حکمرانی نخبگانی و مردمی از اصلیترین اصول شورای عالی انقلاب فرهنگی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رویکرد حکمرانی نخبگانی و مردمی، یکی از اصول اصلی شورا است که با همکاری نهادهای مختلف، از جمله وزارتخانهها، اتحادیهها و خانههای تخصصی، پیادهسازی میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رویکرد حکمرانی نخبگانی و مردمی، یکی از اصول اصلی شورا است که با همکاری نهادهای مختلف، از جمله وزارتخانهها، اتحادیهها و خانههای تخصصی، پیادهسازی میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، همایش حکمرانی فرهنگ و علم به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور، دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرا و رؤسای دستگاهی علمی و فرهنگی و نخبگان برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش پایانی این همایش با تشکر از حضور و همکاری مسئولان و نخبگان، تاکید کرد: مصوبات شورا هیچگاه پشت درهای بسته و بدون مشورت با متخصصان و صاحبنظران مصوب نشده و نمیشود. شورا در طی 40 سال گذشته همواره در تصمیمگیریهای خود از دیدگاهها و نظرات کارشناسان و مدیران استفاده کرده است.
وی افزود: بسیاری از مسائل در این شورا با حضور مستقیم وزیران و مسئولان مربوطه، بهویژه در زمینههای علمی و آموزشی، بررسی و تصویب شده است. به عنوان نمونه، افزایش ظرفیت پزشکی در کشور با حضور وزیر بهداشت و دیگر مسئولان این حوزه به تصویب رسیده است. البته باید اشاره کرد که تغییر دولتها و نظرات مدیریتی متفاوت، نباید بهعنوان مانع در روند تصمیمگیریها تلقی شود، بلکه شورا همواره احترام به نظرات مدیران جدید را حفظ کرده و از دیدگاههای آنان بهرهبرداری میکند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به اهمیت مشارکت نخبگان و فعالان در روند مصوبات اشاره کرد و گفت: در تهیه اسناد مختلف، از جمله سند صنایع دستی و سند موسیقی، بیش از هزار نفر از فعالان و متخصصان نقش داشتهاند. این رویکرد حکمرانی نخبگانی و مردمی، یکی از اصول اصلی شورا است که با همکاری نهادهای مختلف، از جمله وزارتخانهها، اتحادیهها و خانههای تخصصی، پیادهسازی میشود.
خسروپناه با اشاره به سامانه نظارت و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار کرد: این سامانه با همکاری دستگاههای مختلفی مانند سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی دیگر راهاندازی شده است. هدف از این سامانه، ارزیابی دقیق و مستمر اقدامات شورا و ارائه گزارشهای شفاف به عموم مردم است تا بتوان از بازخوردها برای بهبود سیاستها و مصوبات استفاده کرد.
وی همچنین از رونمایی از مقالات علمی و پژوهشی در سه فصلنامه «راهبرد فرهنگ»، «مطالعات راهبردی زنان» و «سیاست فرهنگی» خبر داد و گفت: این مقالات گزارشی از فعالیتهای 40 ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستاوردهای آن هستند. این اقدامات نشاندهنده تلاش مداوم شورای عالی برای توسعه علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور و ایجاد بستری مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهاست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن قدردانی از زحمات مسئولان و همکاران در نشست و همایشها، افزود: حضور فعال نخبگان و کارشناسان در این نشستها و همایشها، سهم بزرگی در ارتقا کیفیت تصمیمگیریها و پیادهسازی سیاستها دارد. مشارکت بانوان و نخبگان علمی و فرهنگی در این زمینه، قابلتقدیر و ستایش است.
خسروپناه همچنین با اشاره به اهمیت نقش جهادگران و فعالان فرهنگی، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی موفق است که با این افراد بینام و نشان که در میدان خدمت به فرهنگ و علم کشور تلاش میکنند، در ارتباط باشد و از ظرفیتهای آنان بهرهبرداری کند. ما در سال گذشته از فعالیتهای یکی از فعالان منطقه یاسوج که در هشت استان مختلف فعالیتهای فرهنگی داشته است، قدردانی کردیم. این افراد بیادعا و با تمام توان خود در جهت ارتقای فرهنگ و علم کشور تلاش میکنند.
وی در پایان سخنان خود افزود: این افراد با وجود اینکه ممکن است عنوان و مسئولیت خاصی نداشته باشند، اما در عرصه عمل و خدمت اثرگذار و تأثیرگذار هستند. ما باید بتوانیم این افراد را شناسایی کرده و در سطح ملی معرفی کنیم تا دیگران نیز از این فعالیتهای مؤثر آگاه شوند و بتوانیم حکمرانی فرهنگی را با بهرهگیری از توانمندیهای آنان تحقق بخشیم.
همچنین در پایان این مراسم برگزیدگان ستادهای چهارگانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تقدیر شدند: 1- جناب آقای دکتر سورنا ستاری 2- جناب آقای دکتر سعید سرکار 3- جناب آقای دکتر سید احمد فاضل زاده 4- جناب آقای دکتر مهدی صفاری نیا 5- سرکار خانم حکیمه پورجعفری 6- حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سعیدی 7- سرکار خانم فاطمه دژبرد 8- حجت الاسلام و المسلمین داوود صالحی 9- جناب آقای احسان محمدحسنی 10- سرکار خانم فاطمه یاوری 11- جناب آقای محمدحسین رفیعی 12- حجت الاسلام و المسلمین سید اسماعیل موسوی 13- سرکار خانم مریم قاضی سعید 14- جناب آقای ابراهیم نورمحمدی 15- حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل علیخانی 16- جناب آقای یاسر یحیی زاده 17- حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم قبلهای