جلوگیری از 201 هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، ذبیح الله خدائیان، روز سه شنبه در نشست خبری ضمن تبریک هفته قوه قضائیه، افزود: امیدوارم در این هفته بتوانیم مختصری از خدماتی که به مردم ارائه شده است را اعلام کنیم.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه موظف است بر پایه سند تحول قضائی حرکت کند، گفت: 12 برنامه سند تحول قضائی مرتبط با سازمان بازرسی است و برای اجرای سند تحول کمیته راهبردی تشکیل شده است.
خدائیان اظهار کرد: مطابق با قانون اساسی نظارت ببر اجرای صحیح قانون و دیگری نظارت ببر حسن اجرای قانون از وظایف سازمان بازرسی است و در درجه اول سعی کردیم پیشگیری از وقوع جرم را در دستور کار قرار دهیم و با مفسدان برخورد کردیم
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: 4 هزار و 858 برنامه نظارت را در سال گذشته به اجرا گذاشتیم و حدود 201 هزار میلیارد ریال از فرار مالیاتی جلوگیری شد. بیش از 1 میلیارد دلار و 219 میلیون یورو از طریق وصول مطالبات وصول شد.
وی افزود: بیش از 105 هزار میلیارد ریال از تضییع اموال و حقوق دولتی جلوگیری شد به عنوان مثال با پیگیری سازمان بازرسی 7 هزار و 310 میلیارد تومان مطالبات مالیاتی از شرکتهای صورتی و کارتهای بازرگانی استیجاری و بدهی 5 هزار و 470 میلیارد تومان آلایندگی پتروشیمیها دریافت شد و 3 هزار میلیارد تومان از مطالبات گل گهر اصلاح شد.
خدائیان گفت: حدود 600 پرونده کیفری در مراجع قضائی تشکیل و برای هزار و 140 نفر قرار جلب به دادرسی صادر شد همچنین حدود 2 هزار پرونده در مراجع انتظامی و اداری تشکیل و 3 هزار و 682 نفر حکم گرفتند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: حدود 2 هزار مسئله که منجر به بروز فساد میشد شناسایی شدند و از میان این موارد حدود 210 کلان مسئله تحت عنوان گلوگاه فساد تشخیص داده شد.
وی با اشاره به مأموریتهای سازمان بازرسی گفت: بحث پیگیری ساماندهی انبارهای تملیکی و گمرکات از جمله برنامههای سازمان است و در اداره کل رسیدگی و بازرسی ویژه از انبار اموال تملیکی و گمرکات بازدید به عمل آمد و 220 نامه هشداری به مدیران از جمله رئیس جمهور و وزرا زده شد.
خدائیان ادامه داد: برای 20 مسئول که ترک فعل کرده بودند پرونده کیفری تشکیل شد و 26 هزار میلیارد تومان کالا تعیین و تکلیف شدند و هزار و 62 خودرو به مزایده گذاشته شد و در فروش کالاهای انبارها رشد 500 درصدی داشته ایم و در اعاده کالا به صاحبان خود رشد 900 درصدی داشتیم و در انهدام کالا نیز شاهد رشد 62 درصدی بودیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: وضعیت رسوب کالا در انبارها قائل مقایسه با گذشته نیست و رئیس قوه قضائیه راسا به موضوع ورود کرد و خود پیگیر مسائل است.
وی اظهار کرد: دولت کمک کرد تا نسبت به اصلاح چارت اموال تملیکی اقدام شود و بحث قانون جوانی جمعیت را پیگیری کردیم و تکالیف تمام سازمانها مشخص شد و به سازمانهایی کا به وظایف خود عمل نکردند هشدارهای لازم داده شد.
خدائیان با اشاره به هوای پاک گفت: وزارت نفت و برخی دستگاههای دیگر به تکالیف خود عمل نکردند و برای برخی مسئولان پرونده تشکر شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: وزارت اقتصاد در دین رابطه با سازمان بازرسی همکاری دارد و برای 44 دستگاه پروندها تشکیل شده است و توضیحات اخذ شدند و برخی از دستگاهها توجیه داشتند که قابل قبول بود و فرصتی داده شد تا در اسرع وقت نسبت به حل مشکلات اقدام شود و اگر به وظایف خود عمل نکنند پرونده آنها به مراجع قضائی ارسال میشود و این به تمامی قوا مرتبط است.
وی با اشاره به ارتقای زیرساختهای فناوری اطلاعات و هوشمندسازی تصریح کرد: درگاه یکپارچه خدمات سازمان بازرسی تشکیل شد و به درگاه هوشمند ملی اتصال شده ایم و سامانه گزارشگران فساد ارتقا یافته است و بانک اطلاعات تکالیف دستگاهها تشکیل شده است و بانک اطلاعات گلوگاههای فساد و محکومان تشکیل شده اند همچنین سامانه درخواست شکایات مبتنی بر هوش مصنوعی راه اندازی شده است.
خدائیان درباره مرکز نظارت همگانی گفت: گزارشگران فساد میتوانند به این مرکز مراجعه کنند و به تازگی سامانه هوشمندی ایجاد شده تا به جای همکاران ما رباتها اقدام به پاسخگویی میکنند و گزارش را به مرجعی که باید رسیدگی کنند ارسال میکنند و همچنین احراز هویت افراد را نیز به صورت برخط بررسی میکنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: متأسفانه به رغم قانون سازمان بازرسی که گفته شده دستگاههای اجرایی باید به سازمان بازرسی دسترسی دهند این کار انجام نشده است و در قانون بودجه حکمی را ایجاد کردیم که در آن نوشته شده است دستگاههای اجرایی باید دسترسی بانک اطلاعاتی خود را در اختیار سازمان بازرسی قرار دهند.