پنج‌شنبه 8 آذر 1403

خاطراتی ناب از شهید صیاد شیرازی و عملیات مرصاد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
خاطراتی ناب از شهید صیاد شیرازی و عملیات مرصاد

سعید علامیان در کتاب جدید خود با عنوان «سفر به روزهای جنگ»، به سراغ خاطرات امیر سرتیپ سیدحسام هاشمی رفته و از دوستی او با شهید صیاد شیرازی گفته است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارات خط مقدم در اولین تجربه خاطره‌نگاری و ثبت خاطرات شفاهی از رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرماندهان جنگ به سراغ خاطرات امیر سرتیپ سید حسام هاشمی رفته است.

سید حسام هاشمی در سال 1346 وارد دانشکده افسری و مهر 1349 با درجه ستوان‌دومی فارغ‌التحصیل و در رسته‌ی توپخانه ارتش مشغول خدمت شد. وی و افسران هم‌دوره‌شان در دوران انقلاب نقش پررنگی در شناسایی و جذب افسران و سازماندهی فرماندهان مذهبی و انقلابی در بدنه ارتش شاهنشاهی داشتند و پس از انقلاب در هشت سال جنگ تحمیلی نیز، در تمام رده فرماندهی گردان، تیپ، لشکر و قرارگاه‌های مقدم نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت کردند.

سعید علامیان، نویسنده نام‌آشنای حوزه تاریخ شفاهی، در کتاب «سفر به روزهای جنگ» با جزئیات تمام این دوره 20 ساله از خاطرات امیر سرتیپ سید حسام هاشمی را پیش‌روی خواننده قرار داده است؛ از دانشکده افسری و جلسات مخفی انقلابی - مذهبی‌های ارتش شاهنشاهی تا کمین و ضد کمین اکراد ضد انقلاب و کومله و نهایت پایان عملیات مرصاد؛ همراه با روایتی پُررنگ و کمتر گفته شده از فرماندهی سپهبد علی صیاد شیرازی.

«روایت زندگی شهید باقری» از زبان سرداران جنگ؛ اثر جدید علامیان

علامیان در مقدمه این اثر با اشاره به جزئیات کتاب آورده است: «سیدحسام هاشمی را بیشتر همراه با شهید علی صیاد شیرازی می‌شناسند. آن دو با هم دوران انقلاب، دفاع در کردستان و هشت سال جنگ تحمیلی را سپری کردند و دوستی‌شان تا 21 فروردین 1378، روز شهادت صیاد شیرازی، ادامه یافت.... در تاریخ دفاع مقدس، درباره جنگ در کردستان به‌خصوص جبهه شمال غرب کمتر نوشته شده است. امیر، بیشتر دوران جنگ را در کردستان و منطقه شمال غرب گذرانده است. او در خاطراتش از این دوران، وقایعی را بازگو کرده است که بسیاری از آن‌ها از ناگفته‌های جنگ به حساب می‌آید.»

علامیان پیش از این کتاب «حاج قاسمی که من می‌شناسم» را نیز با همکاری خط مقدم روانه بازار کرده بود. این اثر که به خاطرات حجت‌الاسلام و المسلمین علی شیرازی اختصاص دارد، روایتی است از همراهی و رفاقت 40 ساله شیرازی با شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی که در پانزدهمین جایزه جلال آل‌احمد (بخش مستندنگاری شهید قاسم سلیمانی) نیز تجلیل شد.