"حفاظت مشارکتی" منجر به بزرگ شدن خانواده حافظان حیات وحش میشود
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اینکه به واسطه حفاظت مشارکتی خانواده محافظان حیات وحش گسترش پیدا کند، بسیار خوب است چرا که خانواده محیط زیست به تنهایی نمیتواند حفاظت را انجام دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز مراسم امضای تفاهمنامههای 3 جانبه در خصوص حفاظت مشارکتی گونههای در خطر انقراض، آهو، قرقاول، گوزن زرد ایرانی و تأسیس مرکز بازوحشیسازی حیات وحش در سالن شهدای محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
در این برنامه حسن اکبری؛ معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: همه ما معتقدیم که حفاظت صرف دولتی پاسخگو نیست و نمیتواند به تنهایی سرمایههای زیستی کشور را حفظ کند. لذا نیازمند تغییر رویکرد به سمت حفاظت مشارکتی هستیم.
50 درصد گونههای حیات وحش کشور در خوزستان استوی ادامه داد: فراهم کردن بستر قانونی ورود مردم به حفاظت مشارکتی بسیار برای ما مهم بود که در این راستا طی این دو سال، یک لایحه و سه آییننامه را آماده کردیم که یک آییننامه مصوب و یک آییننامه نیز در مرحله تصویب است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: نکته دیگر فرهنگسازی درخصوص حفاظت مشارکتی است؛ ابتدا ما دولتیها باید خودمان را در کنار بخش خصوصی ببینیم و باهم برای اعتلای شرایط محیط زیست کار کنیم. پیشتر زمانیکه صحبت از مشارکت میشد، دیدگاه این بود که کار دست ما باشد و بخش خصوصی تنها بخشی از هزنیهها را پوشش دهد اما سیاست الان دولت و سازمان حفاظت محیط زیست این است که کار را به طور کامل به بخش خصوصی واگذار کرده و تنها وظیفه نظارت خود را انجام دهیم.
اکبری تاکید کرد: اگر این دو اصل ایجاد ریل قانونی و فرهنگسازی به درستی پیش برود آینده خوبی را برای حیات وحش کشور شاهد خواهیم بود.
وی بیان کرد: اینکه خانواده محافظان حیات وحش گسترش پیدا کند، بسیار خوب است چرا که خانواده محیط زیست کشور به تنهایی نمیتواند حفاظت را انجام دهد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: از نظر بنده ورود صنعت به عرصه حفاظت از محیط زیست یکی از کارهای خیری است که اثر آن شاید از ساخت یک مدرسه یا درمانگاه نیز بیشتر باشد چرا که دوام آن تا زمانی که آن گونه روی زمین زندگی میکند، ادامه خواهد داشت.