سه‌شنبه 6 آذر 1403

حاجی میرزایی: آموزش‌وپرورش از تعامل با وزارت فرهنگ استقبال می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حاجی میرزایی: آموزش‌وپرورش از تعامل با وزارت فرهنگ استقبال می‌کند

تهران - ایرنا - وزیر آموزش‌وپرورش در حاشیه سی‌وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، با تاکید بر اهمیت بالای هنر نمایش در حوزه فرهنگ‌سازی در جامعه گفت: این وزارتخانه از تعامل و همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای فراگیری هنر تئاتر میان دانش‌آموزان با آغوش باز استقبال می کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، شامگاه جمعه (18 بهممن‌ماه) مصادف با نهمین روز از جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در گام سی‌وهشتم؛ سالن اصلی مجموعه تئاترشهر میزبان محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش به همراه خانواده برای دیدن نمایش بیگانه در خانه به نویسندگی و کارگردانی سیدمحمد مساوات بود.

حاجی‌میرزایی بعد از دیدن نمایش در جمع خبرنگاران ضمن گرامی‌داشت ایام‌الله دهه فجر گفت: برگزاری جشنواره‌های هنری همسو با فجر انقلاب، میان رویدادهای فرهنگی کشورمان از مهم‌ترین و جریان‌سازترین فعالیت‌های فرهنگی و هنری به شمار می‌رود.

برگزاری جشنواره تئاتر میان تمامی مدارس مقطع متوسطه کشور

وی در پاسخ به خبرنگارانی که گرداگرد او جمع شده بودند و اغلب پرسش نخست خود را بر این مساله استوار کرده بودند که چرا توجه به هنر تئاتر در بدنه وزارت آموزش‌وپرورش که بیشترین ضریب نفوذ را از در راستای تربیت فرهنگی جوانان آینده‌ساز کشورمان دارد کمتر به چشم می آید گفت: برخلاف آنچه که شما می‌پرسید؛ تئاتر نه تنها برای وزارت آموزش‌وپرورش کم اهمیت نیست که امروزه در تمام مدارس مقطع متوسطه سراسر کشور شاهد برپایی جشنواره‌های فرهنگی و هنری در قالب سرود و برنامه‌های تئاتری هستیم.

حاجی‌میرزایی با تاکید بر آنکه تردیدی در این مسئله وجود ندارد که هنر تئاتر در کنار وجهه هنری می‌تواند در حوزه آموزش به دانش‌آموزان نقشی ویژه ایفا کند تاکید کرد: در این زمینه معلمانی که با شیوه و تکنیک‌هایاین هنر آشنا باشند نیز می‌توانند عملکرد بهتری در تربیت علمی دانش‌آموزان و انتقال مفاهیم درسی به آنها داشته باشند.

رفتار عمل‌گرایانه نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و مستمر

خبرنگاران که بر لزوم تعامل و همکاری هرچه بیشتر وزارت آموزش‌وپرورش با حوزه هنرهای نمایشی و خانواده این هنر در پرسش‌هایشان تاکید داشتند؛ بار دیگر درباره جایگاه وزارت آموزش‌وپرورش و تعامل این نهاد وزارتخانه‌ای با حوزه هنرهای نمایشی پرسیدند.

حاجی‌میرزایی در پاسخ به این مساله با اشاره به آنکه ما درباره هنری صحبت می‌کنیم که مراحل تمرین، تولید و اجرای آن نیازمند ماه‌ها تمرین و صرف وقت است افزود: به همین ترتیب برای رسیدن به مفهوم مطلق و عمل‌گرایانه تعامل و نه شکل شعاری آن باید شاهد برنامه‌ریزی مستمر در طول سال تحصیلی باشیم تا به آن واسطه شاهد بیشترین تعامل و همکاری میان بدنه وزارت آموزش‌وپرورش و هنرمندان تئاتر باشیم.

بارها بر این مساله تاکید کردیم که وزارت آموزش‌وپرورش درباره توسعه مفهوم تئاتر و همکاری میان این وزارتخانه با هنرمندان و جامعه تئاتری کشورمان از هرگونه تعامل و همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با آغاوش باز استقبال می کند.

تلاش برای ارتباط دانش‌آموزان با تئاتر

حاجی میرزایی در خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین بسترهایی که خلاقیت بالقوه دانش‌آموزان را به شکل بالفعل درمی‌آورد تعامل و همراهی آنها با حوزه هنر و به ویژه ارتباط مستحکم با حوزه تئاتر است؛ چراکه این هنر به دلیل زنده بودن و پویایی ذاتی موجود در بطن آن می‌تواند بیشترین شکل ارتباط و تأثیرگذاری را بر مخاطبان خود داشته باشد.

وی افزود: به همین سبب تلاش می‌کنیم تا بیش از پیش شاهد ارتباط دانش‌آموزان با بدنه تئاتر و نقش‌آفرینی عرصه هنرهای نمایشی در شکوفایی ظرفیت‌ها و بسترهای آموزشی وزارت آموزش‌وپرورش در مسیر علم آموزی و تربیت فرهنگی و هنری دانش‌آموزان حاضر در تمامی مقاطع آن باشیم.

وزیر آموزش‌وپرورش را در این حضور و بازدید از یکی از نمایش‌های حاضر در بخش مسابقه صحنه سی‌وهشتیمن جشنواره بین المللی تئاتر فجر را شهرام کرمی مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراهی می کرد.

سی‌وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از روز پنجشنبه 10 بهمن آغاز شده و شامگاه 21 بهمن به کار خود پایان خواهد داد. فراخوان این دوره از جشنواره تیرماه سال جاری منتشر شد که در متن آن آثار را در بخش های صحنه‌ای، نمایش‌های خیابانی، دیگرگونه‌های اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامه‌نویسی، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی و بخش به علاوه فجر به صورت رقابتی و غیررقابتی به صورت تفکیک شده پذیرفت.

بر همین اساس آثار پذیرفته شده در بخش پوستر و عکس تئاتر در نمایشگاه لحظه قطعی از 5 تا 15 بهمن سال جاری در خانه هنرمندان ایران برپا و 59 عکس از 49 عکاس و 60 پوستر از 35 طراح به نمایش گذاشته شده است.

بعد از حواشی انصراف ها نیز از 30 اثر بخش رقابتی 22 نمایش و از 27 اثر بخش غیررقابتی 15 اجرا در جشنواره حضور دارند. همچنین از هفت اثر بخش بین الملل شش اثر اجرا خواهند کرد.

در این میان دو اثر سردار پرچم دار و #همه همدردیم به بخش های نمایش های خیابانی و دیگرگونه های اجرایی و در بخش رادیو نمایش نیز یک اثر با عنوان سردار عشق به 10 نمایش قبلی اضافه شده است که این سه نمایش جدید به گرامیداشت سردار شهید قاسم سلیمانی و جانباختگان سانحه هوایی (سقوط هواپیمای ایران - اوکراین) اختصاص دارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
حاجی میرزایی: آموزش‌وپرورش از تعامل با وزارت فرهنگ استقبال می‌کند 2