خروجی تصفیه فاضلاب 27 واحد صنعتی استان مرکزی استاندارد نیست
اراک - ایرنا - معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: پساب خروجی تصفیه فاضلاب 27 واحد صنعتی این استان با ضوابط و معیارهای استاندارد همخوان نیست و برای اصلاح روند تصفیه به این واحدها اخطارهای زیست محیطی داده شده است.
«مهدی مصطفوی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پایش و نمونهبرداری از پساب خروجی تصفیه فاضلاب واحدهای صنعتی و تولیدی استان بهصورت مستمر انجام میشود که در این راستا امسال از خروجی فاضلاب 60 واحد صنعتی وتولیدی نمونهبرداری شده و نتایج پایش 27 مورد آنها با مشکلات زیست محیطی همراه بوده است.
وی بیان کرد: پایشهای دورهای از واحدهای صنعتی، خدماتی و تولیدی در استان مرکزی در راستای حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی و شناسایی منابع آلاینده انجام میشود و انتظار میرود که رعایت موارد زیست محیطی از سوی این واحدها مورد توجه ویژه قرار گیرد.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: 297 مورد گزارش خوداظهاری از واحدهای صنعتی با استفاده از ظرفیت و توان آزمایشگاههای معتمد امسال در راستای حفظ و ارتقای مسایل زیست محیطی انجام گرفته است.
مصطفوی اظهار داشت: به موجب قوانین و مقررات حفاظت محیط زیست واحدهایی که آلایندههای پساب خروجی آنها بالاتر از حد مجاز استانداردهای محیط زیست باشد باید در مرحله نخست با صدور اخطاریه برای رفع آلایندگی اقدام کنند و در مهلت تعیین شده اقدامات لازم باید صورت بگیرد در غیر اینصورت ضمن درج نام آنها در فهرست صنایع آلاینده، مشمول پرداخت عوارض آلایندگی شده و در راستای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به مراجع قضایی معرفی میشوند.
وی گفت: مسئولان واحدهایی که دررفع آلایندگی بی تفاوت باشند، بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی پیگرد قضایی میشوند. معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: یکی از علل آلودگیهای محیط زیست توجه نکردن واحدهای HSE است که اگر صنایع در امر رعایت قوانین و ضوابط زیست محیطی پیشرو باشند و در زمینه رفع آلودگی صنعت خود اقدام کنند به مراتب بخش عمدهای از مشکلات زیست محیطی گرهگشایی میشود.
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون 363 گونه جانوری شامل 53 گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 17گونه آبزی و یکهزار و 336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است. 12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیات وحش کشور محسوب میشوند. مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل 2 منطقه حفاظت شده 70 قله اراک و الوند خمین، 2 پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است. منطقه حفاظت شده 70 قله اراک دارای حدود 97 هزار هکتار وسعت و اولوند خمین هشت هزار و 600 هکتار است. استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.
2 هزار و 800 واحد تولیدی و صنعتی در استان مرکزی فعالیت دارند.
*س_برچسبها_س*