جنیدی: نقطه آغازین تقنین، دستگاههای اجرایی هستند
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: اصل شفافیت، دسترسی مردم به اطلاعات و آگاهی عمومی را حق مردم میدانیم.
به گزارش ایسنا، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور در نشست "هم اندیشی کارگروههای تخصصی تفاهمنامه همکاری قوای سهگانه در زمینه تنقیح قوانین و مقررات کشور" با ابراز خوشحالی از همکاری با دو قوه دیگر برای تنقیح قوانین، اظهار کرد: همکاری توانسته سابقه ارزشمندی از خود بجا بگذارد و پیشرفت قابل قبول هم داشته است.
وی ادامه داد: بعضی برداشتها از مفهوم استقلال قوا در گذشته وجود داشته که کمتر اجازه داده چنین همکاری و تعاملی شکل بگیرد؛ بنابراین بسیار ارزشمند است که استقلال قوا تبدیل به همکاری قوای سهگانه شود.
معاون حقوقی رییسجمهور گفت: به نظر میرسد اگر میان قوای سهگانه همکاری وسیع و فراتر از تنقیح وجود داشته باشد، میتواند خیلی موثر باشد. باید کارگروه مشترک دیگری داشته باشیم که در مسائل و مقررات عمومی کشور مانند حوزههای کسب و کار هماهنگی خوبی شکل بگیرد تا مردم از آثار آن بهره ببرند و بعضی از مشکلات آنها که در پیچ و خمهای قانون گم میشود، سریعتر به سرنوشت شفاف برسد.
وی گفت: موضوع تنقیح قوانین در کشور ما که حجم بالایی از قانونگذاری را دارد و در بیش از یک قرن با 11 هزار عنوان قانونگذاری مواجه هستیم و شناخت نسبت به این قوانین با یکدیگر به معضل تبدیل شده به طوری که نمیدانیم کدام قانون متروک، منتفی یا تداخل با قوانین دیگر دارد، حائز اهمیت است.
جنیدی خاطرنشان کرد: حتی اگر یک مقام اجرایی در سطح استانی و ملی یا محلی بخواهد از قانون پاسداری کرده و وفادار به آن باشد تشخیص این قانونی که باید عمل بشود برای او بسیار سنگین شده است و در نتیحه نفس وفاداری به قانون و حاکمیت آن امروز ما را به نتیجه مطلوب نمیرساند.
معاون حقوقی رییس جمهور یادآور شد: اصل شفافیت، دسترسی مردم به اطلاعات و آگاهی عمومی را حق مردم میدانیم و برای آنها فرض علم میکنیم اما اینکه آیا به راستی مردم میدانند کدام قانون عمل میشود و نسبت قوانین با هم چه هست، تحتالشعاع قرار دارد.
ادامه دارد...