جنگ نرم بدون عوامل نفوذی دشمن به نتیجه نمیرسد / رسانه ابزاری برای سرپوشی بر کاستی های فرهنگ غرب
دبیر ستاد جهاد تبیین دانشگاههای پیام نور کشور گفت: دشمن بدون داشتن عواملی درون کشورها و نظامها نمیتواند به استحاله سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن کشور برسد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ دبیر ستاد جهاد تبیین دانشگاههای پیام نور کشور در دومین نشست تخصصی جهاد تبیین بسیج اساتید استان اصفهان با اشاره به اینکه جنگ نرم تقابل فرهنگی در عرصههای مختلف به منظور تغییر در لاورهای اعتقادی و ترجیحات انسانها بدون رویارویی مستقیم است، اظهار کرد: این تقابل برای تغییر در فرهنگ، اقتصاد و سیاست جامعه رخ میدهد.
بیژن شمس با اشاره به تاریخ جنگ نرم، تأکید کرد: در سالهای منتهی به سال 2000 میلادی به دانشمندان و نویسندگان پرمخاطب دستور داده بودند کتاب هایی یکدیگر با مضمون پایان تاریخ، پایان ایدئولوژی، پایان فضیلت و از این قبیل تا به جامعه القا کنند تمام ایدئولوژیهای بشری ناکارآمد بوده است و در در نهایت آن چه تنها پاسخگوی نیازهای بشر است لیبرال دموکراسی آمریکایی است که باید در کل جهان گسترش پیدا کند.
وی عنوان کرد: با فروپاشی شوروی فرصتی برای آمریکا محیا شد تا ایدئولوژی لیبرال دموکراسی را به عنوان برترین ایدئولوژی جهان معرفی کند اما همان طور که افرادی در درون همان تمدن نظیر فرید زکریا ابراز داشتهاند این ادعا به دو دلیل صحیح نبود یکی این که این ایدئولوژی یک ایدئولوژی قابل لمس دیرینه و تثبیت شده نبود و دوم که مهمتر نیز هست آمریکاییها از اسلام خفتهای که با قیام امام خمینی رحمهالله علیه بعد از 1400 سال احیا شد غافل بودند.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: غرب نیاز به ابزاری داشت برای پوشاندن ضعفهای خود و پوشاندن مشکلاتی که در اثر پیروی از ایدئولوژی لیبرال دموکراسیاش به وجود آمده بود لذا چیزی بهتر از رسانه برای این کار وجود نداشت زیرا این رسانه بود که توانایی این را داشت که چیزی غیر از آن چه زیر پوست جامعه در آمریکا و غرب در حال رخ دادن بود به جهان نشان دهد.
سخنران دومین نشست تخصصی جهاد تبیین بسیج اساتید استان اصفهان قدرت رسانه و جنگ نرم را این گونه توصیف کرد که به عنوان مثال در ژاپن منتج شد به این نتیجه که کشوری که 300 هزار کشته توسط آمریکا طی قرن معاصر داشته است خود را هم پیمان اصلی آمریکا بداند و چنین در جامعه ژاپن القا کنند که حتی بدون پیمان نظامی با آمریکا توان زیستن ندارند، ژاپنیهایی که روزی ساموراییهایی بودند که مردم طبقه پایین را در برابر پادشاهان ستمگر خود نجات میدادند.
شمس افزود: در سال 1984 در دانشگاه تلاویو در اسرائیل اجلاسی با حضور 300 اسلام پژوه برگزار شد و دهها مقاله در مورد اسلام ارایه و مورد بررسی قرار گرفت تا اینکه سرانجام در بیانیه پایانی اجلاس این مطلب عنوان شد که تا زمانی که فرهنگ شهادت در بین مسلمانان شیعه ایرانی وجود دارد جایی برای تنفس اسرائیل در جهان وجود نخواهد داشت و برای بقای اسرائیل باید این فرهنگ را تغییر داد و از بین برد.
وی یکی از نقاط اوج جنگ نرم در مقابل جمهوری اسلامی ایران را در فتنه 88 دانست که قرار بود در آن کودتای مخملی مانند آن چه در تاجیکستان و گرجستان را داده بود را در ایران پیاده کرده و نظام را براندازی کنند و اظهار کرد: این کودتا بر گرفته از کتاب «198 راهکار برای براندازی کشورهایی که مخالف آمریکا هستند» بود و در این فتنه 70 راهکار این کتاب به صورت دقیق و پله به پله به اجرا درآمد.
این استاد دانشگاه متذکر شد آن چه در جنگ نرم حائز اهمیت است این است که دشمن بدون داشتن عواملی درون کشورها و نظامها نمیتواند به استحاله سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن کشور برسد و جنگ نرم توسط عامل خارجی آغاز میشود اما برای اجرای نیاز به عامل داخلی دارد.
انتهای پیام /