دوشنبه 5 آذر 1403

حمیدی‌مقدم: والی نژاد همواره راوی شهدا بوده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حمیدی‌مقدم: والی نژاد همواره راوی شهدا بوده است

تهران - ایرنا - دبیر پانزدهمین جشنواره سینما حقیقت در آئین بزرگداشت حبیب‌الله والی‌نژاد گفت: در دوره مدیریت ایشان رشد کارها را دیده‌ایم، ما قدردان چنین الگویی هستیم که هم فناوری ما و هم مستند ما را بی‌ادعا رشد داده و همواره راوی شهدا بوده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا آیین بزرگداشت حبیب‌الله والی‌نژاد تهیه‌کننده سینما امروز یکشنبه (21 آذرماه) در سالن یک پردیس چارسو، با حضور اهالی سینما و مدیران فرهنگی برگزار شد.

این برنامه که شامگاه یکشنبه با اجرای محمدحامدشکیبانیا تهیه کننده و مستندساز برگزار شد، محمد حمیدی مقدم، در توضیح شناخت خود از حبیب والی نژاد گفت: سعادت همنشینی و کار با ایشان را نداشتم اما به لحاظ احساسی همواره خود را به ایشان نزدیک دیده ام چرا که ایشان خلوصی از معرفت، هنر و انسانیت هستند.

دبیر جشنواره پانزدهم سینماحقیقت ادامه داد: روایت فتح حوزه بی‌بدیل مستندسازی امروز ماست که نه فقط در دفاع مقدس که در ثبت سند زندگی امروز ما مثمر ثمر بوده است.

خوشحالم شبی را برگزار می‌کنیم که ستایشگر مردی است که معرفت و ایثارگرای در حوزه خودش داشته.

حمیدی مقدم تصریح کرد: احساسم این است که آقای والی نژاد درباره تمام دوران کاری خود فارغ از القاب با تفکر و عشق کار کرده است.

وی افزود: در دوره مدیریت ایشان رشد کارها را دیده‌ایم و ما قدردان چنین الگویی هستیم که هم فناوری ما و هم مستند ما را بی‌ادعا رشد داده و همواره راوی شهدا بوده است.

دبیر سینما حقیقت تاکید کرد: او عاشق روایت داستان شهدا بوده است و مفتخریم که جشنواره پانزدهم چنین شبی را در خود دارد.

در ادامه اردلان عاشوری مستندساز و همکار حبیب‌الله والی‌نژاد در موسسه روایت فتح با قرائت متنی از همکاری با وی، ازخودگذشتگی های ایشان و شخصیت فروتن وی گفت و خاطر نشان کرد: هرکاری برای آقای والی نژاد مانند کار اول است و او با چنان شور و شوقی به کارها می‌پردازد که همکارانش را به غبطه وا می‌دارد.

مهدی شاه‌محمدی تهیه کننده مستند هم در ادامه به قرائت متنی درباره والی نژاد پرداخت و از او با عنوان فردی که جوانان خام را در فیلمسازی تحویل می‌گرفت یاد کرد و گفت: او ترغیبمان می‌کرد که خلاقیت را در کارهای جدید روایت فتح وارد کنیم. پای همه چیز ما ایستاد.

حاج حبیب همیشه در سایه می‌ایستاد و اهل تیتر و اسم مطرح کردن نبود و نسلی پربار از فیلم‌سازان را تحویل سینمای ایران داد.

پس از آن ویدیویی از محمدحسین مهدویان پخش شد که از خاطرات آشنایی و کار با والی نژاد و تهیه کنندگی فیلم ایستاده در غبار با ایشان گفت و یادآور شد: او فردی حمایت گر و قانع بود که در این سال‌ها سنگ به شکم بست (یعنی قناعت گر بود) و مشکلات فیلمسازان جوان را مرتفع ساخت.

علی فلاح پور مداح اهل بیت، سخنور دیگر این مراسم بود که با اشاره به همکاری با والی نژاد در دهه شصت و هیئت اهل بیت گفت: ایشان در کنار همه کارهایشان سمت نوکری حضرت زهرا را داشته‌اند و ما نوکری خالصانه فاطمه زهرا را از ایشان آموختیم.

احسان محمدحسنی رئیس سازمان رسانه‌ای اوج در ادامه به بیان سخن پرداخت و گفت: صحبت کردن از مرد شفافی مانند حاج حبیب والی نژاد کار بسیار سختی است.

وی در ادامه با اشاره به خاطره ای از سردارسلیمانی و سفارش ایشان به ساخت فیلمی از یکی از شهدا از ایشان درخواست کردند تا فیلمی همانند ایستاده در غبار را برای شخص حاج قاسم سلیمانی بسازند.

در ادامه هدیه و یادبودی از سوی سازمان رسانه‌ای اوج به حبیب والی‌نژاد اهدا شد.

مرتضی رزاق کریمی هم پس از آن روی صحنه آمد و درباره حبیب‌الله والی‌نژاد گفت: بزرگداشت والی‌نژاد، بزرگداشت ارزش‌هاست.

باید از ایشان و دوستانی همانند ایشان در عرصه مدیریت فرهنگی بهره گرفت.

محمدعلی فارسی مستندساز دیگری بود که ویدیویی از ایشان برای مخاطبان پخش شد. وی در این ویدئو یادآور شد: بهترین مستندهای ایران را آقای والی‌نژاد کار کرده اند؛ ایشان بیگ پروداکشن های غیرقابل تکراری را برای روایت فتح ساختند که بدون ایشان هرگز امکان تولد نداشتند.

وی افزود: ایشان هنوز بیمه ندارند و وابسته به هیچ نهادی نیستند، امروز به لحاظ جسمی به شدت فرسوده شده‌اند اما در این سال‌ها هیچ مدیر فرهنگی برای بیمه و استخدام ایشان قدمی برنداشتند.

فارسی اظهار داشت: ایشان هرگز آدمی نبوده است که دنبال این مسائل باشد و با دست خالی از هرنهادی بیرون آمده است.

کاش مدیران امروز برای این موارد فکری کنند و وضعیت آقای والی نژاد را به لحاظ بیمه و قرارداد در نظر بگیرند.

مرتضی شعبانی مدیر مرکز حقیقت سخنور دیگری بود که پس از پخش سخنان فارسی روی سن آمد و گفت: ایشان برای ما حکم پدر را داشتند و بدون ایشان بسیاری از پروژه های بزرگ هرگز محقق نمی‌شدند.

وی افزود: کاری نبود که ایشان انجام ندهند و بسیاری از موهایشان را در کار سفید کردند.

شعبانی ادامه داد: با سخنان آقای فارسی موافقم و باید تاکید کنم مقطعی که ایشان در روایت فتح سمت داشتند، کارهای ماندگاری در روایت فتح رقم خورد.

پس از آن ویدیویی پخش شد که در آن حبیب‌الله والی‌نژاد به معرفی خود و کارهایش می پرداخت.

والی‌نژاد در این ویدئو از آشنایی اش با محمدرضا تختکشیان، فرج الله سلحشور، مرتضی آوینی، قاسم سلیمانی، حوزه هنری، خاطرات جبهه و جنگ و سفرها و مستندهایش گفت.

مستند نوعی ادای دین ما به شهداست؛ من رزمنده آن دوران هستم و قرارمان در ماندن، انجام دادن کاری بود؛ تلاش کردم به آن دوران خودم بازگردم و کاری انجام دهم.

در انتهای این مراسم با اهدای نشان فیروزه جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت از چهل سال فعالیت حرفه‌ای حبیب‌الله والی‌نژاد تقدیر شد.

حبیب‌الله والی‌نژاد، متولد سال 43 در تهران و دانش‌آموخته دوره فیلمسازی و تهیه‌کنندگی است. او مدیر تولید موسسه فرهنگی روایت فتح، مدیر گروه حماسه دفاع شبکه یک سیما، مدیر تولید مرکز فیلم و سریال سازمان رسانه‌ای اوج بوده است.

این سینماگر، تهیه و تولید مستندهای بسیاری در حوزه دفاع مقدس را در کارنامه دارد.

تهیه‌کنندگی مستندهای پایان انتظار، آخرین روزهای زمستان، سردار خیبر، سردار عشق، نیمه پنهان ماه و فیلم‌های سینمایی ایستاده در غبار، بادیگارد، لباس شخصی و خروج بخشی از کارنامه حرفه‌ای او را تشکیل می‌دهد.

والی‌نژاد سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فجر را برای ایستاده در غبار و جایزه ویژه هیات داوران سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت را برای آخرین روزهای زمستان دریافت کرده است.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم از 18 آذرماه شروع شده و تا 25 آذرماه ادامه دارد.

*س_برچسب‌ها_س*