پنج‌شنبه 8 آذر 1403

جزئیات پیوستن دو دهک جدید به کالابرگ الکترونیکی

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
جزئیات پیوستن دو دهک جدید به کالابرگ الکترونیکی

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، علیرضا عسگریان امروز در برنامه گفت‌وگوی ویژه ساعت 14 در مورد مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی و پیوستن دو دهک چهارم و پنجم درآمدی به کالابرگ الکترونیکی گفت: تا کنون سه دهک کم درآمد جامعه مشمول کالابرگ بودند و از روز گذشته دهک‌های چهارم و پنجم درآمدی هم مشمول کالابرگ الکترونیکی شده‌اند.

وی گفت: 11 قلم کالا شامل شیر، پنیر، ماست، تخم‌مرغ، مرغ، حبوبات،‌روغن، گوشت منجمد گوساله، ماکارونی، برنج و قند و شکر که با برنامه دولت قیمت آنها بر مبنای سال 1401 محاسبه و متوقف مانده است و اگر کسی همه این اقلام را به میزان مورد نظر خریداری کند هزینه آن بر اساس نرخ‌های سال گذشته 593 هزار تومان است اما هر چه تورم به این کالاها برخورد کند دولت آن را جبران می‌کند و برای دارندگان کالابرگ الکترونیک قیمت آن بر اساس سال گذشته محاسبه می‌شود.

وی گفت: تعداد دهک‌های مشمول کالابرگ الکترونیک جدید از سه به 5 دهک افزایش یافته یعنی 50 درصد جامعه به میزان حدود 49 میلیون نفر را پوشش می‌دهد.

معاون امور رفاهی و زیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه برخی مردم سوال می‌کنند از کجا بفهمند در کدام دهک درآمدی قرار دارند و آیا مشمول کالابرگ حمایتی می‌شوند گفت: اولا برای سرپرستان خانوار پیامکی می‌فرستیم که شما در چه دهکی قرار دارید و مشمول کالابرگ می‌شوید و همچنین از طریق سایت حمایت به نشانی حمایت می‌توانند دهک‌بندی خود را شناسایی کنند و بخشی از اطلاعات خانوار خود را ببینند غیر از این برنامه کاربردی شبکه ملی اعتبار «شما» میزان اعتبار یارانه‌ای کالابرگ را به متقاضیان اعلام می‌کند و سایت حمایت هم برای دهک‌بندی در نظر گرفته شده است.

وی گفت: سرپرست خانوار با هر کدام از کارت‌های بانکی خود می‌تواند به فروشگاه‌های مدنظر کالابرگ الکترونیکی مراجعه کند و اگر از 11 قلم کالای مدنظر خریداری کند قیمت پایه سال 1401 از کارت بانکی او کسر می‌شود و اگر به میزان 200 هزار تومان از اعتبار یارانه‌ای خود را استفاده کند 120 هزار تومان شارژ اضافی برایش در نظر گرفته می‌شود که این 120 هزار تومان هم باید ظرف یک ماه صرف خرید 11 قلم کالای معیشتی شود.

وی تأکید کرد: مردم قرار نیست به جایی مراجعه کنند بلکه فروشگاه‌هایی که به کارتخوان کالابرگ تجهیز شده‌اند مراجعه می‌کنند و حتی لازم نیست همان کارتی که یارانه معیشتی به آن واریز می‌شود از آن استفاده شود چون برای خرید و قیمت پایه از هر کارتی می‌توانند استفاده کنند و اعتبار یارانه‌ای آنها هم بر اساس کدملی سرپرست خانوار استفاده می‌شود و به محض اینکه به میزان 200 هزار تومان از 11 قلم کالا خرید کند 120 هزار تومان اعتبار مازاد برایش شارژ می‌شود که باید ظرف یک ماه از آن خریداری کند.

عسگریان همچنین گفت:‌در حال حاضر تعداد پایانه‌ها و ترمینال‌های فروشگاهی به 122 هزار مورد رسیده، اما تعداد فروشگاه‌ها به 111 فروشگاه رسیده است و فاصله هر نفر با فروشگاه‌های کالابرگ در سراسر کشور 300 متر شده است.

معاون امور رفاهی و زیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در نظر داریم تا آخر هفته اکثر شرکت‌های تعاونی روستایی را به کارتخوان‌های کالابرگ تجهیز کنیم که در آن صورت اگر 90 درصد فروشگاه‌های تعاونی روستایی در روستاها تجهیز شود فاصله هر فرد با اولین فروشگاه میانگین به 250 متر کاهش خواهد یافت.

وی گفت: اگر کسی به میزان 200 هزار تومان از یارانه خود برای این 11 قلم استفاده کند 120 هزار تومان شارژ اضافه برایش واریز می‌شود که باید ظرف یک ماه آن را استفاده کند وگرنه این شارژ باطل می‌شود و از ماه بعد دوباره باید به میزان 200 هزار تومان از 11 قلم کالای مدنظر خریداری کند تا 120 هزار تومان شارژ اضافه برایش واریز شود.

وی گفت: مردم با نصب برنامه کاربردی «شما» می‌توانند اطلاعات فروشگاه‌ها و سوالات متعددی که دارند در آنجا دریافت کنند و همچنین میزان اعتبار کالابرگ خود را ببینند و اگر کسی تلفن هوشمند نداشت از طریق کددستوری #1463*500* هم می‌توانند کد خرید و هم اعتبار یارانه خود را بر اساس کدملی ببینند.

وی گفت:‌اگر کسانی دهک‌بندی خود اعتراض داشته باشند می‌توانند به سایت حمایت مراجعه کنند و اطلاعات دهک‌بندی خود را ملاحظه کنند و اگر خارج از آن بود می‌توانند به ادارات کل کار و تعاون استان‌ها به صورت حضوری مراجعه کنند.

گفتنی است، سیاست دولت بر اساس مصوبه قانون بودجه در اجرای کالابرگ الکترونیکی این است که قدرت خرید خانوارها به ویژه برای کالاهای اساسی مورد نیاز خانوار و از نظر کالاهایی که به جبران پروتئین و ویتامین و نیازهای اساسی خانوار بستگی دارد از تورم مصون بمانند و جامعه با مصرف این کالاها در یک سلامت نسبی و امنیت غذایی قرار گیرند.