جزئیات مصوبات شش بندی شورای عالی اشتغال
قاسم رستمپور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد جلسه امروز شورای عالی اشتغال که به ریاست رئیسجمهور و با حضور اکثریت اعضای جلسه برگزار شد، گفت: این پنجمین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم و دومین جلسه در سال جاری است که با توجه به اهمیت اشتغال، امروز پنجشنبه 4 خردادماه در نهاد ریاستجمهور برگزار شد.
وی گفت: در جلسه شورای عالی اشتغال، عملکرد بانکها در مورد تبصرههای بودجه در بخش اشتغال به ویژه در تبصرههای 16 و 18 بررسی شد. همچنین دستگاههای حمایتی ملی شامل کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، صندوق نوآوری و شکوفایی و بنیاد برکت که منابعی در اعتبارات بودجه 1402 دارند، برنامههای خود برای ایجاد اشتغال در سال جاری را اعلام کردند که به تصویب اعضای شورای عالی اشتغال رسید.
رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال گفت: در این جلسه همه استانداران کشور به صورت وبیناری حضور داشتند و سه استاندار کردستان، لرستان و فارس مطالبی در مورد عملکرد اشتغال در استانهای خود عنوان کردند و مسائل و مشکلات اجرایی در سطح استان مطرح شد.
به گفته رستمپور، مسائل اجرایی تبصرههای 16 و 18 قانون بودجه سال جاری که ناظر به تسهیلات تکلیفی و منابعی برای افتتاح حسابهای پیشرفت و عدالت استانی است در جلسه مطرح شد و بانکهای عامل که شامل اکثریت بانکهای دولتی هستند، به عنوان عامل پرداخت تسهیلات 16 و 18 قانون بودجه حضور دارند.
رستمپور در مورد تکلیف قانون حسابهای پیشرفت و عدالت استانی گفت: گزارشی از سوی وزارت اقتصاد در جلسه شورای عالی اشتغال مطرح شدو رئیسجمهور دستور داد که در اسرع وقت این حسابهای پیشرفت و عدالت راهاندازی شود و تأکید کردند در هفته آینده کارهای ابلاغ حساب پیشرفت و عدالت انجام شود.
به گفته رستمپور وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال تدوین دستورالعمل نحوه ایجاد حساب پیشرفت و عدالت در سطح استانهاست که در سطح ملی، وزارت اقتصاد به عنوان دبیر حضور دارد و در سطح استانها استانداران و مقامات استانی به عنوان شورای برنامهریزی حسابهای پیشرفت و عدالت تصمیمگیر هستند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال گفت: در جلسه امروز شورای عالی اشتغال در مجموع 6 بند مصوب شد و تأکید بر این بود که منابع اعتباری قانون بودجه در اسرع وقت توسط سازمان برنامه و بودجه با کمک بانک مرکزی و بانکهای عامل ابلاغ شود.
وی همچنین گفت: یک بند از مصوبات برای ایجاد اشتغال فارغالتحصیلان دکتری و تحصیلات تکمیلی که دولت یارانه دستمزد و یارانه کارفرمایان و همچنین منابع برای کاورزی آنان را تأمین میکند.
رستمپور در مورد منابع قانون بودجه برای ایجاد اشتغال گفت: در قانون بودجه امسال 100 هزار میلیارد تسهیلات تکلیفی درنظر گرفته شده است که از این رقم 50 هزار میلیارد تومان در اختیار کمیته امداد امام، 35 ه زار میلیارد تومان بهزیستی، 5 هزار میلیارد تومان بنیاد برکت، 5 هزار میلیارد تومان صندوق نوآوری و شکوفایی و 5 هزار میلیارد تومان به صورت ملی تصمیمگیری میشود ود 5 هزار میلیارد تومان هم بین استانها دراختیار شورای استان قرار میگیرد.
وی گفت: منابعی از بودجه توسط سازمان برنامه و بودجه برای ایجاد اشتغال درنظر گرفته میشود. همچنین به تناسب وصولی تسهیلات سالهای قبل در قالب تبصره 18 در سال 1402 هم به منابع این تبصره اضافه میشود و رئیسجمهور تأکید کرد در مدت زمان کوتاهی دستورالعمل اجرایی تبصره 18 قانون بودجه ابلاغ شود.
وی گفت: وزارت اقتصاد هم که هیأت امنای حساب پیشرفت و عدالت را در سطح ملی دراختیار دارد و در استانها استاندار رئیس شورای برنامهریزی استان قرار دارد.
رستمپور گفت: قرار شد هفته آینده جلساتی در وزارت اقتصاد برای دستورالعمل حسابهای پیشرفت و عدالت برگزار شود.
به گفته رستمپور بخشی از منابع به صورت اوراق دراختیار شورای استانی قرار داده میشود که این اوراق با فروش در بازار و با سازوکار و نظارت دیوان محاسبات برای پرداخت تسهیلات اشتغال استفاده میشود.
پایان پیام /