حجت الاسلام رستمی: فرصتهای انقلاب از دل تهدیدها رقم خورد
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای سراسر کشور با اشاره به فرصت های پیشروی انقلاب اسلامی گفت: فرصتهای انقلاب از دل تهدیدها رقم خورد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای سراسر کشور در همایش انقلاب اسلامی و جامعه معاصر؛ فرصت و چالشها که در دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به تفاوت بنیادین نگاه به انقلاب در اندیشه اسلام و اندیشههای سیاسی اجتماعی معاصر گفت: علوم اجتماعی و سیاسی معاصر، انقلاب را یک پدیده استثنایی و مخالف ثبات تلقی میکنند اما در نگاه اسلام انقلاب، یک سنت و ضرورت است، صیرورت و تحول دائمی که انسان به آن دعوت شده که از درون انسان نشات میگیرد و در محیط انسان آثار خود را نشان می دهد.
آیت الله رمضانی: انقلاب اسلامی مردمی ترین انقلاب جهان بودوی افزود: این تفاوت ماهوی انقلاب، در نگاه اسلام با سایر مکاتب است. وقتی ما تحول و تحویل را اقتضای هر طبیعت و هم انسان به عنوان بخشی از آفرینش خدا میدانیم، انقلاب اتفاقی میشود که هم باید به دنبالش بود و هم به پیشواز آن رفت.
رستمی با بیان اینکه از منظر دین اسلام انقلاب اتفاقی است که از دورن انسانها نشات میگیرد و سپس به کنش اجتماعی تبدیل شده و جامعه و ارکان را دچار تحول میکند، خاطرنشان کرد: در این نگاه هم انسان و هم جامعه امکان حرکت و تحول خواهند داشت و انقلاب میتواند به صیرورت در درون انسانها که منجر به تحول اجتماعی است تبدیل شود. لذا تغییر درونی انسانها باعث تغییر اجتماعی میشود.
وی افزود: با این نگاه تحول و انقلاب را نه یک استثنا در محیطهای اجتماعی بلکه یک قاعدهای تصور میکنیم که عملا مسیر پیگیری انقلاب و حفظ صیرورت دائمی آن یکی از اصول انقلاب و ایستایی که منجر به از بین رفتن انقلابها خواهد شد به یکی از چالشها تبدیل می شود.
رستمی خاطرنشان کرد: اگر به این نکته توجه کنیم چالش و فرصتهای انقلاب اسلامی متناسب با نگاه ما به جامعه و خود انقلاب متفاوت میشود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه بزرگترین فرصتهای انقلاب اسلامی در دل تهدیدها بوده است، گفت: از تبعید امام و اخراج او از عراق به فرانسه تا جنگ تحمیلی، حمله امریکا به عراق و افغانستان، استعفای دولت موقت و... و همه پدیدههایی که به عنوان تهدید جدی انقلاب نگاه میکنیم اگر دقت کنیم به بزرگترین فرصتها برای حرکت شتابان جریان انقلاب اسلامی تبدیل شدند.
وی با اشاره به دوگانه افراد در جنگ احزاب و وعده الهی یادآور شد: بزرگترین فرصت و نقطه قوت انقلاب اسلامی در نگاه الهی آن است اگر این نگاه را از انقلاب بگیریم هیچکدام از فرصتها، فرصت نیست و همه تهدیدها تهدید است. در جنگ احزاب خداوند دو گانه افراد ضعیف الایمان و مومن را مطرح می کند و این صحنه به ما نیز وعده داده شده است.
رستمی با بیان اینکه بر اساس نگاه ایمانی همه تهدیدها قابلیت تبدیل شدن به فرصت را دارند، تاکید کرد: خیلیها وقتی امریکا به افغانستان حمله کرد این اقدام را تهدید میدیدند. بوش اعلام کرده بود هرکسی با ما نیست علیه ما است. حضرت آقا گفتند ما با تروریست مخالفیم با شما هم مخالفیم. خروج به تعبیر ترامپ هزینه 7 هزار میلیارد دلاری امریکا در عراق و افغانستان که دل خیلی را خالی کرد فرصتهای بزرگی را برای حرکت انقلاب اسلامی ایجاد کرد که شاید این فرصت ها بدون این تهدیدات فراهم نمیشد.
وی در ادامه به مولفه های تمدن ساز انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: بیانیه گام دوم و توصیه های 8 گانه که با علم و دانش شروع می شود این مولفه ها را به خوبی تبیین می کند. بر این اساس، دانشگاه و بخش اقتدار آفرین ما، جامعه علمی است. حکمرانی عالمانه در این بخش بسیار مهم است. بومی سازی پیشرفت، توسعه و شایسته سالاری علمی بسیار جدی است. فرهنگ و مراقبت از سیرت و صورت انقلاب، حفظ هویت دینی و اسلامی جامعه و موضوع اجتماع نیز در این ذیل قابل توجه است.
رستمی با بیان اینکه توجه به مولفه های عدالت در ابعاد مختلف در این مولفه ها دیده شده است، ادامه داد: هر جا از شایسته سالاری، عدالت و مدیریت عالمانه فاصله گرفتیم، آسیب دیدیم. طبیعتا در این بخش بحث وحدت و انسجام ملی، سیاست استقلال و تداوم رویکرد انقلابی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه نقاط تهدید انقلاب اسلامی استثنا در جامعه ما نیست و در سایر جوامع نیز بعضا تهدید محسوب می شود، خاطرنشان کرد: تغییر نسلی، بحث های هویتی، بنیان های خانواده، عدالت و هر چه را به عنوان آسیب های درونی به عنوان تهدید در مقابل جامعه ماست یک اتفاق و استثنا نیست و در همه جوامع وجود دارد. چنین تهدیدات و اتفاقاتی در اروپا و امریکا شاید با ضریب شدید تر وجود دارد و نباید خود را استثنا ببینیم.
رستمی در بخش پایانی سخنان خود گفت: رسالت اندیشگاههایی مثل مرکز مطالعات انقلاب اسلامی و دانشگاهها، ایده پردازی و تولید ادبیات و راهکار برای اهداف اسلامی با توجه به مولفه های حقیقی فرصت ها، نقاط قوت و توجه به نقاط اصلی ضعف و تهدیداتی که ممکن است بر جامعه عارض شود، است که مهمترین آن هویت حقیقی و الهی دینی حرکت اجتماعی است که اگر تقویت شود، بقیه مولفه ها را تقویت کرده و فرصت هایی را ایجاد می کند.