پنج‌شنبه 17 آبان 1403

خشونت خانگی در دوران شیوع کرونا در قم افزایش نیافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خشونت خانگی در دوران شیوع کرونا در قم افزایش نیافت

قم - ایرنا - مدیرکل پزشکی قانونی قم گفت: آمار پرونده‌هایی که در روزهای شیوع ویروس کرونا و الزام برای در خانه ماندن، یعنی در ماه‌های اسفند 98 و فرودین 99 ثبت‌شده، نشان‌دهنده افزایش نزاع و خشونت خانگی نیست.

حمید صدیقی‌آخا روز سه‌شنبه به مناسبت هفته قوه قضاییه در جمع خبرنگاران، افزود: نزاع در ماه‌های اسفند 98 و فروردین 99، یک هزار و 351 مورد بود که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که یک هزار و 869 مورد ثبت‌شده، 28 درصد کاهش‌یافته است.

وی اضافه کرد: نزاع خانگی (همسرآزاری) نیز در همین مدت، 177 مورد بود که نسبت به سال گذشته که 162 مورد بود، 9 درصد کاهش داشته است.

نزاع بیشترین پرونده‌های معاینات بالینی پزشکی قانونی قم را تشکیل می‌دهد

وی در ادامه بابیان این‌که مهم‌ترین وظیفه پزشکی قانونی کار کارشناسی در پرونده‌های قضایی است، گفت: یک‌سوم پرونده‌های قضایی برای کار کارشناسی به پزشکی قانونی ارجاع می‌شود.

صدیقی‌آخا اضافه کرد: سال گذشته در بخش معاینات بالینی که 85 درصد پرونده‌های پزشکی قانونی را تشکیل می‌دهد، 36 هزار و 22 پرونده، کارشناسی شد که البته نسبت به سال 97 که 35 هزار و 132 مورد بود، سه درصد کاهش نشان می‌دهد.

به گفته وی، استان قم در آمار معاینات بالینی نسبت به جمعیت خود رتبه چهارم را در سطح کشور داراست و دلیل آن تعداد بالای حوادث رانندگی است که در طول سال رخ می‌دهد.

وی بابیان این‌که نزاع بیشترین پرونده‌های معاینات بالینی پزشکی قانونی قم را تشکیل می‌دهد، بیان کرد: در سال گذشته، 11 هزار و 453 مورد مصدوم در این حوزه مراجعه کردند که نسبت به سال 97 که 11 هزار و 838 مراجعه‌کننده داشتیم، چهار درصد کاهش‌یافته است.

صدیقی‌آخا خاطرنشان کرد: آمار نزاع در فصل تابستان نسبت به فصول دیگر بالاتر می‌باشد.

قم رتبه دوم را در حوزه مصدومان ناشی از حوادث رانندگی دارد

وی با اشاره به مصدومان ناشی از حوادث رانندگی، بیان کرد: مصدومان ناشی از تصادف‌ها در سال 98، 9 هزار و 336 مورد بود که نسبت به سال 97 که 9 هزار و 796 مورد بود، 6 درصد کاهش‌یافته است و با توجه به تعداد پرونده‌های این بخش، قم رتبه دوم را در سطح کشور داراست.

به گفته وی، در سال 97، 70 مورد و در سال گذشته 39 مورد تصادف ساختگی شناسایی شد که 45 درصد کاهش نشان می‌دهد.

مدیرکل پزشکی قانونی قم خاطرنشان کرد: فوتی‌های ناشی از تصادف‌ها در سال 98، 287 مورد بود که نسبت به سال 97 که 315 مورد بوده، 9 درصد کاهش نشان می‌دهد که در این حوزه قم رتبه 26 را در سطح کشور دارد.

وی افزود: فوت موتورسواران و عابران پیاده به دلیل حوادث رانندگی در سال 98 نسبت به سال 97، به ترتیب 15 و چهار درصد کاهش‌یافته است.

وی ادامه داد: در تعطیلات نوروز امسال چهار فوتی براثر حوادث رانندگی جان‌باخته‌اند که نسبت به سال 97 که 15 مورد بود، 74 درصد کاهش نشان می‌دهد که دلیل این امر نیز کاهش سفر به دلیل اعمال محدودیت براثر شیوع ویروس کروناست.

قم رتبه نخست را در بخش مصدومان ناشی از حوادث کار دارد

صدیقی‌آخا با اشاره به فوت ناشی از حوادث کار، بیان کرد: در این بخش 25 مورد در سال 98 ثبت‌شده که نسبت به سال 97 که 47 مورد بود، 47 درصد کاهش‌یافته است و قم رتبه 16 را در کشور دارا می‌باشد.

وی افزود: مصدومان ارجاع شده به پزشکی قانونی به‌واسطه حوادث کار، 975 مورد بوده که نسبت به سال 97 که یک هزار و سه مورد بود، 2.8 درصد کاهش‌یافته است و قم در این بخش رتبه نخست را داراست.

به گفته وی، استان قم در بخش آمار مربوط به قتل، رتبه 30 را دارد.

صدیقی‌آخا بابیان این‌که آمار خودکشی در سال 98 نسبت به سال 97، 9 درصد کاهش‌یافته است، گفت: 75 درصد خودکشی مربوط به آقایان است و 73 درصد افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند، زیر دیپلم هستند.

وی افزود: در سال 98، یک هزار و 153 فوت مشکوک ثبت شد که این آمار در سال 97، یک هزار و 111 مورد بود و نشان‌دهنده 3.8 درصد افزایش می‌باشد.

وی بیان کرد: در سال 98، 166 مورد مجوز سقط صادر شد که نسبت به سال 97 که 180 مورد بود، هشت درصد کاهش‌یافته است و درصد بالایی از این سقط‌ها به دلیل ناهنجاری‌های مغزی و یا ژنتیکی بوده است.

به گفته صدیقی‌آخا، بر اساس موازین فقهی، ناقص‌الخلقه بودن یا عقب‌مانده ذهنی بودن جنین که مادر دچار حرج شود، مادری بیماری پیشرفته داشته باشد که ادامه بارداری سبب مرگ وی شود، سن جنین زیر چهار ماه و سقط با رضایت مادر باشد، ازجمله شاخص‌های لازم برای صدور مجوز سقط‌جنین است.

وی همچنین گفت: در راستای سند تحول قوه قضاییه، سیستم ویدیو کنفرانس کمیسیون‌های تخصصی راه‌اندازی و از ترددهای بین‌شهری به‌ویژه در ایام شیوع بیماری کرونا جلوگیری شد.

وی افزود: در این راستا با تمام شعبه‌های دادگستری و کلانتری‌ها ارتباط الکترونیک برقرارشده و مکاتبات از این طریق انجام و باعث تسریع در کار و صرفه‌جویی در وقت و هزینه مردم می‌شود.

شهید آیت‌الله بهشتی اولین مسئول دستگاه قضایی جمهوری اسلامی و 72 تن از یاران وی در هفتم تیرماه 1360 براثر انفجار بمب در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت شهید رسید؛ اول تا هفتم تیرماه به‌عنوان هفته قوه قضاییه نام‌گذاری شده است.

*س_برچسب‌ها_س*