دوشنبه 28 آبان 1403

حمایت از هنرمندان 12 استان کم برخوردار در نمایشگاه ملی صنایع دستی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
حمایت از هنرمندان 12 استان کم برخوردار در نمایشگاه ملی صنایع دستی

معاون صنایع دستی کشور گفت: از 12 استان کم برخوردار در نمایشگاه ملی صنایع دستی که امسال نیز با نمایشگاه گردشگری تلفیق شده است به صورت ویژه حمایت خواهیم کرد.

معاون صنایع دستی کشور گفت: از 12 استان کم برخوردار در نمایشگاه ملی صنایع دستی که امسال نیز با نمایشگاه گردشگری تلفیق شده است به صورت ویژه حمایت خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته و سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ظهر امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با حضور معاونان گردشگری و صنایع دستی و مدیران کل این دو معاونت برگزار شد.

پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در این نشست گفت: ما هر سال در خرداد و شهریور نمایشگاه‌های ملی صنایع دستی را برگزار می‌کردیم که با استقبال زیادی از سوی هنرمندان مواجه می‌شد اما به دلیل همزمانی نمایشگاه با ماه مبارک رمضان، این نمایشگاه در اسفندماه برگزار می‌شد. همچنین به دلیل کشش بازار، نمایشگاه‌های ملی به دو نمایشگاه در سال افزایش پیدا کرد و ما شاهد بودیم که در سالهای اخیر نمایشگاه ملی صنایع دستی هم در شهریور و هم در بهمن ماه برپا می‌شد که به دلایل مختلف نمایشگاه بهمن با نمایشگاه بین المللی گردشگری تلفیق شد.

وی گفت: به جهت نمایش توانمندی‌های صنایع دستی و گردشگری و ایجاد تعاملات بیشتر بین ذینفعان دو حوزه، تصمیم گرفته شد سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی با پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری به منظور تعمیق روابط بیشتر تجاری و ایجاد فرصت‌های جدید به صورت همزمان برگزار شود. بنابراین از روز نهم بهمن ماه شاهد برپایی سی و پنجمین نمایشگاه صنایع دستی در کنار نمایشگاه گردشگری خواهیم بود.

محمودیان گفت: این نمایشگاه با حضور 31 استان برگزار می‌شود و فضایی برای ادارات 31 استان در نظر گرفته شده است. در واقع نمایشگاه فضایی برای نمایش دادن توانمندی استان هاست. فضای دیگر برای حضور پررنگ شهرها و روستاهای جهانی در نظر گرفته شده است که گامی برای برندسازی و آگاهی بخشی است. هنرمندان 12 استان کم برخوردار از جمله خراسان شمالی، خراسان جنوبی، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، ایلام، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، لرستان، هرمزگان، کردستان و جنوب شرقی کرمان و جنوب خوزستان به صورت میهمان ویژه در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. فضای دیگری به علاقه مندان اختصاص داده شده است.

وی با بیان اینکه افزایش مبادی فروش صنایع دستی از تأکیدات وزیر میراث فرهنگی است، گفت: امیدوارم در سال‌های آینده شاهد هم افزایی بیشتر گردشگری و صنایع دستی با برگزاری رویدادهای مشترک باشیم.

محمودیان گفت: از همه کسانی که تا امروز می‌خواستند در این نمایشگاه ثبت نام کنند اما ظرفیت ثبت نام اجازه نمی‌داد عذرخواهی می‌کنم. ما در این نمایشگاه، استان‌هایی را به طور مشخص مورد حمایت قرار داده ایم، در واقع با اختصاص 7 غرفه رایگان به 7 استان و اولویت قرار دادن کسانی که تاییدیه استان‌ها را داشته اند از آنها حمایت شده است.

وی تصریح کرد: برای اولین بار صنعتگران می‌توانند برای کارگاه‌های تولیدی به جای تعرفه تجاری از تعرفه صنعتی استفاده کنند. در آینده تعرفه گاز هم تعیین تکلیف می‌شود. امسال بالغ بر دو هزار هنرمند صنایع دستی بیمه تأمین اجتماعی یا روستایی خواهند شد. هر چند می‌دانیم این تعداد بسیار کم است.

امضای تفاهمنامه با معین‌های گردشگری

در ادامه مصطفی فاطمی مدیرکل گردشگری داخلی گفت: ما در نمایشگاه گردشگری سالن تخصصی خوراک و گردشگری سلامت را داریم، با دانشگاه‌های مرتبط با حوزه گردشگری، شهرداری‌ها و ارگان‌هایی که فعالیت گردشگری دارند همکاری کرده تا در این نمایشگاه حضور پیدا کنند. همچنین معین‌های گردشگری از جمله صنایع و گردشگری در این نمایشگاه حضور دارند و با آنها تفاهم نامه‌هایی امضا خواهیم کرد.

وی گفت: برای اولین بار نمایشگاه مجازی هم داریم. حوزه‌های مختلفی در این نمایشگاه درگیر شدند، امیدوارم بتوانیم این رویه را در سال‌های آینده پررنگ‌تر کنیم به خصوص در حوزه میراث فرهنگی که در سال‌های گذشته کم رنگ تر بود.

فاطمی تصریح کرد: برنامه‌های جانبی نمایشگاه بسیار زیاد است، 94 برنامه رونمایی، 69 کارگاه، 9 نشست و 14 برنامه آئینی خواهیم داشت.