آموزش و پرورش معرفی و عملیاتی شود، این بخش در حال انجام است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران خاطرنشان کرد: وظیفه این اداره کل، معرفی «بسته رونق» هر کدام از املاک مازاد است که اکنون این اقدام برای مدرسه شهید رجایی واقع در میدان ونک تهران انجام شده و این مدرسه در مرحله قیمت گذاری و فروش است که با فروش آن تعداد قابل توجهی مدرسه جدید در شهر تهران ساخته خواهد شد.
تهران نیازمند ساخت 13 هزار کلاس درس جدید
زارع درباره سرانه آموزشی مدارس شهر تهران با بیاناینکه میانگین سرانه فضاهای آموزشی کشور 5.28 مترمربع به ازای هر دانشآموز است، افزود: استان تهران برای رسیدن به این سرانه، نیاز به ساخت 13 هزار کلاس درس جدید دارد.
انبوهسازان در منطقه 22 باید مدرسه بسازند
در منطقه 22 مداوم ساخت و سازهای انبوه در حال انجام است و مطابق قانون انبوهسازان باید فضای آموزشی را هم در همان محلها تامین کنند که غالبا این اتفاق رخ نمیدهد و این بار به دوش دولت افتاده است
وی درباره کمبود مدرسه در منطقه 22 تهران و گلایههای مردم در این زمینه گفت: یکی از عمده مشکلات مربوط به کمبود فضاهای آموزشی در منطقه 22 تهران، موضوع انبوهسازی و انبوهسازان است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیزمدارس استان تهران ادامه داد: در منطقه 22 مداوم ساخت و سازهای انبوه در حال انجام است و مطابق قانون، انبوهسازان باید فضای آموزشی را هم در همان محلها تامین کنند که در بیشتر موارد این اتفاق رخ نمیدهد و این بار به دوش دولت افتاده است.
افزایش جمعیت مهمترین عامل پایین بودن سرانه 5 منطقه تهران
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران درباره علت پایین بودن سرانه فضای آموزشی در مناطق 9، 15، 17، 18 و 19 شهر تهران گفت: به طور کلی، یکی از دلایل، افزایش جمعیت در برخی مناطق است که باعث کمبود فضاهای آموزشی شده است.
وی خاطرنشان کرد: مطابق آنچه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آمده است، باید به سمت تک شیفت شدن مدارس برویم، بنابراین همین امر نیز مدارس بیشتری را طلب میکند.
زارع ادامه داد: این پنج منطقه شهر، سرانه آموزشی پایینتر از میانگین کشوری دارد که نیازمند ساخت 2 هزار و 715 کلاس درس است. در جلسات متعددی با شهرداران این مناطق برای تامین زمین مناسب جهت احداث 181 مدرسه برگزار شده است.
لکههای آموزشی و مکانیابی مدارس تهران
وی در پاسخ به این پرسش که در راستای عدالت آموزشی و محرومیت زدایی مدارس شهر تهران چه اقداماتی قرار است که صورت گیرد، پاسخ داد: اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران همواره در راستای عدالت آموزشی در احداث مدارس عمل کرده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران ادامه داد: جلساتی با مدیران مناطق آموزش و پرورش برگزار میکنیم و براساس لکههای آموزشی و مکانیابی دقیق نسبت به ساخت مدارس اقدام میشود تا مشکلات کمبود سرانه فضاهای آموزشی را هم رفع کنیم.
زارع خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مواردی که در استان تهران به صورت خاص دنبال شده است، طرح شهید عجمیان بوده است. در این طرح سالانه تعویض رویه میز و نیمکت مستعمل مدارس و رنگآمیزی کلاسهای درس در راستای شادابسازی مدارس انجام میشود.