شنبه 29 دی 1403

جیم رتکلیف: راه نجات منچستر یونایتد چیست

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
جیم رتکلیف: راه نجات منچستر یونایتد چیست

جیم رتکلیف یکشنبه گذشته (14 ژانویه) بران نخستین بار در کنار الکس فرگوسن، بازی منچستر یونایتد و تاتنهام را دید و برای اولین بار از نزدیک نگاهی به سرمایه‌گذاری 1 میلیارد و 250 میلیون پوندی‌اش انداخت.

به گزارش ورزش سه، قبل از بازی رتکلیف 71 ساله با چهره‌ای خجالتی مقابل رسانه‌ها گفت که از حضور در ورزشگاهی که یا آن را بازسازی می‌کند یا جایگزین، «هیجان‌زده» است. این تاجر میلیاردر بریتانیایی، بازی را در کنار الکس فرگوسن 82 ساله در بخش مدیران ورزشگاه اولدترافورد دید؛ مردی که در سال 2013 از هدایت تیم کناره گرفت. از زمان جدایی فرگوسن، باشگاهی که او آن را به قدرت برتر بریتانیا تبدیل کرده بود با افت چشمگیری روبرو شد.

در حالی که این باشگاه هرگز تا اینجای یک دوره لیگ برتر، چه از نظر تعداد پیروزی و چه از نظر گل زده، رکوردی بدتر از این نداشت، تماشاگران با فریادهای «ما می‌خواهیم خانواده گلیزر بیرون بروند»، اعتراض‌شان را نشان دادند. گری نویل، مدافع سابق یونایتد، به بخش ورزشی شبکه اسکای گفت: «فکر کنم که این فصل پایان مثبتی داشته باشیم. اریک تن‌هاخ از الان تا آن موقع قضاوت خواهد شد. این آزمونی برای همه در باشگاه است، زیرا رتکلیف به زودی هدایت باشگاه را به عهده می‌گیرد و تصمیم‌های بزرگی در داخل و خارج از زمین خواهد گرفت.»

اما کجای کار منچستر یونایتد ایراد دارد و راه حل نجات این باشگاه چیست؟

مدل مالکیت؛ «منچستر یونایتد کاملا ویران شده است» طبق مقررات مربوط به خرید باشگاه، رتکلیف تا زمانی که تاییدیه لیگ برتر را دریافت نکرده، نمی‌توانست به هیچ سوال مهمی در ارتباط با برنامه‌های آینده خود حرف بزند؛ احتمالا این تاییدیه در ماه آینده به دست او برسد.

چهره‌های مهم داخل باشگاه آمدن رتکلیف را بسیار مثبت ارزیابی کرده‌اند و می‌گویند حضور افرادی مانند دیو بریلزفورد با توان قبول یا رد ایده‌ها و نقشه‌ها مفید است و می‌تواند برنامه‌هایش را خیلی شفاف اجرا کند.

نویل، که باشگاه خودش سالفورد سیتی در رتبه چهارم از ته جدول لیگ دو (دسته چهارم فوتبال انگلیس) قرار دارد، گفت: «در 10 سال گذشته منچستر یونایتد بدتر و بدتر شده است. بریلزفورد، سابقه فوتبالی ندارد اما این نمایشی نخبه‌گرایانه است و او متوجه خواهد شد که این باشگاه الان فضایی نخبه‌گرایانه ندارد.»

«کارهای زیادی باید انجام شود. باشگاه نیاز به شوک دارد و این بدون تغییرات در هیئت مدیره، بختی برای اجرا نخواهد داشت. او فقط به تماشای اتفاقات نمی‌نشیند، چون پول زیادی برای باشگاه خرج کرده است. اوضاع بسیاری از افراد در باشگاه خیلی سخت خواهد شد.»

«باشگاه گورستان بسیاری از بازیکنان شده است. من قبلا با بازیکنان صحبت می‌کردم و به آن‌ها می‌گفتم، «به منچستر یونایتد بروید، پشیمان نخواهید شد، این یک باشگاه جادویی است. الان اما به نظر می‌رسد که توصیه اشتباهی کرده‌ام. منچستر سیتی دنبال هری مگوایر بود و او در آنجا موفق می‌شد. مالکان در 10 سال اخیر حضور نداشته‌اند و افراد مناسب را در جاهای درست قرار نداده‌اند. شگفت‌انگیز است.»

روی کین، هافبک سابق یونایتد، نیز گفت: «باشگاه نیاز به تغییر دارد اما این زمان‌بر است. امیدواریم در مورد استخدام ها تصمیمات بهتری گرفته شود، چون در این زمینه تا به حال خوب عمل نشده است. ولی امیدوارم او (رتکلیف) دوباره منچستر را آماده رقابت در بالاترین سطح بکند.»

* کدام ستاره‌ها در یونایتد؟

در بخش استخدام (و البته جذب بازیکن) به طور آشکار مشکل وجود دارد.

یکشنبه اولین روزی بود که هم مارکوس رشفورد و هم راسموس هویلوند در یک بازی گل زدند. این دو نفر روی هم تا اینجای لیگ برتر، تنها شش گل زده‌اند.

یکی از این دو نفر بازیکن ثابت سابق تیم ملی انگلیس است که فصل گذشته برای اولین بار از مرز 30 گل گذشت و دیگری مهاجمی است که تابستان گذشته با 72 میلیون پوند از آتالانتا در سری‌آ فوتبال ایتالیا به یونایتد آمد.

در مورد سایرین هم وضعیت کم و بیش همین گونه است. آنتونی، مهاجم برزیلی، دومین بازیکن گران قیمت تاریخ یونایتد است. در مورد او باید بدانیم که در این فصل گلی نزد و پاس گلی هم نداد و چنان عملکرد ضعیفی داشت که جایش را در ترکیب اصلی به آلخاندرو گارناچو 19 ساله داد.

مدافعان سابق منچستر یونایتد در گفت‌وگو با بخش ورزشی شبکه اسکای از بی‌رمق بودن خط حمله منچستر یونایتد گفتند.

نویل گفت: «نیمه اول آن بازی ما بهترین رشفورد فصل را دیدیم که تازه در بالاترین سطح هم نبود. من، بازیکنان (آنتونی و هویلوند) را سرزنش نمی‌کنم، چون برچسب چنین قیمت‌های بالایی به یک بازیکن کارش را خیلی سخت می‌کند. آن‌ها بازیکنانی 40-30 میلیون پوندی هستند، که باید گزینه سوم یا چهارم پشت سر یک خط حمله باتجربه باشند.»

«نمی‌شود که شما از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوید و بلافاصله یک کار سطح بالا بدست آورید. انتظار دارید یک بازیکن جوان، به عنوان مهاجم (مرکزی) منچستر یونایتد، وظیفه‌ای سطح بالا را در فوتبال جهان به عهده بگیرد؟ نباید چنین انتظاری داشته باشید.»

کین هم که معمولا رک و راست حرفش را می‌زند، گفت: «نمی‌توانید منتظر بازیکنان بمانید. بله، هویلوند به زمان نیاز دارد ولی شما باید میل واقعی برای چسباندن توپ به تور دروازه داشته باشید. او باید آموختن را از روی نیمکت شروع کند.»

«میزان اشتیاق رشفورد باید عوض شود. او اما چندان به خودش سخت نگرفته است. رشفورد فصل گذشته عملکرد شگفت‌انگیزی داشت. او قرارداد جدید امضا کرد و این امید به وجود آمد که درخشش را ادامه دهد، اما من که چنین چیزی نمی‌بینم. هرچند که در بازی امروز این گونه بود.»

تن‌هاخ اما در این باره نگاه سختگیرانه‌ای ندارد: «وقتی مهاجمان تیم گل نمی‌زنند، تمام تیم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. مشکل از خط حمله شروع می‌شود ولی بعد سایر اعضای تیم احساس ناامنی می‌کنند.»

«گل نزدن موجب می‌شود که بازیکنان اشتیاق بیشتری پیدا کنند و بعد با اعتماد به نفس کمتری بازی می‌کنند. اما ما می‌دانیم که وقتی گارناچو، هویلوند، رشفورد و پشت سرشان برنو (فرناندز) و (کریستین) اریکسن را داریم، می‌توانیم هر تیمی را تهدید کنیم.»

*شیوه بازی؛ «هیچ ایده‌ای ندارید که چه اتفاقی می‌افتد» یونایتد در خانه مقابل تاتنهام 36 درصد مالکیت توپ داشت و آن‌ها 9 بار شوت زدند، در مقایسه با تاتنهام که 16 بار این کار را انجام داد.

برخی ممکن است ادعا کنند که یونایتد مشغول گذار از سیستم ضد حمله در روزهایی که زیر نظر اوله‌گونار سولشر بازی می‌کرد به شیوه مبتنی بر پاسکاری بیشتر است که تاتنهام با هدایت آنگه پوستکوگلو آن را استادانه اجرا می‌کند؛ شیوه‌ای که در دوران یک سال و نیمه حضور تن‌هاخ در یونایتد هنوز جا نیفتاده است.

نویل گفت: «من نگران کمبود ثبات و الگوی مشخص در بازی یونایتد هستم. کمی باعث تعجب است چون این مردی است که همراه با پپ گواردیولا مربی‌گری می‌کرد. وقتی لوئیس فان‌خال اینجا آمد توانست شیوه مشخص خودش را اجرا کند. حالا چرا ما نمی‌توانیم یک شیوه مشخص بازی را ببینیم؟»

کین نیز گفت: «مسئله فقط این است همین امروز نجات پیدا کنیم. تیم کیفیت و باور به خودش را ندارد. منچستر یونایتد امروز تیمی سخت‌کوش است که تقلا می‌کند و نمی‌تواند گل بزند.»

«تیم کمی جنگجو است اما راه زیادی برای بازگشت دارد. شما کلا هیچ ایده‌ای ندارید که هفته به هفته چه اتفاقی در منچستر یونایتد می‌افتد.»

ممکن است تن‌هاخ استدلال کند که مصدومیت بازیکنان کلیدی‌اش اجازه نداده است تیم انسجام کاملی پیدا کند، اما با بازگشت بازیکنان برجسته به ترکیب، او باید منتظر ارزیابی سخت‌گیرانه نسبت به تیمش باشد.

منبع: بی بی سی

جیم رتکلیف: راه نجات منچستر یونایتد چیست 2
جیم رتکلیف: راه نجات منچستر یونایتد چیست 3
جیم رتکلیف: راه نجات منچستر یونایتد چیست 4