حتی اگر کارگردان خواست آن اضافهها را اجرا نکنند!
سعید راد در جدیدترین گفتوگویش بار دیگر بر گفتههای پیشترش درباره سکانس رقصیدن رضا عطاران و جواد عزتی در «هزارپا» تاکید کرد هرچند سعی کرد به نوعی از این بازیگران دلجویی کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همه چیز از یک مصاحبه اینترنتی آغاز شد. ویدئویی جنجالی از سعید راد درباره سکانس معروف رقص رضا عطاران و جواد عزتی در فیلم «هزارپا». او گفته بود این رفتار مستهجن در شان سینمای ایران نیست و طعنه زده بود که حتی زنها هم اینچنین قر نمیدهند! ویدئویی که حسابی چرخید و احتمالا دلخوری رضا عطاران را هم به همراه داشت.
با این وجود عطاران غیر از آن مصاحبه معروفش که گفته بود برای خوشحالی و خنداندن مردم اگر لازم باشد، حتی حاضر است شلوارش را جلوی دوربین پایین بکشد، هیچ وقت واکنش تندی به این انتقادها نداشته و عزتی هم که روزهای پر کارش در سینما را به سبک خود ادامه میدهد. تقریبا یکی در میان، جدی - طنز. سبک سینمای طنزمان هم همینی است که مدام منتقدان به آن میپرند. فرقی ندارد که مانی حقیقی باشی یا اطیابی. مهم نیست سعید سهیلی صدایت کنند یا مصطفی کیایی. چه تفاوتی دارد فرحبخش باشی یا مهران احمدی. کمال تبریزی باشی یا داوودی! باید «50 کیلو آلبالو»، «گشت ارشاد»، «مارموز»، «مطرب»، «هزارپا»، «مصادره» و «زیر نظر» بسازی و یا بدتر با ردیف کردن ستارههای زیاد، کار شکستخوردهای مثل «ما همه با هم هستیم» را بسازی و امید به فروش داشته باشی که مخاطب این روزها برای این فرمول پول می دهد.
مافیای اکران هم که استقبال می کند و اصلا سرمایه به پایت میریزد تا فقط از همینها بسازی.
حالا مدام فراستی فحش بدهد، هرچه میخواهد بگوید. این چالش همیشه بین صاحبان تجارت سینما و منتقدان هست و میماند.
در این بین اما همیشه ورود آدمهای سرشناس، خبرساز میشود و در این جریان هم واکنش تند سعید راد معلوم بود جنجال به پا میکند.
راد حالا حدود یک سال پس از آن بلوا، در برنامه اینترنتی فریدون جیرانی سعی کرده متممی بزند برآ ن گفتههای جنجالی. هنوز همانقدر منتقد است اما سعی در دلجویی دارد که میگوید: «من رضا عطاران را خیلی دوست دارم. از عطاران یک بازی دیدم و نمیدانم چرا آن جنس بازیها را ادامه نمیدهد.»
این بازیگر باسابقه در توضیح به فیلم «ورود آقایان ممنوع» اشاره میکند. فیلمی که میگوید آن را سه بار دیده است و توضیح میدهد: «رضا عطاران در آن فیلم بینظیر است. اینها بازیگرهای فوق العادهای هستند و این بازیگرها در مقابل مردم مسوول هستند که فقط برای خنداندن آنها، آن اضافهها را اجرا نکنند. اینها نابغه هستند چرا آن چیزها را اجرا میکنند؟ دلخوری من این است که اینها که محبوبیت دارند و مقبول مردم هستند. یک چیزهایی را باید اجرا کنند که خوب باشد. مثلا آقای عزتی بازیگر فوقالعادهای است. من بازیهایش را دوست دارم. من میگویم حتی اگر کارگردان هم میخواهد، اینها این چیزها را بازی نکنند.»
سعید راد که خود در کارنامه کاریاش فیلمهای ماندگار زیادی مثل «تنگنا»، «صادق کرده» و «برزخیها»، «عقابها» را در کارنامه دارد، در کنار این آثار، نقشهای بسیاری داشته که به آنها از نظر محتوا انتقادهای بسیاری شده است. او البته هیچ گاه له یا علیه این آثارش جملهای نگفته اما عطاران در آخرین مصاحبهاش درباره تنها خط قرمزش برای انتخاب نقشهایش گفته بود: «با اینکه میگویند رقم دستمزدم بالاست ولی خط قرمزم این است که در فیلمی بازی نکنم که منشاء پول سازندگانش روشن نیست.»
او پیشنهاد 2/5 میلیاردی بازی در یکی از پرستارههای همین امسال را رد کرده بود اما نشان داده بر خلاف انتقاد سعید راد، ابایی از رقصیدن در مقابل دوربین و به زبان آوردن بخشهایی از فیلمنامه که تداعیکننده شوخیهای جنسی است را ندارد.
25258
کد خبر 1340914