یک‌شنبه 21 بهمن 1403

خانه ملت گامی بلندی در حمایت از محیط‌بانان برداشته است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خانه ملت گامی بلندی در حمایت از محیط‌بانان برداشته است

اراک - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: خانه ملت در سال جاری گامی بلندی در راستای حمایت از محیط‌بانان برداشته که انتظار است این حمایت‌ها روز به روز افزایش یابد.

«رضا میرزایی» روز جمعه به مناسبت روز محیط‌بان در گفت و گو با ایرنا، افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از رفع ایرادهای گرفته شده از سوی شورای نگهبان در لایحه حمایت قضایی و بیمه‌ای از ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست، لایحه حمایت از محیط‌بانان را تصویب کردند که بسیار ارزشمند است.

وی بیان کرد: مناطق تحت مدیریت استان مرکزی با وسعت 132 هزار و 238 حدود چهار و نیم درصد است و 37 محیط بان در این استان مسئولیت این مناطق را برعهده دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: بر اساس استانداردهای جهانی، به ازای هر یک‌هزار هکتار عرصه یک نفر محیط بان نیاز است اما در کشور به ازای هر 12 هزار هکتار یک محیط بان انجام وظیفه می‌کند و شمار پاسگاه‌ها نیز در کشور حدود یک ششم استاندارد جهانی است.

میرزایی اظهار داشت: با توجه به آسیب‌پذیر بودن مناطق تحت مدیریت محیط زیست ارتقا و تجهیز پاسگاه‌ها امری ضروری است که باید مورد توجه تصمیم‌سازان کلان قرار گیرد.

وی تاکید کرد: دوری از خانواده، کار در شرایط سخت، احتمال درگیری با شکارچیان، خطر مرگ و آسیب‌دیدگی، خطر زندان و اعدام در صورت از پادرآمدن شکارچیان، کمبود تجهیزات و منابع مالی شکارچیان بدون مجوز از مهمترین مشکلات محیط‌بانان است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: محیط‌بانان از جمله اقشار زحمتکش هستند که همه تلاش خود را برای حفاظت از سرمایه‌های طبیعی به کار گرفته‌اند و امید می‌رود مردم نیز در این راه بیشتر بکوشند و همکاری لازم را با محیط‌بانان داشته باشند.

استان مرکزی واقع در قلب ایران از مناطق برخوردار زیستی و گنجینه کم نظیری از گونه های گیاهی و جانوری کشور است.

این استان با مساحت 29 هزار متر مربع در محل زاویه برخورد دو رشته کوه البرز و زاگرس واقع شده که 25 درصد وسعت آن را دشت و بقیه نواحی کوهستانی و کوهپایه‌ای است. استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است و تاکنون 335 گونه جانوری شامل 53گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 19 گونه آبزی و یک‌هزار و 336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است. درحال حاضر 12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب یازده منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاه‌ها و پناهگاه های حیات وحش کشور محسوب می‌شوند.

*س_برچسب‌ها_س*