جمعه 18 آبان 1403

حیرتی: پایه و اساس استعدادیابی در دوچرخه سواری در بخش کوهستان است / نباید منافع ملی را فدای منافع شخصی کرد

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
حیرتی: پایه و اساس استعدادیابی در دوچرخه سواری در بخش کوهستان است / نباید منافع ملی را فدای منافع شخصی کرد

عضو کمیته فنی فدراسیون دوچرخه‌سواری گفت: تا زمانی که این همدلی بین جامعه دوچرخه‌سواری به وجود نیاید نمی‌توانیم منتظر تکرار روز‌های طلایی گذشته باشیم

ایمان دلیل حیرتی در گفت‌وگو با میزان، درباره برگزاری رقابت‌های بین‌المللی دوچرخه‌سواری کوهستان که قرار است اوایل سال آینده در استان گیلان برگزار شود، اظهار داشت: یکی از برنامه‌ها و سیاست‌هایی که در هماهنگی با فدراسیون دوچرخه‌سواری طراحی کرده‌ایم، برگزاری مسابقات کوهستان است که برای رکابزنان ایرانی در رده‌بندی جهانی امتیاز داشته باشد. طبیعتا باید مسابقاتی را برگزار کنیم که علاوه بر آنکه در سطح بین‌المللی باشند، باید به تایید فدراسیون جهانی برسند. یکی از مسابقاتی که برنامه‌ریزی کرده‌ایم در کلاس 2-2 بخش کوهستان خواهد بود. با توجه به شرایط اقلیمی مناسب در استان گیلان و سابقه خوب این استاد در برگزاری مسابقات قهرمانی کشور، لیگ و همچنین اردو‌های تیم ملی، شرایط را برای میزبانی استان گیلان مساعد دیدیم. وی افزود: طبق پیش‌بینی‌هایی که صورت گرفته، قرار است این مسابقات به میزبانی یکی از شهر‌های رشت یا لاهیجان برگزار شود. پس از تایید برگزاری این رقابت‌ها قرار است فدراسیون دوچرخه‌سواری با همکاری بخش خصوصی این رویداد را برگزار کند. برگزاری 2 مسابقه را در اتحادیه جهانی رجیستر و ثبت کرده‌ایم و با اعلام UCI سرداور مسابقات هم از کشور قبرس خواهد بود. همچنین طبق جدول پاداش‌های اتحادیه جهانی دوچرخه سواری حداقل جایزه در نظر گرفته شده برای مسابقات کوهستان در ایران حدود 2500 یورو خواهد بود. رئیس هیئت دوچرخه‌سواری استان گیلان، خاطرنشان کرد: متاسفانه تاریخ برگزاری این مسابقات بین‌المللی در بخش کوهستان با ماه مبارک رمضان مصادف شده و به همین خاطر از اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری درخواست کرده‌ایم تا این رقابت‌ها از فروردین ماه به تیر ماه موکول شود. این مسابقات اُپن است و محدودیتی بابت تعداد کشور‌های شرکت کننده وجود ندارد و هر تعداد رکابزن خارجی می‌تواند شرکت داشته باشد. از ایران هم فقط رکابزنانی امکان حضور دارند که در رنکینگ مسابقات کشوری حضور داشته و حتما در لیگ و مسابقات قهرمانی کشور در سال 1400 شرکت کرده باشند. عضو کمیته فنی فدراسیون دوچرخه‌سواری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به بخش خصوصی، تصریح کرد: اغلب مسابقات در کشور‌های مختلف حتی در حد رویدادی مانند توردوفرانس با همکاری و حمایت بخش خصوصی برگزار می‌شود. بخش اعظم فرآیند برگزاری مسابقات در رویداد‌های بزرگ بر عهده بخش خصوصی است و فدراسیون و دستگاه‌های دولتی بیشتر ناظر بر روند اجرای برنامه‌ها هستند. وی در مورد وضعیت دوچرخه‌سواری کوهستان در کشور، اظهار کرد: با وجود آنکه رشته تخصصی خودم کورسی بوده، اما پایه و اساس استعدادیابی را در دوچرخه سواری کوهستان می‌بینم. زمانی که وارد هر خانه می‌شوید حداقل یک دستگاه دوچرخه را می‌بینید که بیشتر آن‌ها برای فعالیت آماتوری در بخش کوهستان طراحی شده‌اند؛ یعنی آنکه بخش اعظمی از جامعه به صورت بالقوه در دوچرخه سواری کوهستان فعالیت دارند و به همین دلیل می‌توان به سرعت با استعدادیابی و فراخوان در سراسر کشور نفرات آینده‌دار را جذب کرد. در سنوات گذشته رکاب زنان کوهستان نشان دادند که می‌توانند در رقابت بین المللی و آسیایی افتخار آفرینی کنند و حتی فرانک پرتوآذر با عملکرد درخشانش در رقابت‌های قهرمانی آسیا و بازی‌های آسیایی نشان داده که تا چه حد در این حوزه پتانسیل داریم.

حیرتی در پایان گفت: امیدوارم نگاهمان حرفه‌ای و ملی باشد. نگاه فدراسیون دوچرخه‌سواری باید در راستای منافع ملی‌پوشان و رکابزنان جوانانی باشد که شب و روز در جاده‌ها و در گرما و سرما تمرین و با انواع اقسام آسیب‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. نباید منافع ملی و بلندمدت را فدای منفعت طلبی‌های شخصی کرد. در پایان از تمامی روسای سابق فدراسیون دوچرخه‌سواری درخواست می‌کنم که با اتحاد وارد گود شوند تا با همدلی بر مشکلات غلبه کنیم. تا زمانی که این همدلی بین جامعه دوچرخه‌سواری به وجود نیاید نمی‌توانیم منتظر تکرار روز‌های طلایی گذشته باشیم.