جزئیات ثبتنام و پرداخت وامهای دانشجویی در سال تحصیلی جدید / پیشبینی 300 میلیارد تومان اعتبار
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سال تحصیلی جدید دانشگاهها با شرایط ویژه کرونایی کم کم از راه میرسد و نهادهای دانشگاهی برنامه ریزیهای خود را برای هر چه بهتر برگزاری سال تحصیلی دارند که یکی از مهمترین نهادهای دانشگاهی صندوق رفاه دانشجویان است که تدارک ویژهای را برای رفاه دانشجویان از جمله خوابگاههای دانشجویی و وامهای دانشجویی و تغذیه دانشجویان را در نظر گرفته است. در...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سال تحصیلی جدید دانشگاهها با شرایط ویژه کرونایی کم کم از راه میرسد و نهادهای دانشگاهی برنامه ریزیهای خود را برای هر چه بهتر برگزاری سال تحصیلی دارند که یکی از مهمترین نهادهای دانشگاهی صندوق رفاه دانشجویان است که تدارک ویژهای را برای رفاه دانشجویان از جمله خوابگاههای دانشجویی و وامهای دانشجویی و تغذیه دانشجویان را در نظر گرفته است. در همین راستا ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان دانشجویان وزارت علوم جزئیات برنامه ریزیهای سال تحصیلی جدید صندوق رفاه دانشجویان را تشریح کرد.
زمان ثبت نام ثبت نام وامهای دانشجویی برای سال جدید مطیعی در خصوص زمان ثبت نام وامهای دانشجویی سال تحصیلی جدید گفت: باید در واقع ابتدا دانشجویان ثبت نامهای آموزشی و انتخاب واحدهایشان را انجام دهند و پس از آن صندوق رفاه بخشنامه بازه زمانی ثبت وامهای دانشجویی را به دانشگاهها اعلام میکند. وی افزود: ستاد مقابله با کرونا و وزارت علوم هنوز مشخص نکرده اند که آموزشها در سال تحصیل جدید برای چه مقاطعی حضوری و برای چه مقاطعی مجازی است. ترکیب حضوری و مجازی هنوز مشخص نشده است. صرفا وزیر بهداشت و درمان اعلام کرده که از هفته آینده واکسیناسیون دانشجویان شروع میشود، ولی واکسیناسیون کدام دانشجویان؟ کدام دانشگاه؟ و آیا میخواهند مقطعی عمل کنند و یا روش دیگری می خواهند اعمال کنند، بنابراین ما منتظریم چارچوب بازگشایی زمانی ترم تحصیلی مشخص شود آن وقت تصمیم میگیریم بازه زمانی ثبت نام وامهای دانشجویی را چه زمانی قرار دهیم.
اختصاص 300 میلیارد تومان به وامهای دانشجویی نیمسال اول تحصیلی رئیس صندوق رفاه دانشجویان در خصوص اعتبارات در نظر گرفته شده برای وامهای دانشجویی نیمسال اول تحصیلی 1400 گفت: برای نیمسال اول تحصیلی حدود 300 میلیارد تومان اعتبار برای وامهای دانشجویی پیش بینی کردیم و نسبت به سال تحصیلی قبل 30 درصد افزایش دادیم.
تغییری در ترکیب وامهای دانشجویی برای سال تحصیلی جدید نداریم مطیعی در ادامه با اشاره به ترکیب وامهای دانشجویی سال تحصیلی جدید گفت: ترکیب وامهای دانشجویی سال تحصیلی جدید تغییر نخواهد داشت. هیئت امنا ترکیب وامها را تغییر نمیدهد، چون 5 عنوان وام دانشجویی 21 رویدادی که باعث میشد صندوق رفاه به کمک دانشجو بیاید را در خودشان حل کردند. هر عنوان وام شامل تعدادی رویداد است. برای مثال وام ضروری، بیماریهای خاص، سوانح و رویدادهای طبیعی مثل سیل و زلزله، استعدادهای درخشان را پوشش میدهد همچنین دانشجویان توان خواه به اصطلاح تحت پوشش حمایتها را پوشش میدهد. وی افزود: هر عنوان وام تعدادی از رویدادها را تحت پوشش خود قرار داده بنابراین نیازی به اینکه ترکیب آن وامها را به هم بزنیم نیست. تقریبا تمام مواردی که نیاز است دانشجو مورد حمایت قرار بگیرد در یکی از آن عناوین وامهای پنج گانه قرار میگیرد. فقط تفاوتش نسبت به قبل این است که این پنج عنوان وام مدیریت و جابه جایی اعتبار آن را در سطح صندوق و دانشگاه طبیعتا راحتتر کرده است و دانشجویان بهتر میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. مثلا وقتی اعلام میکردند به یک دانشگاه فلان عنوان وام از آن عناوین 21 رویداد اختصاص داده شده اگر اعتباراتش به اتمام میرسید نمیتوانست اعتبارات را جایگزین کند که این جابه جاییها باعث شده که مدیریت اعتبار و وجوه هم برای صندوق و هم برای دانشگاه راحتتر باشد؛ به همین دلیل اگر از معاونین دانشجویی سوال شود مشخص خواهد شد که ما در سال تحصیلی گذشته هیچ دانشگاهی نبوده که تقاضای اعتبار وام داشته باشد و صندوق پرداخت نکرده باشد. هر دانشجویی که درخواست وام داشته اگر شرایط لازم را دارا بوده حتما وامها را دریافت کرده است.
راه اندازی سیستم یکپارچه پرداخت از سال تحصیلی جدید رئیس صندوق رفاه دانشجویان در پاسخ به علت راه اندازی سیستم یکپارچه پرداخت وامهای دانشجویی و تغییرات در پرداخت وامها گفت: پرداخت وامهای دانشجویی با سالهای قبل تفاوتی نکرده، فقط، چون سامانه پرداخت سامانه فاز دو برای سال 88-89 است به روز رسانی نشده و قدیمی است و گاهی اوقات کدها و شناسههایی این وب سرویسها را نمیتواند شناسایی و باز کند. برای اینکه مشکل را حل کنیم تمام سامانههای صندوق از جمله سامانه پرداخت و باز پرداخت را تغییر دادیم و سامانه جدید طراحی کردیم و این سامانهها آغاز شده و در مرحله تست است و تا قبل از اعلام بازه زمانی ثبت نام وامها راه اندازی خواهد شد که دانشجویان بتوانند در سامانه جدید ثبت درخواست وام داشته باشند. وی در پاسخ به اینکه با راه اندازی این سامانه نقش بانکها کمرنگ خواهد شد، گفت: اینگونه نیست، بالاخره ما ناگزیر هستیم که از کمک بانکها استفاده کنیم. چون دولت با شرایط کرونا و تحریم مشکلات مالی دارد بنابراین ما هر چه قدر بتوانیم از توانایی مالی صندوق ابتدا استفاده میکنیم و جاهایی که احیانا ببینیم بانکها میتوانند به کمک ما بیایند و خدمات بهتر و بیشتری بدهند طبیعتا آنجا هم استقبال میکنیم؛ اما سامانهها ارتباطی با این موضوع ندارد. صندوق رفاه دانشجویان علاوه بر وامهای دانشجویی یکی از موارد مهم مسئولیتش برای سال تحصیلی جدید آماده سازی خوابگاههای دانشجویی و برنامه ریزی برای ظرفیت اسکان در خوابگاهها است که رئیس صندوق رفاه در خصوص نحوه بازگشائی خوابگاههای دانشجویی اینگونه پاسخ داد: دانشگاهها طرحهای ارتقای خوابگاههای دانشجویی را انجام دادند و صندوق رفاه آن طرحهایی که در اولویت بود کمک لازم را به دانشگاهها ارائه کرد و مرحله اول پرداختها نیز به حساب دانشگاهها واریز شد. ارتقای 100 خوابگاه برای سال تحصیلی جدید
وی افزود: تقریبا بیش از 100 خوابگاه در طرح ارتقای امسال قرار گرفتند و دانشگاهها کارشان را انجام میدهند؛ منتهی ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد که اختیارات بازگشایی دانشگاه را به ستادهای مقابله با کرونا استانی محول کرده است. به دلیل اینکه استانها شرایط شان با هم متفاوت است بعضیها زردند بعضیها نارنجی و بعضیها قرمزند؛ بنابراین ستادهای مقابله با کرونای استانی راجع به شروع فعالیتهای آموزشی تصمیم میگیرند. به محض اینکه ستاد مقابله با کرونا استان مربوطه اعلام کند دانشگاهها تصمیم میگیرند و صندوق و وزارت علوم نمیتواند تصمیمی بگیرد چرا که شرایط دانشگاهها یکسان نیست.
مطیعی در خصوص علت کاهش ظرفیت خوابگاههای دانشجویی در دفترچه انتخاب رشته گفت: یکی از دلایل آن این است که در این دو سال تعداد زیادی دانشجویان تحصیل شان آن طوری که باید پیشرفت نکرده، بعضی واحدهایشان را کم گرفتند یا خودشان به دلیل شرایط خاص کرونایی این کار را کردند یا دانشگاه به دلیل اینکه واحدهای عملیاتی داشته و نیاز به حضور دانشجو بوده نتوانسته ارائه دهد. مقداری تراکم دانشجو از قبل در دانشگاهها داریم که اینها باید فارغ التحصیل شوند، چون کارهای علمی دارند طبیعتا اول اولویت با آنهاست که درخوابگاه باشند. وی ادامه داد: از یک طرف دیگر هم به دلیل شرایط کرونایی خود سیستمهای بهداشت درمان وزارت بهداشت تاکید میکند که بحث فاصله گذاری و اینها به صورت جدی باید رعایت شود. قبلا اگر یک اتاق چهار نفره را به دلیل کمبود ظرفیت به پنج نفر میدادند حالا هم همان چهار نفر را هم باید کاهش بدهند اینها مسائلی است که باعث شده که ظرفیتها کاهش پیدا کند. هر دانشگاهی موقعی که ظرفیتش را به سازمان سنجش اعلام میکند امکان اینکه میتواند به دانشجویان جدید خوابگاه بدهد یا ندهد را خودش اعلام میکند و سازمان سنجش براساس اعلام دانشگاهها دفترچه را تنظیم میکند. مطیعی اضافه کرد: معمولا ورودیهای جدید، چون اکثرا درس هایشان تئوری است و بحث واکسیناسیون هم تازه شروع شده احتمالا این نیم سال را هم احتمالا باید مجازی باشند وقتی مجازی هستند طبیعتا برای نیم سال اول خوابگاهی را نیاز ندارند. رئیس صندوق رفاه دانشجویان در خصوص افزایش ظرفیت خوابگاهها برای سال تحصیلی جدید گفت: تعدادی خوابگاه جدید ساخته شده است. 7 خوابگاه با کمک ومشارکت و حمایت بنیاد 15 خرداد ساخته شده و به مرحله بهره برداری رسیده چند خوابگاه دیگر نیز در همین مرحله هستند. معمولا دانشگاهها اواخرشهریورظرفیت جدید را اعلام میکنند و در سامانههای صندوق بارگذاری میکنند.