شنبه 3 آذر 1403

حذف مستمری 13 هزار نفر از مددجویان | گناه این قشر چیست؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
حذف مستمری 13 هزار نفر از مددجویان | گناه این قشر چیست؟

علیرضا آنجلاسی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که مستمری 13 هزار نفر از مددجویان بهزیستی، از جمله افراد دارای معلولیت، قطع شده است. وی افزود که این اقدام توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها صورت گرفته است.

علیرضا آنجلاسی بیان کرد: اطلاعات مربوط به مددجویانی که شرایط دریافت مستمری را دارند، طبق روال معمول و بر اساس پرداختی‌های تیرماه به سازمان هدفمندی ارائه شد، اما تخصیص صادر شده از سوی سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت مستمری کافی نبود.

وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس تعداد مستمری بگیران بر اساس تخصیص صادره از سوی سازمان برنامه و بودجه و نقدینگی سازمان هدفمندی تنظیم و اعلام شد.

آنجلاسی یادآور شد: تیرماه سال‌جاری، مستمری افراد حذف شده از سوی سازمان هدفمندی پرداخت شده بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور پیش از این به همت دولت و سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندسازی یارانه ها در سال 1403 و برای اولین بار افزایش مستمری مددجویان که معادل 30 درصد بوده است در فروردین ماه سال جاری اعمال شد و از طریق سازمان هدفمندسازی به صورت مستقیم به حساب مددجویان واریز شد.

آنجلاسی افزود: بر این اساس خانوارهای یک نفره ماهیانه یک میلیون تومان، خانوارهای 2 نفره یک میلیون و 420 هزار تومان، خانوارهای سه نفره 2 میلیون تومان، خانوارهای چهار نفره 2 میلیون و 550 هزار تومان و خانوارهای پنج نفره و بالاتر سه میلیون و 150 هزار تومان دریافت خواهند کرد.

وی یادآور شد: براساس جز 2 بند الف تبصره 8 قانون بودجه سال 1403 کل کشور مبنی بر پرداخت مستقیم به ذی نفع نهایی مقرر شده از فروردین‌ماه یارانه نقدی - معیشتی و مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور از طریق سازمان هدفمندی یارانه‌ها به طور مستقیم به حساب مددجویان پرداخت شود و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است با ابلاغ و تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به پرداخت مصارف در حدود منابع وصولی اقدام کند این درحالی است که پیش از این و طی سال‌های گذشته این اقدام توسط سازمان بهزیستی کشور صورت می‌گرفت.

همچنین بهروز مروتی مدیر کمپین معلولان پیش از این گفته بود که دیوان محاسبات اواخر اردیبهشت ماه قول داده بود که مددجویانی که مستمری آنها قطع شده است، خردادماه به چرخه حمایتی برمی‌گردند که به تازگی متوجه شدیم سازمان هدفمندی قصد به چرخه اضافه کردن این تعداد را ندارد.

مروتی تصریح کرده بود: با وجود برگزاری جلسه مسئولان ارشد سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و بهزیستی برای حل این مشکل، همچنان 13 هزار نفر از مددجویان بدون اطلاع از قطع مستمری خود با بحران معیشتی مواجه شده‌اند. این موضوع نه تنها معیشت این خانوارها را به خطر انداخته، بلکه موجب ایجاد اضطراب و نگرانی عمیقی در میان تمامی مددجویان و خانواده‌هایشان شده است.

چندی پیش بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان، از قطع مستمری 13 هزار نفر از معلولان و مددجویان بهزیستی خبر داد و اظهار داشت: در یک اقدام غیرمنتظره و نگران‌کننده، مستمری حدود 13 هزار مددجوی سازمان بهزیستی که تقریباً 60 درصد آن‌ها را معلولان تشکیل می‌دهند، قطع شده است. دیوان محاسبات در اواخر اردیبهشت ماه وعده داده بود که از خردادماه این افراد به چرخه حمایتی بازخواهند گشت، اما به تازگی متوجه شدیم که سازمان هدفمندی قصد ندارد این تعداد را به چرخه اضافه کند.

وی گفت: این بحران که در پی واگذاری مسئولیت پرداخت مستمری‌ها از ابتدای سال به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها بر اساس بند 2 تبصره 8 قانون بودجه 1403 ایجاد شده، زندگی هزاران خانواده را با چالش جدی روبرو کرده است.

مروتی ادامه داد: با وجود برگزاری جلسه مسئولان ارشد سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و بهزیستی برای حل این مشکل، همچنان 13 هزار نفر از مددجویان بدون اطلاع از قطع مستمری خود، با بحران معیشتی مواجه شده‌اند. این موضوع نه تنها معیشت این خانوارها را به خطر انداخته، بلکه موجب ایجاد اضطراب و نگرانی عمیقی در میان تمامی مددجویان و خانواده‌هایشان شده است.

فعال حقوق معلولان در مورد عواقب این کار گفت: تصمیمی شتابزده و بدون برنامه‌ریزی دقیق گرفته‌اند که تبعات آن بسیار جدی و گسترده است. از جمله این تبعات می‌توان به بحران معیشتی شدید اشاره کرد. قطع مستمری برای خانواده‌هایی که به این مبلغ اندک برای تأمین نیازهای اولیه خود وابسته هستند، می‌تواند عواقب تلخی برای آنها داشته باشد.

وی افزایش آسیب‌های اجتماعی را از تبعاتِ دیگر این قبیل تصمیمات دانست و گفت: با تشدید مشکلات اقتصادی این خانوارها، احتمال افزایش آسیب‌های اجتماعی مانند افزایش آمار کودکان کار، افزایش نرخ طلاق و افزایش جرم و جنایت بالا می‌رود.

مروتی گفت: این وضعیت دسترسی این افراد به خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی با مشکل مواجه کرده و در نتیجه کیفیت زندگی آن‌ها به شدت کاهش خواهد یافت.

این فعال حوزه معلولان بیان کرد: قطع مستمری چندین هزار نفر، اعتماد عمومی به نهادهای مسئول را کاهش داده و باعث ایجاد نارضایتی خواهد شد.

مروتی تأکید کرد: در شرایط بغرنج کنونی، در حالی که انتظار می‌رود مسئولان بیشتر به فکر رفع مشکل معیشتی محرومان و مستضعفان باشند و با پرداخت مطالبات معوق معلولان و مددجویان، از تشدید بحران معیشتی جلوگیری کنند، سازمان هدفمندسازی با چراغ سبز برنامه و بودجه، با قطع مستمری 13هزار نفر و خانوار تحت سرپرستی‌شان، نان شب حدود 20 الی30 هزار نفر را بدون دلیل و توضیحی به ناگاه آجر می‌کند و به کسی هم پاسخگو نیست!

حذف مستمری 13 هزار نفر از مددجویان | گناه این قشر چیست؟ 2