جلیلی: ایران یک قدرت تاثیرگذار در منطقه و مناسبات جهانی است
سخنرانی «سعید جلیلی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری در جمع مردم یزد دقایقی پیش آغاز شد.
به گزارش ایرنا، «سعید جلیلی» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز -10 تیر 1403- در جمع مردم یزد با تاکید بر اینکه بهترین گواه یک جهان فرصت، یک ایران جهش، یزد است، گفت: خدا را شکر میکنم که امروز و امشب توفیق پیدا کردم که در این شهر عزیز و دارالعباده در جمع پرشور و صمیمی مردم دوست داشتنی یزد حضور پیدا کنم.
وی در ادامه بیان کرد: سالگرد شهادت شهید صدوقی را به مردم یزد تسلیت عرض میکنم و یاد همه علما و بزرگان یزد را گرامی میدارم که ثمر مجاهدت آنان انقلاب اسلامی ایران شده است. امروز همه ایران ما را به برکت انقلاب اسلامی به عنوان یک قدرت تاثیرگذار در منطقه و مناسبات جهانی میدانند.
جلیلی تصریح کرد: نه به عنوان شعار بلکه به عنوان برنامه چهار ساله آینده، ما در کشورمان یک جهان فرصت داریم که باید ثمره آن یک ایران جهش باشد. برخی میگویند این یک ادعا و حرف خوب است، چه دلیل برای این حرف خود دارید؟ بهترین دلیل و الگوی برجسته شهر عزیز یزد است که از فرصتهای خود به بهترین شکل استفاده کرد.
مردم یزد در طول تاریخ از فرصت حداقلی، استفاده حداکثری کردهاند
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: یزدیها در طول تاریخ پرافتخار ایران، جایگاه فاخر و نقش پرشکوهی برای خود رقم زدهاند و این یک تعارف نیست. از قنات بر روی زمین و بادگیرهای سر به آسمان کشیده میتوان دید که چطور میتوان از هر فرصتی استفاده بهینه کرد. هنر ایرانی استفاده حداکثری از فرصتهاست. مردم یزد در طول تاریخ نشان دادند که از فرصت حداقلی استفاده حداکثری میکنند.
وی گفت: این مردم در مقابل یک جهان فرصت چه میکنند؟ غیر از این است که یک ایران جهش خلق میکنند؟ ملت ما این هویت را در قرنها حفظ کرده است که پیشرفت و ارتقای خود را با استفاده از حداکثری از فرصتهایی که دارد، پیش ببرد.
ضعف را با قدرت میتوان برطرف کرد
جلیلی خاطر نشان کرد: رویکرد حداکثری از فرصتهای مادی و معنوی است. ضعف را با ضعف نمیتوان برطرف کرد، ضعف را با قدرت میتوان برطرف کرد. 8 سال جنگ را به این ملت تحمیل کردند که همه دنیا به آن اعتراف کردند که جنگ با صدام نبود. همین چهار هزار شهید این استان به خوبی گواهی میدهند که چه کسانی سختترین جنگ را به این ملت تحمیل کردند؟ یکی از کشورهای منطقه اعلام کرد که در جنگ 30 میلیارد دلار به عروسکی مثل صدام کمک کردند اما موفق نشدند. پس از 35 سال از پایان جنگ جرات نگاه چپ به مردم کشور ما را ندارند. ملت ما ایستاد و از آرمانها، منافع و حقوق خود دفاع کرد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: تحریم را آغاز کردند و گفتند راهبرد فشار حداکثری را بر ایران تحمیل میکنیم در آن زمان دولت وقت می گفت چون دشمنان گفته اند ایران بیش از 200 هزار بشکه نمی تواند بفروشد، پس ما هم نمی توانیم، اینها همان کسانی بودند که 11 سال قبل گفتند به ما رای بدهید تا توافق کنیم هم چرخ سانترفیوژ بچرخد هم اقتصاد اما چه شد؟ مواد غنی شده تولید کشور را به خارج فرستادند بعد هم دلار 3 هزار تومانی شد 30 هزار تومانی و رشد اقتصادی منفی و صفر شد با 800 تحریم شروع کردند با 1500 تحریم تحویل گرفتند. سال 97 دولت وقت همگی نامه نوشتند اگر در فلان کنوانسیون عضو نشویم نمی توانیم حقوق اسفند را بدهیم هنوز هم نه تنها امضا نکردهایم بلکه رشد داشته ایم که ثمره انتخاب 1400 شما بود.
این نخستین سفر استانی جلیلی در جریان دور دوم رقابتهای انتخاباتی و دوازدهمین سفر استانی از آغاز رقابتهای انتخابات است. جلیلی پیش از این به استانهای خراسان جنوبی، قم، اراک، البرز، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، خوزستان، فارس و خراسان رضوی سفر کرده است.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری راس ساعت 8 صبح روز جمعه هشتم تیرماه در 58 هزار و 640 شعبه اخذ رأی در سراسر ایران برگزار شد که از این تعداد 34 هزار و 522 شعبه شهری، 24 هزار و 118 شعبه روستایی، 43 هزار و 425 شعبه ثابت و 15 هزار و 215 شعبه سیار بود همچنین 344 شعبه اخذ رای در نقاط مختلف جهان برای انتخاب نهمین رئیسجمهور در سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها در نظر گرفته شده بود.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، «مسعود پزشکیان» 10 میلیون و 415 هزار و 991 رأی و «سعید جلیلی» با 9 میلیون 473 هزار 298 رأی داشتند که با توجه به اینکه هیچ یک از نامزدها در مرحله اول موفق به کسب اکثریت مطلق آراء نشدند، انتخابات به دور دوم میرود.
بر اساس ماده 67 قانون انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از زمان اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا 24 ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت.
این مساله در قانون اساسی پیش بینی شده و در اصل 117 قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود، ولی هر گاه در دور نخست هیچیک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رأی گرفته میشود.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود.
مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه 15 تیر برگزار میشود.