شنبه 8 اردیبهشت 1403

حمایت معاونت علمی از شرکت‌های فناور اتباع خارجی مقیم ایران

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
حمایت معاونت علمی از شرکت‌های فناور اتباع خارجی مقیم ایران

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به حضور اتباع افغانستانی مقیم ایران در شرکت‌های دانش بنیان، گفت: شرکت‌های دانش بنیانی که از سوی اتباع خارجی در ایران راه اندازی می‌شوند از کلیه خدمات حمایتی معاونت علمی برخوردار خواهند شد.

مهدی قلعه نویی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص حمایت از کارآفرینان مهاجر کشور افغانستان در ایران اظهار کرد: کلیه خدمات حمایتی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌شود، مشمول خارجیان مقیم ایران نیز خواهد شد، از این رو مهاجران افغانستانی که در ایران در حوزه کارآفرینی مشغول به فعالیت هستند، از این خدمات بهره‌مند خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون تعدادی از شرکت‌های فناور از سوی مهاجران خارجی مقیم در کشور راه اندازی شده است، اظهار کرد: اعضای هیات مدیره حدود 45 شرکت دانش بنیان، از میان کارآفرینان کشور افغانستان هستند؛ ضمن آنکه صاحبان برخی از شرکت‌های دانش بنیان نیز از اتباع کشور افغانستان هستند.

قلعه نویی، تاکید کرد: این دسته از شرکت‌های دانش بنیان همان خدمات حمایتی که به شرکت‌های دانش بنیان ایرانی ارائه می‌شود، را دریافت می‌کنند.

رییس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اعطای کارت "اقامت ویژه" را از جمله برنامه‌های حمایتی معاونت علمی از اتباع کشور افغانستان عنولن کرد و یادآور شد: در این برنامه به خارجیان مقیم ایران از جمله مهاجران افغان، اقامت 3 و 10 ساله اعطا خواهد شد. بر اساس این برنامه آن دسته از مهاجرانی که کارت ویژه اقامت دریافت می‌کنند از کلیه حقوق شهروندی ایران به جز حق رای برخوردار خواهند شد.

وی تاکید کرد: ما همچنین آمادگی داریم که کارآفرینان و نخبگان افغان را جذب و وارد اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور کنیم.

بر اساس گزارش رصدخانه مهاجرت ایران، همه ساله افراد زیادی از کشور افغانستان تحت تاثیر خشونت و درگیری و همچنین وقوع بلایای طبیعی نظیر خشکسالی آواره می شوند. با نگاهی به روند آوارگی‌های داخلی از سال 2010 تاکنون، بالاترین میزان آوارگی‌های داخلی در افغانستان در سال 2016 به ثبت رسیده و در این سال 653 هزار نفر آواره شدند.

با استناد به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) در 5 آگوست 2021، تعداد آوارگان داخلی در افغانستان تا 25 جولای 2021، حدود 359 هزار نفر برآورد شده که حدود 179 هزار نفر از آنها تحت تاثیر خشونت و درگیری آواره شده‌اند.

با توجه به وخامت اوضاع امنیتی و تحولات سیاسی در این کشور پیش بینی می‌شود که روند این آوارگی‌ها تا پایان سال جاری به بالاترین میزان خود طی سال‌های گذشته برسد.

بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز نظارت و پایش آوارگی‌های داخلی (IDMC) در سال 2021، کشور افغانستان به عنوان پنجمین کشور با بالاترین تعداد آواره داخلی جدید ناشی از خشونت و درگیری در پایان سال 2020 بوده است.

10 کشور اول با بالاترین تعداد آواره داخلی جدید در نتیجه خشونت و درگیری در سال 2020 (میلیون نفر)

در گزارش رصدخانه مهاجرت ایران نیز به تعداد مهاجران کشور افغانستان اشاره شده که بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 (مرکز آمار ایران،1395) از کل یک میلیون و 654 هزار و 388 نفر اتباع خارجی در ایران، اتباع افغانستانی با یک میلیون و 583 هزار و 979 نفر، حدود 96 درصد کل اتباع خارجی در ایران را تشکیل می‌دهند.

در ایران نیز با توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری، از مهاجران افغانستانی که اقدام به کارآفرینی و تاسیس شرکت‌های فناور و دانش بنیان کنند، حمایت می‌شود که این حمایت‌ها شامل حمایت‌هایی می‌شود که به شرکت‌های دانش بنیان اعطا می‌شود.

بسته‌های خدمات توانمندسازی به منظور ارائه بهتر خدمات توانمندسازی به شرکت‌های دانش بنیان شامل هفت موضوع اصلی از جمله "آموزش و مشاوره"، "خدمات مالی و اداری"، "توسعه محصولات"، "مالکیت فکری"، "اخذ تاییدیه و استاندارد"، "جذب سرمایه" و "توسعه بازار داخلی و صادراتی " است که به کلیه فعالان اکوسیستم نوآوری و فناوری ارائه خواهدشد.

انتهای پیام

حمایت معاونت علمی از شرکت‌های فناور اتباع خارجی مقیم ایران 2
حمایت معاونت علمی از شرکت‌های فناور اتباع خارجی مقیم ایران 3